Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Έχασε και Μήτσο και το ματς!!

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 84-76 από την Εφές Αναντολού στην πρεμιέρα του «Two Nations Cup», αλλά αυτό που πόνεσε τους «πράσινους» δεν ήταν η ήττα από τους Τούρκους, αλλά ο τραυματισμός του Διαμαντίδη.
Έχασε και Μήτσο και το ματς
Ο Παναθηναϊκός έκανε πολύ καλή εμφάνιση μέχρι που τραυματίστηκε ο αρχηγός του. Εκεί οι "πράσινοι" φάνηκε να χάνουν τη συγκέντρωση τους, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι, οι οποίοι είχαν σε εξαιρετική ημέρα τον Βούγιασιτς να φτάσουν στη νίκη.
Το ματς ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει πολύ δυνατά και να προηγείται με 7-2. Οι Τούρκοι, όμως, αντέδρασαν και με σερί 10-0, χάρη στον Σάσα Βούγιασιτς, πέρασαν με πέντε πόντους μπροστά (12-7) στο 6’. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς άλλαξε τα 4/5 της πεντάδας του καθώς είχε πολλά παράπονα από την άμυνα των «πρασίνων». Η εικόνα βελτιώθηκε αρκετά και έτσι ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 17-15 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.
Γιασικεβίτσιους, Λόγκαν και Διαμαντίδης βρέθηκαν στην ίδια πεντάδα, αλλά το σχήμα αυτό δεν λειτούργησε όπως θα ήθελε ο Ομπράντοβιτς, ο οποίος έκανε συνεχώς αλλαγές για να καταφέρει να βρει ρυθμό η ομάδα του. Οι Τούρκοι, με τον Βούγιασιτς και τον Σαβάνοβιτς να κάνουν σπουδαίο ματς, έφτασαν τη διαφορά για πρώτη φορά στο +10 (29-19) και αυτό ήταν που αφύπνισε τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» με επιμέρους σκορ 13-4 μείωσαν σε 33-32. Και αυτό γιατί ο Σμιθ είχε συνδεθεί καλά με το καλάθι ενώ και η άμυνα λειτουργούσε υποδειγματικά. Το… «κερασάκι στην τούρτα» του πρώτου ημιχρόνου ήρθε με το τρίποντο του Ρομέιν Σάτο που έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό με 35-33.
Στο τρίτο δεκάλεπτο η Εφές ανέτρεψε την κατάσταση και αυτό γιατί πήρε και πάλι μπροστά ο Σάσα Βούγιασιτς. Ο Χρήστος Χριστοδούλου με κάποια… ανάποδα σφυρίγματα «βοήθησε» την τουρκική ομάδα και έτσι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 47-39. Λίγα λεπτά αργότερα, όμως, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού πάγωσαν καθώς ο Δημήτρης Διαμαντίδης τραυματίστηκε στον δεξιό του αστράγαλο, όπως ακριβώς στον περσινό τέταρτο τελικό με τον Ολυμπιακό. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού αντικαταστάθηκε αμέσως, αλλά φαίνεται πως άπαντες έμειναν εκεί.
Η Εφές Πίλσεν το εκμεταλλεύτηκε αυτό και διατήρησε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα μέχρι το τέλος του ματς. Ιλιασόβα, Μπάρατς και Βούγιασιτς έδειχναν να μην έχουν αντίπαλο και έτσι η Εφές Αναντολού έφτασε στη νίκη με 84-76.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: