Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Φέρτε του τον ψυχολόγο του!!

Αυτό που τον χαρακτήριζε περισσότερο και από προπονητή ήταν η επαφή που είχε με τον κόσμο. Ο Μανόλο Χιμένεθ, από παίκτης και αρχηγός της Σεβίλλης κιόλας, το νόημα το είχε πιάσει. Γράφει ο Κώστας Κουκουλάς.
Φέρτε του τον ψυχολόγο του
Τον κόσμο τον ήθελε (και πολλές φορές τον είχε) στο πλευρό του.
Αλλωστε από την πρώτη του κιόλας μέρα στην Ελλάδα έδειξε ότι αν μη τι άλλο ήξερε το πώς θα πάρει με το μέρος του το πλήθος. Η στάση του κατά την άφιξή του στην Ελλάδα, όταν και σχεδόν τραγουδούσε με τους οπαδούς της ΑΕΚ που ήταν στο αεροδρόμιο, οι πολλές φορές λαϊκίστικες δηλώσεις του, η εμφάνισή του με το μπλουζάκι της Original.
Ο Μανόλο της... εξέδρας είχε κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του τον Αύγουστο του 1995, όταν ως αρχηγός της Σεβίλλης, την ημέρα που από την ισπανική λίγκα ανακοινώθηκε πως τελικά τόσο η ομάδα της Ανδαλουσίας (5η μία σεζόν νωρίτερα) όσο και η Θέλτα (που είχε τερματίσει 13η) δεν θα υποβιβαστούν λόγω χρεών στην ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, αλλά θα παραμείνουν στην Primera Division, η οποία θα αυξηθεί σε 22 ομάδες. Ο αρχηγός της Σεβίλλης προτίμησε να μάθει τα νέα εκεί, με τους aficionados, και όχι από το σπίτι του ή στο προπονητικό κέντρο.
Μόνο τυχαίο δεν ήταν λοιπόν το ότι χρόνια αργότερα, όταν βρέθηκε και στον πάγκο της ομάδας, τουλάχιστον στην αρχή που πάντα είναι δύσκολη, οι οπαδοί ήταν στο πλευρό του. Οπως και εδώ όμως με την ΑΕΚ, έτσι και εκεί στη Σεβίλλη, όταν ήρθαν τα άσχημα, η σχέση του αυτή δεν στάθηκε ικανή να σώσει την καριέρα του, αλλά και να κρύψει τις προπονητικές του αδυναμίες.
Τα... κουτσομπολιά στα Σπάτα λένε ότι υπεύθυνος για το προφίλ του που έχτισε όσο βρίσκεται στη χώρα μας είναι ο συνεργάτης του και μεταφραστής του Αλέξανδρος Κολιάδης, ο οποίος ήταν στο πλευρό και του Πεδράθα στον πάγκο του Ηρακλή, αλλά και επιμελητής του ποδοσφαιρικού τμήματος του «γηραιού».
Βέβαια, αυτή τη στιγμή τον Χιμένεθ, ο οποίος μοιάζει να κρατά το εισιτήριο της επιστροφής στην Ισπανία στα χέρια του, δεν τον σώζει ούτε ο image maker του Ομπάμα. Ισως δεν ήταν τυχαίο ότι, όταν ήρθε, είχε φέρει μαζί του και τον Μιγκέλ Μορίγια, ως ψυχολόγο για τους παίκτες. Ο Μορίγια έφυγε το καλοκαίρι και να που μόλις ένα μήνα μετά ο Χιμένεθ τον έχει τόσο μεγάλη ανάγκη. Για τον ίδιο βέβαια και όχι για τους ποδοσφαιριστές του.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: