Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Η… Premier League και όλοι τους!!

Τ’ αφεντικά στην Αγγλία τρελάθηκαν! Με αρχηγό την ανοιχτοχέρα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι ομάδες της Premier League δαπάνησαν λίγο λιγότερα για μεταγραφές απ’ όσα… όλοι οι άλλοι μαζί στην Ευρώπη!

Η… Premier League και όλοι τους!
Λίγες ώρες μετά τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου και τα… κομπιουτεράκια ακόμα δεν έχουν συνέλθει στην Αγγλία!

Κυρίως εξαιτίας του απίστευτου «ντου» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι σύλλογοι της Premier League δεν έσπασαν απλώς το ρεκόρ δαπανών σε μια μεταγραφική περίοδο. Αλλά κόντραραν στα… ίσια όλες τις άλλες ομάδες των μεγάλων πρωταθλημάτων της Ευρώπης!

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας «Deloitte», το 1,05 δις ευρώ (!) που ξοδεύτηκε στο Νησί είναι κατά 30% μεγαλύτερο ποσό απ’ το προηγούμενο-ρεκόρ των 630 εκατ. ευρώ. Με κύρια υπεύθυνη φυσικά τη Γιουνάιτεντ, τα 190 εκατ. ευρώ της οποίας κάλυψαν το 18% της συνολικής δαπάνης.

Το πιο εντυπωσιακό της υπόθεσης, δε, είναι ότι τα λεφτά που ξόδεψαν οι αγγλικοί σύλλογοι είναι σχεδόν τα διπλάσια απ’ αυτά που ξόδεψαν οι ισπανικοί. Σε μια χρονιά που στην Ιβηρική μετακινήθηκαν παίκτες όπως οι Σουάρες, Ροντρίγκες, Κρόος, Μάντζουκιτς και Ράκιτιτς!

Κι όλα αυτά την ώρα που χρειάζεται το άθροισμα ΟΛΩΝ των ποσών που δαπανήθηκαν σε Primera Division (535 εκατ. ευρώ), Serie A (327 εκατ. ευρώ), Bundesliga (315 εκατ. ευρώ) και Ligue 1 (125 εκατ. ευρώ) για να ξεπεραστεί το ποσό που διέθεσαν οι Άγγλοι! *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: