Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Το αθλητικό μνημόνιο της Ελλάδας!!

ΔΝΤ και στον ελληνικό αθλητισμό: Οι ήττες θα πανηγυρίζονται σαν νίκες, οι επιτυχίες θα αποτελέσουν όνειρο απατηλό, η Ελλάδα γίνεται ο φτωχός συγγενής της Ευρώπης. Γράφει ο Βασίλης Παπαθεοδώρου.
Το αθλητικό μνημόνιο της Ελλάδας
Προέκταση της κοινωνίας είναι ο αθλητισμός ή έστω μέρος του. Πώς θα μπορούσε λοιπόν, να γίνει αλλιώς; Τώρα που είναι νωρίς θα πρέπει να το χωνέψουμε. Ξεχάστε τα περασμένα μεγαλεία με τα διπλά εις τας Ευρώπας, τις πορείες, τα όνειρα.
Ο ελληνικός αθλητισμός ακολουθεί τον ρυθμό της χώρας. Η Ευρώπη ρίχνει τορπίλες και η Ελλάδα προσπαθεί να αποκρούσει, να κερδίσει χρόνο, μπας και γλιτώσει τον διασυρμό.
Μηδέν βαθμούς ο Ολυμπιακός σε δύο αγώνες, μηδέν και η ΑΕΚ, έξω από το Champions League και το Europa ο Παναθηναϊκός με τρεις ήττες σε τέσσερις αγώνες. Έξω και ο Βόλος, για άλλους λόγους. Την κούρσα οδηγεί ο ΠΑΟΚ με δύο ισοπαλίες σε ισάριθμους αγώνες και άλλες δύο νίκες στα play offs.
Δεν υπάρχουν λεφτά κι από τη στιγμή που τα αναπτυξιακά προγράμματα του αθλητισμού είναι... κινέζικα για τους παράγοντες που ανέκαθεν νοιάζονταν μόνο για το παρόν, τότε το τέλος έρχεται με μαθηματική ακρίβεια.
Όλο το άρθρο στο gazzetta.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: