Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Κροάτης που έμαθε μπάσκετ στον Κατσικάρη!!

Ο Φώτης Κατσικάρης δήλωσε πως οφείλει πολλά στον Κρέσιμιρ Τσόσιτς για τον τρόπο με τον οποίο έμαθε να αντιλαμβάνεται το μπάσκετ.

Ο Κροάτης που έμαθε μπάσκετ στον Κατσικάρη
Υπόχρεος σε έναν Κροάτη για όσα έχει μάθει για το μπάσκετ και τον τρόπο που του δίδαξε να αντιλαμβάνεται το άθλημα αισθάνεται ο Φώτης Κατσικάρης.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε στον Τύπο της Κροατίας για τον αποψινό αγώνα με τη «χρβάτσκα» κι έκανε ειδική αναφορά σε έναν από τους μέντορές του, τον Κρέσιμιρ Τσόσιτς, που ήταν προπονητής στην ΑΕΚ τη σεζόν 1988/89 και τη διετία 1990-92. Τρία χρόνια μετά και σε ηλικία μόλις 46 ετών έφυγε από τη ζωή.

«Ήμουν τυχερός που συνεργάστηκα με τον Κρέσιμιρ Τσόσιτς και τον συνεργάτη του, Πίνο Γκρντόβιτς. Του οφείλω πολλά και δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο σκέφτομαι το μπάσκετ. Τότε ήμουν μικρός κι ανόητος, ένας τρελός πλέι μέικερ που έτρεχε πάνω-κάτω στο παρκέ χωρίς μυαλό. Η συνεργασία με τον Τσόσιτς με έκανε να σκεφτώ το παιχνίδι διαφορετικά, να δω το μπάσκετ από μια διαφορετική οπτική και να φυτέψω επί της ουσίας τον πρώτο σπόρο για την προπονητική μου καριέρα», δήλωσε ο Έλληνας κόουτς. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: