Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Μια ζωή με σέντερ φορ τον Σωτήρη!!

Σαν σήμερα έπεσε η χούντα και ανέλαβε ο Καραμανλής. Τι σχέση έχουν αυτά με το ελληνικό ποδόσφαιρο, τον Μελισσανίδη και τον Αλαφούζο; Ο Αποδυτηριάκιας εξηγεί... Ήρθε από το Παρίσι o Καραμανλής και πήρε την ομάδα. Αυτό έγινε. Τόσο απλά. Αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα, δηλαδή στις χώρες καφενεία. Σε μεγέθη που βρίσκονται στον αέρα. Πάντα.
Μία ωραία πρωίαν αξιωματικοί του στρατού αδιαφορώντας, εντελώς για τον όρκο που έδωσαν, όμως για να προστατεύσουν την πατρίδα από τον παραμύθι φούρναρης κομουνιστικό κίνδυνο καβαλάνε τα τανκς και κάνουν πραξικόπημα. Ποιος να τους εμποδίσει; Ο κανένας.
Μία ωραία εσπέραν, μετά από επτά χρόνια, σα σήμερα 24 Ιουλίου, το 1974, έγινε ένα άλλο πραξικόπημα, πάλι χωρίς διαδικασίες δημοκρατικές, κατέλαβε την εξουσία ένας άλλος σωτήρας. Ο Καραμανλής.
Αυτό γίνεται στην Ελλάδα από το 1821. Μέχρι σήμερα. Έτρεξαν οι αεκτζήδες στον Μελισσανίδη, τίγρη σώσε μας, πάρε την ομάδα, μπες μπροστά. Με τα λεφτά του ήρθε να σώσει τον ΠΑΟΚ ο Σαββίδης. Χωρίς τα λεφτά του ήρθε να σώσει τον Παναθηναϊκό ο Αλαφούζος.
Η Ελλάδα, το χανείον "Η ΣΩΤΗΡΙΑ", παίζει μπάλλα μόνο με μεσίες. Την έσωσε την Ελλάδα από τον Καραμανλή ο Ανδρέας Παπανδρέου που έκανε μαϊμού αλλαγή και μετά έκανε απαλλαγή, πάλι με το στόμα, ο Μητσοτάκης.
Ο Βγενόπουλος, πάντα με τη λαϊκή συναίνεση, μπούκαρε να σώσει τον Παναθηναϊκό από τον Βαρδινογιάννη, όμως το πήγε μαζύ του συμβιβαστικά και οι δυό τους φουντάρανε την ομάδα, για να δώσουν γήπεδο στον επόμενο σωτήρα, τον Αλαφούζο.
Δεν είχε φύγει ακόμα ο Τούρκος από την Ελλάδα και οι Έλληνες, πάντα διχασμένοι, πολύ περισσότερο στον απελευθερωτικό αγώνα τους, έψαχναν στην Ευρώπη να βρουν έναν βασιληά. Τελικά, έκαναν μεταγραφή ένα μαλακισμένο, κάποιον Ότο, οπαδό της Μπάγερν Μονάχου. Τον πρώτο βασιλέα της Ελλάδας, τον Όθωνα.

ΑΠΟ ΕΛΛΑΣ Ελλήνων Χριστιανών έγινε Ελλάς Ελλήνων δημοκρατών, γράφει ο apodytiriakias.gr
Αντί να γιορτάζει, αντί να θυμάται με υπερηφάνεια η σημερινή Ελλάδα την 24η Ιουλίου 1974 θα έπρεπε να κάνει ένα μνημόσυνο. Αυτό υποστηρίζει ο Νίκος Καραγιαννίδης σε κείμενο που είχε υπογράψει στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» πριν από τρία χρόνια και διαβάζεται σα να γράφτηκε φέτος.
Γιατί, μνημόσυνο, ημέρα μνήμης και λύπης, ντροπής και προβληματισμού κι όχι ένα επετειακό τυπικό, εξηγεί στο γραφτό του ο ιδρυτής της αθλητικής εφημερίδας που λείπει από το περίπτερο κοντά στα δυο χρόνια…

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ ΟΙ ΜΠΑΛΚΟΝΑΔΕΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ πριν τόσα χρόνια…, όσοι είναι καλοί στην αριθμητική, και όσοι βρίσκουν σημασία πόσα χρόνια πριν συνέβη το ευχάριστο γεγονός…, έπεσε η χούντα στην Ελλάδα. Έπεσε, την έριξαν, απεσύρθη της σκηνής…, μην το ψάξουμε, άλλωστε ο καθείς έχει τις δικές του ερμηνείες, όπως και τις επιθυμίες. Πόσοι, αλήθεια, εξηγούν ένα συμβάν το ίδιο. Διαφορετικά, και κόντρα στα δικά τους κολλήματα.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, λοιπόν, η Ελλάς των Ελλήνων Χριστιανών γύρισε σελίδα και άρχισε να διαβάζει το κεφάλαιο Ελλάς Ελλήνων Δημοκρατών …Και μετά γύρισε μια ακόμα σελίδα και βρέθηκε στην Ελλάδα των Ελλήνων Ευρωπαίων. Και επειδή το βιβλίο δεν έχει τέλος, ήδη οι πρώτες λέξεις, οι πρώτες προτάσεις έχουν αρχίσει να φαίνονται στη σελίδα της Ελλάδος των Ελλήνων Χρεωκοπημένων.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ αυτό που έγινε στις 24 Ιουλίου 1974 αξίζει να γιορτασθεί; Αν, ναι, τότε θα πρέπει να αναδειχθεί η συγκεκριμένη αιτία του εορτάσιμου γεγονότος. Επειδή, ίσως, νίκησε ο λαός. Επειδή, επίσης, επανήλθε η δημοκρατία. Επειδή, ακόμα, γκρεμίστηκε το στρατιωτικό καθεστώς. Όχι επειδή ο κόσμος έχει ανάγκη από τη βαβούρα ενός πανηγυριού. Γιατί να μην παίζει και μια τέτοια περίπτωση; Να τιμάται η 24η Ιουλίου, έτσι επειδή οι κατέχοντες, οι κυβερνήσεις, το σύστημα όλο να επιδοτείται από μια αυτοπεποίθηση εμφανίζοντας σαν σελίδα Ιστορίας και άξιας μνήμης ένα γεγονός, το οποίο έτσι σταματά να είναι… αμφισβητούμενο.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, η Ελλάδα αν είχε αξιοπρέπεια και αυτογνωσία θα έπρεπε να τελεί μνημόσυνο. Να κηρύξει τη συγκεκριμένη 24η Ιουλίου σαν ημέρα εθνικής περισυλλογής. Ο ελληνικός στρατός ήταν όμηρος σε αξιωματικούς που πρόδωσαν τον όρκο τους. Δεν κέρδισε τον Τούρκο η Ελλάδα σαν σήμερα πριν 37 χρόνια, αντίθετα εισέπραξε τη ντροπή, την ήττα στην Κύπρο. Ούτε πήρε πίσω την Βόρειο Ήπειρο η Ελλάδα, ούτε εμπόδισε τα Σκόπια να λέγονται Μακεδονία.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ η χούντα έγινε παρελθόν, που σημαίνει ότι υπήρξε παρόν. Στη ξευτύλα είναι μια χώρα όταν οι αξιωματικοί της βγάζουν τα τανκ εναντίον ενός ανύπαρκτου κινδύνου, του… κομουνιστικού. Και στη ξευτύλα είναι ακόμα περισσότερο η χώρα εκείνη που φθάνει στη χρεοκοπία…, όχι τόσο εύκολα, ρε…, από τους εκλεγμένους πολιτικούς.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: