Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Έτσι είδα Μακ, Γκολάσα, Ρατ και Περέιρα!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου βρέθηκε στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία και σκιαγραφεί στο SportDog τα νέα αποκτήματα. Ποιον πιτσιρικά περιμένει να καθιερωθεί;Έγινε και το τέταρτο φιλικό παιχνίδι του Δικεφάλου και όποιος βιάζεται να βγάλει σημαντικά συμπεράσματα για την ομάδα και τη λειτουργία της, το επίπεδό της, την αξία της, είναι αν μη τι άλλο επιπόλαιος! Λίγα πράγματα μπορούμε να αναφέρουμε για τα νέα πρόσωπα του ΠΑΟΚ.

Ο Γκολάσα είναι ένας εκρηκτικός μεσοεπιθετικός που μάλλον κινείται καλύτερα ως οκτάρι, παρά στα άκρα. Ψάχνει την ουσία με τελική πάσα ή ενέργεια, αλλά θέλει ακόμη προσαρμογή ή κάποιους αυτοματισμούς για να διευκολυνθεί. Τη διαφορά δύσκολα θα την κάνει, θα έχει μεγάλη αξία όμως αν είναι σταθερός.

Ο Μακ είναι γρήγορος. Είναι και δυνατός με την μπάλα στα πόδια και ποντάρει σε αυτό. Δεν είναι ο τεχνίτης-ζογκλέρ ακραίος που θα πάει να περάσει τον αντίπαλο με περίτεχνη ενέργεια κάτω από τα πόδια ή οτιδήποτε άλλο. Έχει το άγχος με τα τελειώματα και το λέει μια και προφανώς του το έχουν επισημάνει.

Και οι δύο παραπάνω έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Και οι δύο είναι μικρής ηλικίας, άκρως εξελίξιμοι με τον ΠΑΟΚ να έχει πολλά κίνητρα να τους βελτιώσει.

Ο Ρατ είναι μία σταθερά, αλλά δεν τον έχουμε δει πολύ με τους πιο ποιοτικούς παίκτες του ΠΑΟΚ.

Ο Περέιρα από όσο είδαμε στο διαδίκτυο και στην προπόνηση, είναι ο ορισμός του περιφερειακού επιθετικού. Δύσκολα τον λες σέντερ φορ, μάλλον θα έχει πρόβλημα στα άκρα. Έχει εκπληκτικά τελειώματα και αυτό τον έφερε στην Ευρώπη.

Από εκεί και πέρα για τους μικρούς και εξελίξιμους του ΠΑΟΚ, μπορεί να μπει ένα στοίχημα, για το ότι ο Δικέφαλος θα παραμείνει και φέτος η μοναδική μεγάλη ομάδα, που μπορεί να καθιερώσει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά(!), έναν τουλάχιστον παίκτη από τις ακαδημίες. Μετά από Κάτσε-Σταφυλίδη (που έφυγε νωρίς), Κίτσιου, Κουλούρη, ίσως φέτος έρθουν (όχι ένας) αλλά ακόμη δύο! Ο Σαββίδης είναι πρώτος υποψήφιος (και μιλάμε όχι για συμμετοχές, αλλά για καθιέρωση ώστε αυτοί να βοηθούν τον ΠΑΟΚ και όχι ο ΠΑΟΚ να βοηθάει αυτούς με κάποια "υποχρεωτικά" ματς που πρέπει να τους δώσει).

Παρολ΄ αυτά…

Κάνουμε αναφορά στον ΠΑΟΚ και πολλοί μπερδεύονται με ό,τι βλέπουν μέχρι τώρα. Όλες οι αναλύσεις και οι εκτιμήσεις που βλέπουμε δεξιά και αριστερά για το νέο ΠΑΟΚ είναι εντελώς άστοχες, μιας και ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει δει το νέο ΠΑΟΚ.

Αλήθεια πόσοι ΔΕΝ έχουν συνειδητοποιήσει, ότι από αυτό που βλέπουν μέχρι τώρα λείπει: Ο Σαλπιγγίδης, ο Τζαβέλλας, ο Τζιόλης, ο Γλύκος και ο Ιτάνζ, ο Περέιρα, ο Ρατ (δεν τον είδαμε καθόλου σε βασική ή πιο ποιοτική ενδεκάδα) και ακόμη τρεις παίκτες. Ένας ακραίος, ένα οκτάρι και ένας κεντρικός αμυντικός!

Υπάρχει δηλαδή ενδεχόμενο, σε μία ενδεκάδα του ΠΑΟΚ κατά τον Οκτώβριο, να παίζουν έντεκα διαφορετικοί παίκτες, από αυτούς που μέχρι τώρα έχουν χρησιμοποιηθεί!

Προσέξτε: Κανείς (πολύ περισσότερο εμείς) δεν εγγυάται ότι αυτός ο άλλος ΠΑΟΚ σε σχέση με αυτόν που τώρα βλέπουμε, θα είναι δύο φορές καλύτερος, θα είναι πολύ πιο ποιοτικός, ή θα είναι απλά …πιο σταθερός ή ανεβασμένος.

Γι΄ αυτό λοιπόν υπομονή. Μεταγραφές μεγάλες δεν αναμένονται, άρα ότι πολύ καλό μπορεί να βγει θα έρθει από την ομαδική δουλειά και θα το φέρει φυσικά ο χρόνος.

Μπορεί βέβαια και να έρθει νωρίς μία αποτυχία στην Ευρώπη (πάμε τώρα στο χειρότερο καλοκαιρινό σενάριο) να προκύψει μεγάλη απογοήτευση, να μη δοθεί καμία περεταίρω πίστωση χρόνου και το κακό κλίμα να δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Γιατί …το κακό κλίμα και η αρνητική ενέργεια από τον περίγυρο πάντα αποτελούν τα μεγάλα προβλήματα του ΠΑΟΚ.

Γι΄ αυτό λοιπόν …υπομονή για να δούμε αργότερα τι ΠΑΟΚ ετοιμάζεται…  
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: