Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Ένας απερίγραπτος θρύλος!!

Να αφήσει πίσω του τον θρύλο του Πελέ απειλεί ο Λιονέλ Μέσι, που στα 24 του ακόμη σπάει όλα τα ρεκόρ. Ισόπαλος με τον Κουμπάλα στους σκόρερ της Μπάρτσα.
Ένας απερίγραπτος θρύλος
Οταν ο Γιουσέιν Μπολτ το 2008 κατέρριψε δις το παγκόσμιο ρεκόρ των 100 μέτρων και αυτό των 200 μέτρων, ο κόσμος του αθλητισμού τον θεώρησε... εξωγήινο.
Το ίδιο θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς και για τον Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός πηγαίνει από ρεκόρ σε ρεκόρ και σύμφωνα με έρευνα της ισπανικής εφημερίδας «Marca», αν συνεχίσει στο ρυθμό των τριών τελευταίων σεζόν μέχρι το τέλος της καριέρας του, τότε είναι πολύ πιθανό να φτάσει την επίδοση του Πελέ.
Ο «βασιλιάς» είναι ο πρώτος σκόρερ σε συλλογικό επίπεδο υπολογίζοντας μόνο τα γκολ σε επίσημα παιχνίδια. Στην εποχή του στη Σάντος σημείωσε 639 τέρματα και έως το τέλος της καριέρας του έφτασε στα 676!
Ο Μέσι, που σύμφωνα με τον προπονητή του Πεπ Γκουαρδιόλα και τον συμπατριώτη του και συμπαίκτη του στην Μπαρτσελόνα Χαβιέρ Ματσεράνο πλέον δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις, αλλά γίνεται αντιληπτός μόνο μέσω της ζωντανής εικόνας, μετράει 194 γκολ από το 2004 που υπερασπίζεται τους «μπλαουγκράνα».
Ηδη, δε, είναι ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, ισόπαλος με τον πρώτο μεγάλο άσο της Μπάρτσα, τον Λάζλο Κουμπάλα.
Την τρέχουσα σεζόν, επίσης, μπορεί να φτάσει και στην πρώτη θέση. Του λείπουν μονάχα 42 γκολ για να ξεπεράσει τον Θέσαρ και η εκκίνησή του στην αγωνιστική περίοδο 2011-12 προμηνύει πως θα σπάσει κι αυτό το ρεκόρ. Με 14 γκολ σε 10 επίσημα παιχνίδια ο «ψύλλος» σημειώνει κοντά στο 1,5 ανά ματς.
Αν διατηρήσει σ' αυτά τα επίπεδα τις επιδόσεις του και παίξει σε όλα τα ματς των «μπλαουγκράνα» -με την προϋπόθεση πως αυτοί θα φτάσουν στους τελικούς του Κυπέλλου Ισπανίας, του Τσάμπιονς Λιγκ και του Μουντιάλ Συλλόγων-, τον Μάιο θα μετρήσει 90 τέρματα.
Πρακτικά απίθανο, αλλά ο Μέσι, όπως είχε πει κι ο Κουμπάλα το 2001, ένα χρόνο προτού φύγει από τη ζωή: «Είδα έναν πιτσιρικά από την Αργεντινή που με εντυπωσίασε. Η ποδοσφαιρική ευφυΐα του προκαλεί... τρόμο». Το τρομακτικό με τον Μέσι δεν είναι ότι έχει αριθμούς παίκτη που έχει σταματήσει την καριέρα του, αλλά ότι όλα αυτά τα έχει πετύχει στα 24 του!
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: