Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Το σώμα στη Νέα Υόρκη, η καρδιά στην Τσέλσι!!

Έπειτα από 13 χρόνια δόξας στην Τσέλσι, η νέα σεζόν θα βρει τον Φρανκ Λάμπαρντ στις ΗΠΑ. Το μυαλό θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, η καρδιά όμως σίγουρα στους «μπλε» εκεί όπου έζησε τα πάντα (pics/video).

Το σώμα στη Νέα Υόρκη, η καρδιά στην Τσέλσι
Ο Φρανκ Λάμπαρντ συνδέθηκε όσο λίγοι παίκτες με μία ομάδα.

Ελάχιστοι θα μπορούσαν να τον φανταστούν με άλλη φανέλα εκτός από αυτή της Τσέλσι.

Και τώρα που θα συνεχίσει στη Νιου Γιορκ Σίτι, οι φίλοι των «μπλε» και ο ίδιος σίγουρα θ’ αναπολούν όσα έζησαν μαζί για 13 χρόνια.

Σ’ αυτό το διάστημα (2001-2014) ο Άγγλος μέσος βίωσε τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της καριέρας του.

(Photos: Getty Images)
inner

Την πρώτη του σεζόν βρέθηκαν οπαδοί της Τσέλσι που αναρωτήθηκαν αν άξιζε τα λεφτά που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του από τη Γουέστ Χαμ. Δεν άργησε να δείξει την αξία του.

Συνεχώς βελτιωνόταν παίρνοντας ηγετικό ρόλο. Έτσι το 2004 αναδείχθηκε για πρώτη φορά πολυτιμότερος παίκτης των «μπλε».
Την αμέσως επόμενη σεζόν γεύτηκε τις πρώτες μεγάλες επιτυχίες με τους Λονδρέζους.

Το Λιγκ Καπ ήταν ο πρώτος τίτλος (το 2005), αλλά το πρωτάθλημα ο μεγαλύτερος! Συνδυάστηκε μάλιστα με την ανάδειξή του σε κορυφαίο παίκτη της Premier League!

inner

Ο Φρανκ Λάμπαρντ συνήθιζε να βρίσκει συχνά δίχτυα. Το 2013 πέρασε στην ιστορία, αφού έγινε μόλις ο δεύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Τσέλσι που ξεπερνάει τα 200 γκολ. Πολλά από αυτά τα γκολ κρύβουν μια ξεχωριστή σημαντική στιγμή.

inner
(Μια συνηθισμένη εικόνα με τον Λάμπαρντ να πανηγυρίζει ένα από τα γκολ του - Getty Images)

Το 2005 η Τσέλσι αντιμετώπισε τη Λίβερπουλ στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Λάμπαρντ να πενθεί για τον χαμό της μητέρας του μια βδομάδα πριν. Οι «μπλε» κέρδισαν πέναλτι και αυτός δεν δίστασε. Όπως συνήθως πήρε την μπάλα με αυτοπεποίθηση, την έστειλε στα δίχτυα και το πανηγύρισε με υψωμένα χέρια κοιτώντας ψηλά στον ουρανό.

inner

Το 2009 χάρισε το Κύπελλο στην Τσέλσι απέναντι στην Έβερτον, στο ανακαινισμένο Γουέμπλεϊ. Πέτυχε το νικητήριο γκολ και «κόπιαρε» έναν παλιό πανηγυρισμό του πατέρα του τρέχοντας γύρω από το σημαιάκι του κόρνερ.



Το 2010 ήταν μια από τις παραγωγικές του χρονιές, σημειώνοντας 27 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, με την Τσέλσι να στέφεται πρωταθλήτρια έπειτα από τέσσερα χρόνια και να κατακτά το νταμπλ.

inner

To 2012 του 'φυγε ένας ακόμα καημός, κρατώντας για πρώτη φορά την κούπα... με τα μεγάλα αυτιά. Έπειτα από έναν δραματικό τελικό απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου και αφού οι «μπλε» ξόρκισαν την διαδικασία των πέναλτι, σήκωσαν το βαρύτιμο τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ.

inner


Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: