Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Αρχίζει με πρόκληση συνεχίζει με προοπτική!!

Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Γαλατασαράϊ, το πρώτο στα προκριματικά της Ευρωλίγκα είναι μόνο η αρχή μιας καινούριας προσπάθειας διάκρισης, αλλά και της καθιέρωσης ανάμεσα στους κορυφαίους της Ευρώπης. Γράφει ο Κώστας Χαλβατσιώτης.
Αρχίζει με πρόκληση συνεχίζει με προοπτική
Η ζωή δεν αρχίζει βέβαια και δεν τελειώνει σε ένα μόνο παιχνίδι. Ακόμη κι αν είναι τελικός. Το είδε ο ΠΑΟΚ αυτό άλλωστε πολλές φορές μέχρι τώρα στην ιστορία του και το ένοιωσε καλά μέσα στο πετσί του. Πολύ περισσότερο λοιπόν, η ζωή συνεχίζεται ανεξαρτήτως του πρώτου αγώνα με την Γαλατάσαραϊ.
Αν την νικήσει άλλωστε έχει και δεύτερο και αν κερδίσει κι αυτό θα έχει και τρίτο, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα έχει μία ολόκληρη σαιζόν μπροστά του και θα είναι πάλι "ευρωπαϊκή", έστω και αν δεν θα συμμετέχει στην Ευρωλίγκα αλλά στο Eurocup.
Το θέμα λοιπόν για τον σύγχρονο ΠΑΟΚ, δεν είναι μόνο η πρόκριση – πρόκληση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Γιατί είναι σίγουρο ότι αν δεν επιτευχθεί τώρα, θα γίνει οπωσδήποτε τα επόμενα χρόνια. Γιατί η ομάδα έχει ήδη ανοίξει τους ορίζοντές της, δεν έχει καμία σχέση με εκείνη την προ τριών ετών που βολόδερνε, αλλά και με εκείνη της τριετίας μέχρι το 2008 που έφθασε στα τάρταρα…
Ο ΠΑΟΚ είναι βέβαια καινούργιος από πλευράς ρόστερ, αλλά είναι η συνέχεια ενός δημιουργήματος του Νίκου Σταυρόπουλου κατ΄ αρχήν και του Σούλη Μαρκόπουλου εν συνεχεία, αλλά και μίας νέας πλέον διοίκησης με διαφορετική απήχηση από τις προηγούμενες των οποίων είναι επίσης συνέχεια. Σε γενικές γραμμές, είναι ένα σύνολο υπό μία σταθερή αρχή, που έχει σκοπό την καθιέρωση ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και τη διατήρηση των κεκτημένων εντός των συνόρων. Και ο χρόνος "μετράει" υπέρ της.
Γιατί μέσα στην κρίση και στις δυσκολίες, ο ΠΑΟΚ είναι και δοκιμασμένος αλλά και αποφασισμένος να πετύχει. Σε κάθε επίπεδο. Αγωνιστικά γιατί ο Σούλης Μαρκόπουλος είναι η εγγύηση δουλειάς και μαζί του ο Νίκος Σταυρόπουλος είναι ο άνθρωπος που οραματίστηκε τον άλλο ΠΑΟΚ. Πάνω τους, ο Μπάνε Πρέλιεβιτς και οι συνεργάτες του, πήραν απόφαση ότι θα "τελειώσουν" την εξυγίανση της ΚΑΕ κι έτσι θα "στρωθεί" ο δρόμος για μία ομαλή πορεία προς την Ευρωλίγκα. Και ότι θα κάνει στο Βίλνιους είναι το προοίμιο.
Ομάδα με προοπτική
Ανεξαρτήτως του αγώνα με την Γαλατασαράϊ – του πρώτου χρονικά και σίγουρα καθοριστικού – ο ΠΑΟΚ δημιούργησε έστω και με τις προσθήκες της τελευταίας στιγμής, έστω και με τα προβλήματα που προέκυψαν με τον τραυματισμό του Γκετσέφσκι και την αναβλητικότητα της απόφασης του Μαγκέτι μία ομάδα πολύ ανταγωνιστική. Κι αυτό θα αποδειχθεί στην πράξη βέβαια.
Αλλά με μία πρώτη ματιά και με εύκολες συγκρίσεις, ο ΠΑΟΚ "δυνάμωσε" ξαφνικά με έναν παίκτη του ΝΒΑ – τον Γκίντενς – έναν παίκτη της Ευρωλίγκα (και μάλιστα πρωταθλητή), τον Γκόρι, έχει έναν ακόμη πρωταθλητή της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης – τον Ντικούδη – δύο παίκτες κλάσης Ευρωλίγκα – τους Ράϊτ και Καλαμπόκη – και μερικούς ακόμη σαν τον Στίγγερς και τον Γιαννακίδη "έτοιμους" από πέρσι για "βαθιά νερά".
Έχει και τον Αντρτιουσκεβίτσιους που μόνο αμελητέος δεν είναι αλλά και τον Καλλέ στην καλύτερη ίσως στιγμή της ως τώρα θητείας του στον ΠΑΟΚ. Και οι υπόλοιποι, οι νεαρότεροι με τον Τσακαλέρη να δίνει περισσότερες λύσεις δίπλα σε Αράπη και Καλαμπάκα, είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Εφόσον η διοίκηση κάνει αυτό που πρέπει και όλοι μαζί τη δουλειά τους, η προοπτική είναι εξασφαλισμένη, ανεξαρτήτως Βίλνιους.
Και το μέλλον, άμεσο και μακρινό, θα φέρει την διάκριση. Πίστη χρειάζεται μόνο απ΄ όλους, "μάτωμα" της φανέλας στο γήπεδο, ακόμη και στην προπόνηση και ασύγκριτη υποστήριξη από τον κόσμο. Αυτή άλλωστε την οφείλουν οι φίλαθλοι και στον Μπάνε Πρέλιεβιτς που τους έκανε την μεγάλη χάρη και ανέλαβε δυσθεώρητα βάρη και ευθύνες για να αλλάξει τον ΠΑΟΚ διοικητικά και να τον φέρει εκεί που του αξίζει.
Πηγή: olapaok.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: