Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Τα νέα «ήθη και έθιμα» επί Κούπερ στον Άρη

Τα νέα «ήθη και έθιμα» επί Κούπερ στον Άρη

Μπορεί να είναι ο γενικότερος ενθουσιασμός που επικρατεί στις τάξεις του συλλόγου φέτος , μπορεί να παίζει ρόλο και η πρόσληψη του μεγάλου προπονητή, αλλά ένα είναι το θέμα.
Στον Άρη , το κλίμα έχει ήδη ωριμάσει και γιατί όχι προσφέρεται για μεγάλες βλέψεις, για μεγάλα όνειρα και υψηλές φιλοδοξίες.
Η παρουσία του Έκτορ Ραούλ Κούπερ στα αποδυτήρια των «κιτρίνων» αρχίζει κιόλας να αποδίδει καρπούς αφού ο Αργεντινός έχει φέρει άλλη αύρα, έχει προσδώσει πολλαπλάσιο κύρος, εμπνέει σεβασμό και έχει μεταδώσει-γενικώς- διαφορετική ενέργεια και ξεχωριστή δυναμική.
Το δόγμα που προσπάθησε να περάσει στα τρία πρώτα εικοσιτετράωρα είναι σαφές και ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση. Μιλώντας κατευθείαν στο νου και την καρδιά των ποδοσφαιριστών έκανε λόγο για μια ενωτική αντίδραση και ξεκαθάρισε ότι αυτό που θέλει να κάνει τον Άρη είναι «μια ομάδα και μια οικογένεια».

Ολική επαναφορά της πειθαρχίας

Κανείς μας δεν έχει διάθεση να μειώσει ούτε το κύρος ούτε την προσπάθεια που κατέβαλαν ο Μαζίνιο με το Ντονάτο(θα το ξαναπούμε και θα το ξαναγράψουμε) ωστόσο, μια και οι μνήμες είναι νωπές, μοιραία το μυαλό και η σκέψη όλων καταφεύγει σε συγκρίσεις για τις μέρες του Βραζιλιάνου και τις μέρες του Κούπερ. Ο τρόπος προπόνησης αλλά και η γενικότερη συμπεριφορά του ενός με τον άλλο απέχουν … πάρα μα πάρα πολύ. Το παραδέχονται οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές , το βλέπουν και το λένε όσοι από τους διοικητικούς παράγοντες κινούνται γύρω από την ομάδα και συναναστρέφονται τους δύο τεχνικούς. Πριν λίγο καιρό η προπόνηση ήταν κάτι συνηθισμένο, κάτι θεωρητικό, κάτι αναγκαίο , μερικές φορές και αναπόφευκτο. Όλο αυτό το κλίμα περνούσε και στους ποδοσφαιριστές(κατά κύριο λόγο τους ξένους)που έδειχναν να το …διασκεδάζουν και φυσικά να μην το κοστολογούν όπως και όσο θα έπρεπε.
Τι γίνεται τώρα; Επικρατούν άλλα δεδομένα, άλλοι νόμοι, άλλα «ήθη και έθιμα». Κατ΄ αρχήν η ώρα της προπόνησης είναι «μια ώρα ξεχωριστή, μια ώρας ιεροτελεστίας». Κι΄ αυτό αποπνέει πρώτα από τον Έκτορ Κούπερ. Ο τελευταίος φτάνει νωρίς στις εγκαταστάσεις του Ν. Ρυσίου μαζί με τους συνεργάτες του και πιάνει δουλειά πολύ πριν από όλους. Η ίδια επαγγελματική ευσυνειδησία επικρατεί και στους ποδοσφαιριστές που φροντίζουν(τουλάχιστον αυτό έγινε τις πρώτες μέρες) να βρίσκονται στον τόπο δουλειάς νωρίτερα από την καθιερωμένη ώρα για να ανταποκριθούν κανονικά στο προσκλητήριο.

Ιδανικό οικογενειακό κλίμα

Το καλά σημάδια όμως δεν σταματάνε εκεί. Πέρα από την επαγγελματική ευσυνειδησία, που τείνει να καθιερωθεί και σε πολύ μεγάλο βαθμό θα λέγαμε ότι καθιερώθηκε από την πρώτη στιγμή, ενδεικτικό της πολύ καλής σχέσης της τεχνικής ηγεσίας με τους ποδοσφαιριστές αποτελεί το ιδανικό κλίμα που χαρακτηρίζει τις σχέσεις εκατέρωθεν.
Ο Κούπερ κερδίζει ολοένα και περισσότερο τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι τον κοιτάζουν κυριολεκτικά στα μάτια και είναι έτοιμοι να εκτελέσουν τις εντολές του προτού καν τους το ζητήσει.
«Θέλω να ξέρετε, τους είπε κάποια στιγμή χτες, ότι στη Θεσσαλονίκη βρίσκομαι χωρίς την οικογένειά μου άρα…είμαι όλος δικός σας. Θα περνάμε μαζί ατέλειωτες ώρες μέχρι να επικοινωνούμε μόνο με το βλέμμα μας».Ένα άλλο σημείο στο οποίο δουλεύει πολύ ο Έκτορας είναι η σύμπνοια και το δέσιμο. Αυτό που θέλει να περάσει μέσα στο παιχνίδι των «κιτρίνων» είναι το γνωστό σε όλους μας «η ισχύς εν τη ενώσει».

Ικανοποιημένος από τις πρώτες μετρήσεις

Στο σημείο αυτό θα πρέπει, αποδίδοντας τα τω Καίσαρος τω Καίσαρι, να υπογραμμίσουμε ότι τα πρώτα αποτελέσματα από τη δουλειά και τα «τεστ Κούπερ» είναι ότι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο. Οι μετρήσεις οι οποίες έχουν γίνει μέχρι στιγμής από τον Άνχελ Πουέμπλα αποδεικνύουν ότι η δουλειά του Μαζίνιο και των συνεργατών του βασιζόταν σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο και ως εκ΄ τούτου η ομάδα βρισκόταν σε ένα σχετικά καλό επίπεδο. Βέβαια, τα περιθώρια ατομικής βελτίωσης κάθε ποδοσφαιριστή αλλά και του συνόλου γενικότερα είναι πολύ μεγαλύτερα και θα βγουν στην επιφάνεια με τον καιρό…

Πρώτες εξετάσεις και εσωτερικό διπλό

Οι πρώτες εξετάσεις που έχουν δρομολογηθεί είναι για το προσεχές Σάββατο. Παρά τις προσπάθειες μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποια ομάδα ούτε από το εξωτερικό ούτε και από την Ελλάδα γι΄ αυτό και οι άνθρωποι του Άρη προσανατολίζονται σε ένα οικογενειακό διπλό που θα δώσει την ευκαιρία στον ξένο τεχνικό για την εξαγωγή των πρώτων συμπερασμάτων.
Ο ίδιος, έχει ήδη «σκανάρει» την ομάδα στον αγώνα κόντρα στην Καβάλα, γεμίζοντας …30 ολόκληρες σελίδες με παρατηρήσεις(γέμισε ένα μπλοκάκι ολόκληρο). Τώρα, θέλει να διαπιστώσει αν κάτι άλλαξε και προς ποια κατεύθυνση, έστω κι΄ αν είναι σχετικά νωρίς, έστω κι΄ αν η ομάδα μετράει λίγες μόνο ώρες προπόνησης υπό τις δικές του οδηγίες.

Μπήκε ο Βανγκέλι- Από σήμερα μία προπόνηση

Το ευχάριστο της χτεσινής μέρας ήταν η ολική επαναφορά του Κρίστι Βανγκέλι, ο οποίος μπήκε πιο δυνατά και χωρίς να νιώσει ενοχλήσεις άρα, μετράει ήδη αντίστροφα για την τελική επιστροφή.
Όσον αφορά τώρα το συνολικό πρόγραμμα, το «μαρτύριο» φαίνεται ότι τελειώνει από σήμερα αφού η προπόνηση γίνεται ξανά μία και η έμφαση πέρα από τη ενδυνάμωση και τη φυσική κατάσταση εντοπίζεται στον τομέα της τακτικής ,της κίνησης με τη μπάλα και χωρίς. Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: