Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Ο «Κάρα» ξέρει τον τρόπο... !

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για τον Γιώργο Καραγκούνη που πέτυχε... δύο νίκες σε 24 ώρες και την «άρνηση» του να αποχωρήσει από την πρώτη γραμμή της Εθνικής χωρίς να δώσει... αγώνα! 
Είτε τον γουστάρεις με τρέλα, είτε τον μισείς και τον θεωρείς «κωλοτούμπα», είτε έχεις βαρεθεί να τον βλέπεις 15 χρόνια με την φανέλα της εθνικής, είτε θεωρείς ότι δεν μπορεί να δώσει άλλο, δεν μπορείς παρά να μην πεις ένα μεγάλο Respect στον Γιώργο Καραγκούνη... Τίποτα λιγότερο. Η ηρωική εμφάνιση της εθνικής, από την στιγμή που έμεινε με παίκτη λιγότερο μετά την ανόητη αποβολή του Κατσουράνη, έχει την σφραγίδα του μεγάλου αρχηγού.
Η είσοδος του στο ματς, στην θέση του Φετφατζίδη που ξανά κινήθηκε στα... ρηχά, έδωσε σε όλους το μήνυμα. Όταν βλέπεις έναν άνθρωπο με «130τόσες» συμμετοχές, με ένα Euro στην συλλογή του, μερικά 24ωρα πριν από το... φινάλε του στην εθνική να τα δίνει όλα, πως να μην παρασυρθούν ο εμβληματικός Κονέ (απίστευτη εικόνα την ώρα της αλλαγής του), ο Μανωλάς που ήταν ανυπέρβλητος, ο σούπερ Παπασταθόπουλος και όλοι οι άλλοι;
Μέσα σε 24 ώρες ο Γιώργος Καραγκούνης πέτυχε δύο «νίκες». Η μια ήταν όταν μετά το επεισόδιο Μανιάτη-Τζαβέλλα είχε ρόλο... πυροσβέστη προσπαθώντας να κρατήσει την ομάδα ως... ομάδα και η 2η ήταν όταν ενέπνευσε τους πάντες μέσα στο γήπεδο για να δώσουν και την ψυχή τους και να πάμε... ζωντανοί και στην τρίτη αγωνιστική με τους Ελέφαντες. Είναι δεδομένο πλέον ότι το βράδυ της Τρίτης ο αρχηγός θα είναι ενδεκαδάτος. Δεν χωράει συζήτηση πάνω σε αυτό. Αν και είμαι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το Αρακαζού, την έδρα της Ελλάδας στην Βραζιλία, είμαι βέβαιος ότι ο Κάρα από τώρα μέχρι και την σέντρα του αγώνα με την παρέα του Ντρογκμπά... επί 24 ώρες το 24ωρο θα «ψήνει» κι όλους τους άλλους να... μασάνε σίδερα.
Να δώσουν και την ψυχή τους στο χορτάρι κι ότι βγει. Τον τρόπο τον ξέρει. Το έχει ξανακάνει πολλές φορές στο παρελθόν, το έκανε και πριν 2 χρόνια στην Πολωνία όταν και πάλι το 3ο ματς με την Ρωσία έδινε πρόκριση μόνο με νίκη! Θέλει να το κάνει και την Τρίτη για να έχει κι άλλη παράσταση επί Βραζιλιάνικου εδάφους. Να παρατείνει όσο μπορεί το... πικρό αντίο στην φανέλα που έχει λατρέψει όσο καμία άλλη από «μωρό παιδί»! Μακάρι να κρατάμε το καλό για το τέλος...
ΥΓ. Για το επεισόδιο και τα όσα έγιναν γράψαμε στο προηγούμενο άρθρο. Ο Μανιάτης την Τετάρτη ήθελε να βγάλει εισιτήρια και να φύγει. Την Πέμπτη έκανε ένα τεράστιο ματς δίνοντας κι αυτός την ψυχή του και πήρε το χειροκρότημα όλης της Ελλάδας και την Τρίτη θα είναι εκεί στο... ραντεβού με την ιστορία κι ό,τι βγει. Με... κρύο μυαλό προφανώς θα κατάλαβε το πόσο θα αδικούσε τον εαυτό του αν επέμενε στην αρχική απόφαση της αποχώρησής του!

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: