Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Ο αρχηγός μεγάλωσε!!

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο www.sport-fm.gr για τον Ζέκα, το ιδιαίτερο αγωνιστικό του προφίλ και τη μεγάλη επιτυχία της διατήρησής του στο ρόστερ του Παναθηναϊκού.

Ο αρχηγός μεγάλωσε
Παρατηρώντας (και) το ματς του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο προκύπτει αβίαστα ως συμπέρασμα ότι η... μεταγραφή του καλοκαιριού για τους πράσινους είναι ο Ζέκα. Αμέτρητα χιλιόμετρα, ασφυκτικό πρέσινγκ, απίστευτη αφοσίωση στο πλάνο του προπονητή.

Ο Ζέκα ήρθε άγουρος σε έναν διαφορετικό από τον σημερινό Παναθηναϊκό, η άφιξή του τότε δεν ενθουσίασε τον κόσμο αλλά... Λίγα χρόνια μετά ο Πορτογάλος μπορεί να λέει ότι έχει κερδίσει με τον ιδρώτα του το τελευταίο ευρώ που του έχει δώσει η ΠΑΕ. Και η διοίκηση με τη σειρά της μπορεί να χαμογελά που κατάφερε να τον δέσει με συμβόλαιο για λίγα ακόμα χρόνια. Και για όσους λένε ότι ο Ζέκα ξεχωρίζει σε έναν φτωχότερο από τον παλιό Παναθηναϊκό η απάντηση είναι η εξής: η ομάδα είναι φτωχότερη παίζει, όμως, και πολύ πιο μοντέρνο ποδόσφαιρο από εκείνο που έπαιζε όταν πρωτοέβαλε τη φανέλα με το τριφύλλι ο σημερινός αρχηγός της.

Ο Ζέκα, λοιπόν, κέρδισε το στοίχημα της επιβίωσής του σε μια μεγάλη για τα δικά του κυβικά ομάδα τότε που ήρθε στον Παναθηναϊκό, κέρδισε ακολούθως το δικαίωμα να επιλεχθεί ως αρχηγός της και σήμερα κερδίζει τον τίτλο του αγωνιστικού της ηγέτη. Εστω και αν δίπλα του πρέπει κάποιος να χωρέσει τον Μπεργκ.

Δύο ακόμα σκέψεις σχετικές με τον Πορτογάλο. Η πρώτη έχει να κάνει με το... πρόωρο συγκριτικά με τις συνήθειές του φορμάρισμά του. Διότι κόντρα στον Ατρόμητο έπαιζε λες κι ήταν σε φουλ ρυθμό. Ο καλός Ζέκα συνήθως εμφανίζεται στα τέλη Οκτώβρη. Ή έχει προγραμματιστεί αναλόγως προκειμένου να δείξει με την απόδοσή του πόσο σημαντικός είναι ο πρώτος στόχος της ομάδας - αυτός που κρίνεται από τα ματς με τη Σταντάρ - ή θα δούμε τον καλό Ζέκα ξανά Οκτώβρη και θα τρίβουμε τα μάτια μας. Είναι και αυτό που πρέπει να έχουμε στον νου μας: ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έχει τη χρυσή ευκαιρία μπροστά του να οδηγήσει έναν επιτυχημένο ιστορικά σύλλογο στην Ευρώπη πίσω στα σαλόνια, βγάζοντας παράλληλα τα προσόντα του στη βιτρίνα. Μπορεί να είναι και χρονιά της επόμενης δικής του σπουδαίας μεταγραφής...

ΥΓ: Για τον Πέτριτς ούτε λόγος. Μόνο και μόνο η ποιότητά του και οι κινήσεις του στα όρια της αντίπαλης περιοχής βοηθούν τον Παναθηναϊκό να γίνει διπλά απειλητικός συγκριτικά με πέρυσι. Ο Κροάτης μπορεί να λογίζεται ως η καλύτερη μεταγραφή του τριφυλλιού. Μετά τον Ζέκα... Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: