Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Ο Παναθηναϊκός ζει στον ρυθμό των 90's!!

Το πλάνο των «πρασίνων» περιλαμβάνει δύο σκέλη. Το ένα είναι οι λεγόμενοι πενταδάτοι και το άλλο και εξίσου πολύ σημαντικό είναι αυτό της απόκτησης ταλέντων με στόχο (και) την ελληνοποίηση της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός ζει στον ρυθμό των 90's
Ας βάλουμε τα πράγματα κάτω. Ο Παναθηναϊκός έχει στις τάξεις του 7 παίκτες με μπόλικο μέλλον ενώ είναι και διαφορετικών ηλικιών. Συγκεκριμένα οι «πράσινοι» ενέταξαν φέτος τον αρχηγό της Εθνικής Παίδων, Μιχάλη Λούντζη ο οποίος είναι 98άρης.

Ενα επίπεδο – ηλικιακά – πιο πάνω, η ομάδα απέκτησε τον Γιώργο Παπαγιάννη, τον βασικό σέντερ της Εθνικής Εφήβων, ο οποίος είναι 97άρης. Συμπαίκτης του και στον Παναθηναϊκό πλέον είναι ο επίσης συμπαίκτης του στους Εφήβους, Αντώνης Κόνιαρης που γεννήθηκε το ίδιο έτος με τον Παπαγιάννη. Την τριάδα των «πράσινων» εκπροσώπων στην Εθνική Εφήβων ολοκληρώνει το βαρύ πυροβολικό της, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, γεννηθείς το 1997. Στην Εθνική Νέων υπάρχει άλλος ένας εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, ο σέντερ Γιώργος Διαμαντάκος που γεννήθηκε το 1995 ενώ είχε αποκτηθεί μαζί με τον Χαραλαμπόπουλο το καλοκαίρι του 2012. Η λίστα των παικτών που γεννήθηκαν την δεκαετία του ’90, κλείνουν οι Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς και Νίκος Παππάς. Αμφότεροι είναι 90άρηδες με τον πρώτο να είναι στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών και τον δεύτερο να αποτελεί το στοίχημα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς ώστε την επόμενη αγωνιστική σεζόν να είναι πολύ πιο βελτιωμένος και γεμάτος με περίσσεια αυτοπεποίθηση ώστε να βοηθήσει και τον εαυτό του και τον Παναθηναϊκό.
Οπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς, αυτό το πλάνο που περιλαμβάνει φυσικά και την ελληνοποίηση (μαζί με τους Διαμαντίδη, Φώτση, Μαυροκεφαλίδη, ο Παναθηναϊκός μετράει ήδη 10 Ελληνες) ήταν ζωτικής σημασίας ώστε οι «πράσινοι» να μην έχουν το άγχος της επόμενης μέρας. Φυσικά οι κινήσεις θα συνεχιστούν και προς τις δύο κατευθύνσεις (λεγόμενοι πενταδάτοι και μη).
Υ.Γ.: Μια και δεν είχα τοποθετηθεί, οι προσθήκες των Νέλσον, Σλότερ και Μπατίστα είναι ουσίας και μην ξεχνάμε ότι κοινός παρονομαστής και των τριών είναι η ευρωπαϊκή εμπειρία που διαθέτουν. Αλλωστε και οι επόμενες κινήσεις των ξένων θα είναι με βάση αυτόν τον γνώμονα που ανήκει στα θέλω του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.
Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: