Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Μάχονται για την πρωτιά!!

Ελβετία και Γαλλία μονομαχούν στο Σαλβαδόρ με φόντο την πρωτιά στον πέμπτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μάχονται για την πρωτιά
Μετά τη νικηφόρα εκκίνησή τους στο Μουντιάλ, τα μεγάλα φαβορί του πέμπτου ομίλου συγκρούονται στο Σαλβαδόρ (22:00) σε ένα παιχνίδι που πιθανώς να κρίνει την πρωτιά στο γκρουπ.

Η ομάδα του Ότμαρ Χίτσφελντ επικράτησε 2-1 του Ισημερινού στην πρεμιέρα με γκολ του Σεφέροβιτς στις καθυστερήσεις. Ο Γερμανός τεχνικός δεν αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές, όπως πιθανότατα και ο Ντιντιέ Ντεσάν. Μετά το άνετο 3-0 επί της Ονδούρας ο προπονητής της Γαλλίας περιμένει να δοκιμάσει τους παίκτες του σε συνθήκες πραγματικής πίεσης.

Οι δύο ομάδες έχουν μακρά προϊστορία, καθώς η αποψινή τους συνάντηση είναι η 37η. Η Γαλλία μετρά 15 νίκες έναντι 12 της Ελβετίας, ενώ 9 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Πάντως μόνο τέσσερα ματς από αυτά ήταν επίσημα, ενώ δεν έχουν τεθεί αντιμέτωπες ποτέ σε τελικά Μουντιάλ. Πάντως οι «τρικολόρ» δεν έχουν χάσει από το 1992, σε ένα φιλικό ματς.

Πιθανές συνθέσεις:

Ελβετία (Χίτσφελντ, 4-5-1): Μπενάλιο, Λιχτστάινερ, Τζουρού, Φον Μπέργκεν, Ροντρίγκες, Ινλέρ, Σακίρι, Μπεχράμι, Στόκερ, Τσάκα, Ντρμιτς.

Γαλλία (Ντεσάν, 4-3-3): Γιορίς, Ντεμπισί, Βαράν, Σακχό, Εβρά, Καμπάιγ, Ματουιντί, Πογκμπά, Βαλμπουενά, Γκριζμάν, Μπενζεμά.

Διαιτητής: Μπιόρν Κάουπερς (Ολλανδία). Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: