Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Τους ρίχνει στα βαθιά και όσοι αντέξουνε!!

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τον Βασάρα που δεν το παίζει προστάτης των διαιτητών, για το πώς είχε... ξηγηθεί ο Σάντος στον Αθανασιάδη και για την κατάθεση Δαλούκα.
Τους ρίχνει στα βαθιά και όσοι αντέξουνε
Κουκουλάκης σφυρίζει την Κυριακή στο Καραϊσκάκη κι όλη η πιάτσα αναρωτιέται: Τρελάθηκε ο Βασάρας; Αυτόν βρήκε να βάλει σ' αυτό το µατς; Πριν από δυόµισι χρόνια είχε παίξει τις δύο οµάδες στο ίδιο γήπεδο κι είχε γίνει της πουτάνας.
Στο 2-0 Ολυµπιακού-ΠΑΟΚ για το Κύπελλο, όταν είχε βγάλει έξω µε κόκκινες Γκαρσία και Ιβιτς και είχε αφήσει τον ΠΑΟΚ µε εννιά. Και ποια είναι η πλάκα; Δεν φωνάζει µόνο ο ΠΑΟΚ. Φωνάζουνε και οι οπαδικές εφηµερίδες του Ολυµπιακού ότι βάλανε να σφυρίξει «διαιτητή-βόµβα». Οτι ο Κουκουλάκης δηλαδή για να ρεφάρει τις εντυπώσεις θα προσέξει τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι όµως η πρώτη φορά που ξηγιέται έτσι ο Βασάρας.
Και στο πρώτο ντέρµπι της σεζόν ΠΑΟΚ-ΑΕΚ το ίδιο έκανε. Τον Κάκο έβαλε να σφυρίξει. Τον Κάκο που τα είχε κάνει µπουρδέλο πέρσι σε παιχνίδι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στην Τούµπα και είχε τινάξει στον αέρα τον τελικό του Κυπέλλου ΑΕΚ-Ατρόµητος. Δεν είναι τρελός όµως ο Κύρος. Οι επιλογές αυτές έχουν τη λογική τους. Είναι σαν να λέει στους διαιτητές «το τι κάνατε µέχρι φέτος που ήρθα εγώ δεν µε ενδιαφέρει. Τα σβήνω όλα και ξεκινάµε από το µηδέν».
Εσύ, κύριε Κάκο, που θεωρείσαι ο νάµπερ ένας διαιτητής θα πας να παίξεις στην Τούµπα, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Δείξε µας τις ικανότητές σου και µην υπολογίζεις τίποτα και κανένα. Εσύ, κύριε Κουκουλάκη, είσαι έµπειρος και διεθνής διαιτητής. Δεν µε ενδιαφέρει τι είχες κάνει πριν από δυόµισι χρόνια σε παιχνίδι Ολυµπιακού-ΠΑΟΚ. Πήγαινε τώρα να ξαναπαίξεις στο ίδιο γήπεδο τις δύο οµάδες, να δείξεις πόσο µάγκας είσαι. Οτι δεν παίρνεις χαµπάρι και είσαι βρέξει χιονίσει πενηντάρης.
Αν έχεις πρόβληµα από το προηγούµενο παιχνίδι και δεν µπορείς να βγάλεις το τωρινό, δεν κάνεις για διαιτητής. Μαγκιά λοιπόν του Βασάρα να ξηγιέται στο έτσι. Πάντα µέχρι τώρα όλοι οι κουµανταδόροι της διαιτησίας προστατεύανε δήθεν τους διαιτητές. Αν τα είχανε κάνει µπουρδέλο σ' ένα παιχνίδι δεν τους βάζανε να το ξαναπαίξουνε στο ίδιο γήπεδο.
Και για να µη φωνάζουνε οι οµάδες αλλά και για να αισθάνονται καλά οι ίδιοι οι διαιτητές. Ο Βασάρας, που έχει πλέον ευρωπαϊκή νοοτροπία και αντίληψη, τα πετάει όλα αυτά στα σκουπίδια. Δεν το παίζει ούτε φίλος ούτε προστάτης των διαιτητών. Τους ρίχνει στα βαθιά κι όσοι αντέξουνε. Οσοι ξέρουνε κολύµπι θα γλιτώσουν, όσοι είναι λίγοι ή ανίκανοι ας πνιγούνε.
Αν τον πίστευε, θα τον είχε κρατήσει
ΕΠΑΙΞΕ µια ολόκληρη σεζόν πέρυσι παιχνίδι του ΠΑΟΚ ο Σπάθας; Πώς να παίξει; Τον κυνηγάει ακόµα το προπέρσινο παιχνίδι ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ στο «Βικελίδης». Ματς-µπολ για τον ΠΑΟΚ, αφού αν το πέρναγε πήγαινε φουλ για πρωτάθληµα. Ο Σπάθας όµως τον έσφαξε στο γόνατο. Πώς να τον βάλουν να σφυρίξει στην Τούµπα; Κάτι µου λέει, λοιπόν, ότι ο Βασάρας θα τον βάλει. Αφού είσαι, κύριε Σπάθα, διαιτητής Super League πάει να πει ότι µπορείς να παίζεις όλες τις οµάδες σε όλα τα γήπεδα.
Αν δεν µπορείς, σπίτι σου. Κατά τα άλλα πάλι το κόλλησε το παστέλι ο Κλάους. Βλέποντάς τον αυτόν τον Αθανασιάδη δεν σε ψήνει ότι είναι για πολλά πράµατα. Η αδυναµία στο µυϊκό σύστηµα είναι εµφανής. Παρ' όλα αυτά όµως µέσα στην περιοχή είναι µανούλα. Εχει τα δύο κατ' εξοχήν προσόντα που πρέπει να διαθέτει ο επιθετικός. Ξεµαρκάρισµα και ευστοχία. Το κόλλησε λοιπόν και στο Καζάν κι έπεται και συνέχεια.
Επειδή όµως διαβάζω και ξαναδιαβάζω για τον δάσκαλο Σάντος που τον είχε στα πρώτα βήµατά του στον ΠΑΟΚ και τώρα τον φώναξε στην Εθνική να ξαναπώ κι εγώ την ιστορία για δεύτερη φορά. Την περίοδο 2007-08 που πράγµατι είχαν συνυπάρξει, πρώτη σεζόν του Σάντος, ο ΠΑΟΚ δεν πήγε καλά και στα τελευταία µατς βάζει τον 20χρονο τότε Αθανασιάδη.
Ο πιτσιρικάς άρχισε να σκοράρει κι ένας δηµοσιογράφος τόλµησε να ρωτήσει τον Σάντος γιατί δεν τον έβαζε µέχρι τότε. Εµφανώς εκνευρισµένος αυτός απαντάει: «Τον Ιανουάριο θέλαµε να τον δώσουµε δανεικό, αλλά καµιά οµάδα Β' Εθνικής δεν ήθελε να τον πάρει. Πώς να παίξει στον ΠΑΟΚ»: Ετσι είχε ξηγηθεί ο δάσκαλος και παιδαγωγός Σάντος σ' ένα παιδί 20 χρονών.
Οτι δεν ήτανε ικανός ο Αθανασιάδης να παίξει σε οµάδα Βήτα Εθνικής. Την επόµενη σεζόν δεν τον ξεκινάει βασικό ούτε µία φορά. Σε εννιά µατς παίζει σαν αλλαγή και βάζει δύο γκολ. Και το 2009-10 τον στέλνει δανεικό στον Πανσερραϊκό. Αν τον πίστευε θα είχε κάνει το αντίθετο. Θα τον είχε κρατήσει στον ΠΑΟΚ, για να δουλέψει και να βελτιωθεί και να παίξει. Χαίρετε.
Πταίσµατα
ΒΡΗΚΑΜΕ παπά να θάψουµε καµπόσους. Κάπως έτσι πάει η δουλειά µε τα «στηµένα». Αφού ολοκλήρωσαν τις θερινές διακοπές τους οι αθλητικοί εισαγγελείς πέσανε µε τα µούτρα στη δουλειά. Αυτά δηλαδή που έπρεπε να είχανε γίνει από τον Ιούλιο τα κάνουνε τέλος Σεπτεµβρίου. Κι ουδεµία αντίρρησις ότι έπρεπε να τους τυλίξουνε όλους σε µια κόλλα χαρτί.
Μπροστά µάλιστα στα κακουργήµατα που έχουνε κάνει κάποιες οµάδες της Βήτα Εθνικής, η Καβάλα του Ψωµιάδη έχει κάνει πταίσµατα. Και δεν εννοώ την Ηλιούπολη, που ήδη έχει πληρώσει τη λέζα. Τέτοιες υποθέσεις όµως απαιτούν και τους κατάλληλους χειρισµούς. Καλέσανε λοιπόν σε απολογία και τον Αστέρα Τρίπολης. Και πολύ καλά κάνανε. Το κατηγορητήριο όµως ότι ο Μποροβήλος έδωσε πεντακόσα χιλιάρικα στον Μπέο από πού προκύπτει;
Μπακάλικο
Στο συγκεκριµένο µατς στην Τρίπολη ο Αστέρας είχε κερδίσει 2-1. Με τον Ολυµπιακό λόγω τιµωριών κτλ. να κατεβαίνει µε µισή οµάδα. Τα πεντακόσα προκύπτουν από τηλεφωνικές συνοµιλίες τρίτων. Ο Μάκης δηλαδή λέει στον Νικόλα ότι ο Μποροβήλος έδωσε στον Αχιλλέα για το µατς µισό εκατοµµύριο. Χωρίς κανένα περαιτέρω αποδεικτικό στοιχείο. Και χωρίς καν να έχει κληθεί κάποιος σαν µάρτυρας για να το επιβεβαιώσει και να το αποδείξει. Και προς Θεού. Ούτε το συνήγορο του διαβόλου θέλω να κάνω ούτε τον αβανταδόρο του Μποροβήλου ούτε τον υπερασπιστή του Αχιλλέα.
Ούτε βάζω το χέρι µου στο ευαγγέλιο ότι δεν έγινε απολύτως τίποτα στο συγκεκριµένο παιχνίδι. Λέω κι επαναλαµβάνω ότι είναι σόνικο να δικαστεί και να καταδικαστεί κάποιος από συζητήσεις τρίτων. Αν ήταν έτσι η µισή Ελλάδα θα ήτανε φυλακή. Τι στοιχεία έχει δηλαδή η Πειθαρχική Επιτροπή για να κρίνει ένοχο τον Αστέρα; Στη συνέχεια µάλιστα όταν ο Νικόλας λέει ότι τα πεντακόσα είναι πολλά, ο Μάκης του απαντάει ότι τρία κατοστάρικα ο Αχιλλέας θα τα πήρε. Μπακάλικο δηλαδή.
Ή φοβάσαι ή έχεις λερωµένη τη φωλιά σου
ΚΑΙ µόνο η κατάθεση που έκανε ο Δαλούκας στον ανακριτή έφτανε και περίσσευε για να τον διώξουνε άπαξ διά παντός από τη διαιτησία. Και να τον τιµωρήσουνε µάλιστα για να µην µπορεί να έχει καµιά ποδοσφαιρική δραστηριότητα. Τι πήγε και είπε; Οτι ο Μπέος τον πίεζε να σφυρίξει υπέρ του Αρη στο περιβόητο περσινό παιχνίδι µε τον Παναθηναϊκό στο «Βικελίδης».
Και µετά το παιχνίδι µάλιστα τον απείλησε. Κι αυτός ως διαιτητής και µάλιστα διεθνής τι έκανε; Το έκανε γαργάρα. Από τη στιγµή που σε πιέζουνε και δεν το καταγγέλεις ή φοβάσαι ή έχεις λερωµένη τη φωλιά σου. Και στις δύο περιπτώσεις πας σπίτι σου.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: