Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Τους κάνει πλάκα!!

Δεν ήταν το φαβορί, αλλά προκρίθηκε! Η Κόστα Ρίκα επικράτησε 1-0 της Ιταλίας και με δύο νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές του τέταρτου ομίλου, πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Μουντιάλ!

Τους κάνει πλάκα!
Τρία φαβορί είχε ο τέταρτος όμιλος, αλλά την πρόκριση εξασφάλισε πρώτο το αουτσάιντερ! Οι παίκτες της Κόστα Ρίκα, άριστα στημένοι στον αγωνιστικό χώρο από τον Πίντο, νίκησαν 1-0 την Ιταλία και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Ρουΐς στο 44'. Με το αποτέλεσμα αυτό, η Αγγλία έμεινε οριστικά εκτός συνέχειας από τον Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πλέον, η «σκουάντρα ατζούρα» θα διεκδικήσει την πρόκρισή της κόντρα στην Ουρουγουάη, όπου εκτός από τη νίκη τη βολεύει και η ισοπαλία, λόγω της καλύτερης διαφοράς τερμάτων!

Άναρχο, κακό ποιοτικά και χωρίς ρυθμό ήταν το ματς στο ξεκίνημά του. Οι παίκτες του Πραντέλι δεν έδειχναν ιδιαίτερη… όρεξη να επιτεθούν, περιμένοντας την Κόστα Ρίκα, στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνά τους. Οι Ιταλοί είχαν εξουδετερώσει τον Τζόελ Κάμπελ, ο οποίος δεν τροφοδοτούνταν σχεδόν καθόλου, με τον Μπολάνιος από την άλλη να δοκιμάζει κατά καιρούς το πόδι του από μακρινή απόσταση, χωρίς ωστόσο να απειλεί ιδιαίτερα τον Μπουφόν. Περίπου 27 λεπτά χρειάστηκαν –στο ματς- για να κάνει την πρώτη της τελική η «σκουάντρα ατζούρα». Στη συνέχεια, ανέλαβε δράση ο Πίρλο, ο οποίος με δύο υπέροχες μπαλιές έβγαλε τον Μπαλοτέλι σε απόσταση βολής, αλλά ο επιθετικός της Μίλαν δεν έκανε ιδανικά τελειώματα. Όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πήγαιναν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια… Στο 43’, ο Κάμπελ ανατράπηκε από τον Κιελίνι μέσα στην ιταλική περιοχή, με τον διαιτητή να δείχνει –κακώς- «παίζετε», όμως στην αμέσως επόμενη φάση ο Ρουΐς έκανε το 1-0 για την ομάδα από τη Λατινική Αμερική, σκορ το οποίο έμεινε μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους!

inner

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πραντέλι πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Κασάνο στη θέση του Τιάγκο Μότα, δείχνοντας πως ήθελε τη γρήγορη ισοφάριση της Ιταλίας. Η «σκουάντρα ατζούρα» ήταν αυτή που είχε, πλέον, τον έλεγχο του ματς, ενώ και με την είσοδο του Ινσίνιε πήρε και άλλα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Οι Ιταλοί είχαν την κατοχή, αλλά από την άλλη δεν ήταν σε θέση να απειλήσουν την εστία του Νάβας, με την Κόστα Ρίκα να κρατά εύκολα το προβάδισμά της. Μάλιστα, τα πράγματα για την ανάπτυξη της ομάδας του Πραντέλι έγιναν ακόμη πιο δύσκολα όταν ο Πίντο «γέμισε» το κέντρο του με την είσοδο του Κουμπέρο στα χαφ. Έτσι, αφού οι Ιταλοί δεν έβρισκαν τους διαδρόμους για την εστία του Νάβας, το 1-0 έμεινε μέχρι τη συμπλήρωση των 90 λεπτών, με την Κόστα Ρίκα να εξασφαλίζει την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας!

Οι συνθέσεις:

Ιταλία (Πραντέλι): Μπουφόν, Κιελίνι, Νταρμιάν, Τιάγκο Μότα (46’ Κασάνο), Καντρέβα (57’ Ινσίνιε), Αμπάτε, Μαρκίζιο (69’ Τσέρτσι), Μπαλοτέλι, Μπαρτζάλι, Ντε Ρόσι, Πίρλο.

Στον πάγκο: Σιρίγκου, Περίν, Ντε Σίλιο, Ακουϊλάνι, Ιμόμπιλε, Παρόλο, Μπονούτσι, Παλέτα, Βεράτι.

Κόστα Ρίκα (Πίντο): Νάβας, Γκονζάλες, Ουμάνια, Μπόρχες, Ντουάρτε, Μπολάνιος, Κάμπελ (74’ Ουρένια), Ρουΐς (81’ Μπρένες), Ντίας, Γκαμπόα, Τεχέδα (68’ Κουμπέρο).

Στον πάγκο: Πεμπερτόν, Καμπρονέρο, Ακόστα, Μιριέ, Μπαράντες, Φράνσις, Γρανάδος, Μίλερ, Κάλβο.

Η βαθμολογία του τέταρτου ομίλου:

Κόστα Ρίκα 6 (4-1)
Ιταλία 3 (2-2)
Ουρουγουάη 3 (3-4)
Αγγλία 0 (2-4)
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: