Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Και τώρα, τρεχάτε ποδαράκια μου!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την αναπάντεχη ήττα του ΠΑΟΚ και το πόσο σημαντική ήταν η προσθήκη του Σίλντεφελντ.
Ειλικρινά δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα είχε τέτοια εξέλιξη το παιχνίδι κυπέλλου του ΠΑΟΚ με την Καλλιθέα. Τόσο πριν ξεκινήσει ο αγώνας όσο και κατά την διάρκεια του, δεν έβλεπα με ποιο τρόπο θα μπορούσε να χάσει ο Δικέφαλος από μια ομάδα που είναι σαφώς υποδεέστερη και προσπαθεί να μεταφέρει το παιχνίδι στη δύναμη για να κοντράρει τον αντίπαλο της.
Είναι γνωστό ότι ο θεσμός του κυπέλλου κρύβει εκπλήξεις και ο ΠΑΟΚ έπεσε θύμα έκπληξης στο Ελ Πάσο όχι γιατί υποτίμησε την Καλλιθέα αλλά γιατί δεν είχε την τύχη με το μέρος του. Δεν μπορώ να υποστηρίξω ότι οι παίκτες του Δικεφάλου υποτίμησαν τον αντίπαλο τους. Μπορεί το τελικό 2-0 υπέρ των γηπεδούχων να αποτελεί αρνητικότατο αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ αλλά πιστεύω ότι δεν αποτελεί αφορμή για να ασκηθεί σκληρή κριτική στους παίκτες της ομάδας.
Σαφώς μια ήττα (ακόμα και σε φιλικό επίπεδο) από ομάδα μικρότερης κατηγορίας πληγώνει το κύρος του ΠΑΟΚ αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Ειλικρινά το πιστεύω ότι συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο αποτελέσματα όπως το χθεσινό στο Ελ Πάσο.
Υπό φυσιολογικές συνθήκες και σύμφωνα με την εικόνα και την εξέλιξη του αγώνα ο Δικέφαλος θα μπορούσε να φύγει από το γήπεδο νικητής με ένα ή δυο γκολ μετατρέποντας σε τυπική υπόθεση την ρεβάνς της Τούμπας.
Ο Γεωργιάδης έχασε το… άχαστο στην εκπνοή του ημιχρόνου, ο Σταφυλλίδης δυο φορές σημάδεψε τα δοκάρια της αντίπαλης εστίας και το κακό δεν άργησε να γίνει. Σε ένα χρονικό σημείο που ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να προηγείται με 2-0 και να αισθάνεσαι άνετος ο Βιβιάν ανέτρεψε όχι μόνο τον αντίπαλο του αλλά και τα δεδομένα. Στη χειρότερη περίπτωση το παιχνίδι θα έληγε ισόπαλο χωρίς τέρματα αν ο Βραζιλιάνος δεν επαναλάμβανε το λάθος που έκανε στον αγώνα πρωταθλήματος με την Βέροια.
Η αφελής ενέργεια του αμυντικού του ΠΑΟΚ άφησε την ομάδα με 10 παίκτες και έδωσες το δικαίωμα στον Ντακολ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι να πάρει κεφάλι στο σκορ. Στην προσπάθεια τους να ισοφαρίσουν οι παίκτες του Δικεφάλου άφησαν ακάλυπτη την άμυνα τους και ο Μαρουκάκης διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων στερώντας από τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία το δικαίωμα να κοιμηθούν ήσυχοι μέχρι τον επαναληπτικό της Τούμπας.
Κακά τα ψέματα δεν θα είναι εύκολη υπόθεση η ρεβάνς. Όχι, ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να πετύχει 3 γκολ απέναντι στην Καλλιθέα αλλά θα χρειαστεί αυτοσυγκέντρωση και καθαρό μυαλό για να πετύχει το στόχο τους και να μην ζήσει η ομάδα το κάζο του αποκλεισμού. Προσωπικά θεωρώ ότι ο Δικέφαλος θα πετύχει την ανατροπή εκμεταλλευόμενος την έδρα του.
Άλλωστε η καλή αγωνιστική κατάσταση του αγωνιστικού χώρου της Τούμπας ευνοεί την ομάδα του Γιώργου Δώνη που αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει την Καλλιθέα σε γήπεδο που περισσότερο θύμιζε οργωμένο χωράφι και λιγότερο γήπεδο. Και το σημειώνω γιατί θεωρώ ότι έπαιξε ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα.
Ένας από τους λόγους που η κατά διαστήματα καλή απόδοση (και το κέφι που είχαν οι παίκτες) του ΠΑΟΚ στο Ελ Πάσο δεν συνοδεύτηκε με νίκη αλλά με ήττα ήταν και η κακή αγωνιστική κατάσταση του αγωνιστικού χώρου.
Το κακό έγινε αλλά ευτυχώς διορθώνετε. Στον επαναληπτικό παίκτες και τεχνική ηγεσία θα έχουν την ευκαιρία να ανατρέψουν το σκορ και να κερδίσουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Υ. Γ. 1 Κόντρα στην Καλλιθέα –και όχι μόνο- αποδείχθηκε πόσο απαραίτητη ήταν η προσθήκη του Σίλντεφελντ στην ομάδα. Τα λόγια είναι περιττά. Η εικόνα της ανατροπής του Μαυρικάκη μιλάει από μόνη της.
πηγή: gazzetta.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: