Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Στη ζυγαριά ο Ολυμπιακός, στο γήπεδο ο ΠΑΟΚ...

Η πραγματική υπέρβαση είναι αυτό που έκανε ο ΠΑΟΚ την Πέμπτη το βράδυ και το 2-2 στο Καζάν με τη Ρούμπιν. Γράφει ο Νίκος Ασημακόπουλος.
Στη ζυγαριά ο Ολυμπιακός, στο γήπεδο ο ΠΑΟΚ...
Μικρή απάντηση και σ' όσους έτρεξαν να αποθεώσουν τον Ολυμπιακό για τον τρόπο που έχασε από την Αρσεναλ.
ΕΔΩ έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα που έπιασε πραγματικά γεμάτο παιχνίδι κι έδειξε να μη φοβάται να το χτυπήσει στα ίσια, αν και το είχε βάλει ουσιαστικά σε δεύτερη μοίρα, αν κρίνουμε από την επιλογή του προπονητή ν' αφήσει στη Θεσσαλονίκη τον Πάμπλο Γκαρσία και τον Σαλπιγγίδη για να ξεκουραστούν.
ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί, φυσικά, να ξέρει τι θα γίνει αύριο στο ντέρμπι του «Καραϊσκάκη». Εκεί θα παίξουν ρόλο η πίεση που θα κουβαλήσει και θα διαχειριστεί η κάθε ομάδα μετά το δικό της ευρωπαϊκό παιχνίδι, η έδρα κι ένα σωρό άλλα πράγματα. Το σίγουρο είναι, όμως, ότι ο ΠΑΟΚ, ενώ έβαλε σε προτεραιότητα το ματς του πρωταθλήματος, κατάφερε να πάρει αποτέλεσμα με σούπερ, για τα δεδομένα του, εμφάνιση και στη Ρωσία.
ΑΣ σκεφτούμε, π.χ., πώς θα ήταν ο Ολυμπιακός και πόσες φορές θα είχε καταφέρει να βγει στην επίθεση, αν άφηνε έξω τον Ιμπαγάσα στο ματς με την Αρσεναλ για να τον ξεκουράσει, και ας τον συγκρίνουμε με τον ΠΑΟΚ χωρίς τον Πάμπλο Γκαρσία που λογικά θα κατεβεί αύριο φτιαγμένος ειδικά για το παιχνίδι.
ΤΑ ΓΡΑΦΩ αυτά σαν συνέχεια των όσων έλεγα χθες. Γιατί ενώ ο Ολυμπιακός είχε αποφασίσει να στήσει το περασμένο καλοκαίρι την ομάδα του πάνω σε ευρωπαϊκές προδιαγραφές με σκοπό να διακριθεί στο Champions League, την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να σώσει οτιδήποτε μπορούσε, πνιγμένος στα χρέη και αναγκασμένος να πουλήσει όσο το δυνατόν λιγότερους παίκτες. Οι συγκρίσεις είναι ξεκάθαρες: συν 12+2 μετεγγραφές ο Ολυμπιακός με σχεδόν μηδέν ουσιαστικό κέρδος, μείον μία (τον Βιτόλο) ο ΠΑΟΚ με κέρδος την καλύτερη εικόνα σε σχέση με πέρυσι!
ΑΣ βάλουμε δίπλα δίπλα τους ποδοσφαιριστές που έχει η κάθε μία από τις δύο ομάδες. Οχι αναγκαστικά με τα κασέ, τα συμβόλαια και τη χρηματιστηριακή αξία τους, που πολλές φορές μπορεί να λένε και ψέματα, αλλά με τις θεωρητικές παικτικές τους δυνατότητες και το ειδικό βάρος που ο καθένας κουβαλάει ατομικά. Η ζυγαριά γέρνει σαφέστατα στη μεριά του Ολυμπιακού.
ΚΙ έρχεται η στιγμή τού μεταξύ τους αγώνα, λίγες μέρες μετά την ευρωπαϊκή εμπειρία του καθενός. Από τη μια, ο Ολυμπιακός χαμένος στο γήπεδο, αλλά... θριαμβευτής στις κριτικές των εφημερίδων, στα πρωτοσέλιδα και στις δηλώσεις για την «τσάμπα ήττα». Κι από την άλλη, ο ΠΑΟΚ να βγάζει προς τα έξω μια πολύ φορμαρισμένη και υγιή ομάδα, που πραγματικά έπαιξε μπάλα χωρίς να φοβάται, ξεπερνώντας τις δυσκολίες ενός πραγματικά δυνατού εκτός έδρας αγώνα και χάνοντας πραγματική ευκαιρία ακόμη και να νικήσει στο τέλος, αφού πέρασε τις φουρτούνες του σε κάποια σημεία του παιχιδιού.
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: