Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Τσίλντρες: «Θέλω να μείνω»!

Ο 27χρονος Αμερικανός φόργουορντ, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Βήμα», εμφανίσθηκε σίγουρος πως οι «ερυθρόλευκοι» θα καταφέρουν να δώσουν το «παρών» στο φάιναλ-φορ του Παρισιού και να «παλέψουν» για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Επίσης, τόνισε πως θα ήθελε να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα στον τελικό, σχολίασε τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από την διοργάνωση, ενώ αποκάλυψε πως απολαμβάνει να παίζει αντίπαλος με το «τριφύλλι».

Αναλυτικά:

-Τον τελευταίο καιρό ο Ολυμπιακός εκπέμπει τη σιγουριά μιας ομάδας η οποία έχει αυτοπεποίθηση και ανυπομονεί να έλθει η ώρα του φάιναλ φορ για να διεκδικήσει το τρόπαιο της Ευρωλίγκας.
«Γι’ αυτό παίζουμε! Και αυτό ελπίζουμε. Αυτή τη στιγμή σκεφτόμαστε ότι πρέπει να κάνουμε το χρέος μας. Εξασφαλίσαμε την πρώτη θέση του ομίλου μας στο Τop 16 και αποκτήσαμε πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας και δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις για να μπορέσουμε να απολαύσουμε τους καρπούς αυτής της προσπάθειας».

-Είναι τίμιο εκ μέρους σας να σέβεστε την πρωταθλήτρια Πολωνίας Πρόκομ, ωστόσο φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν διαθέτει την ποιότητα και την εμπειρία του Ολυμπιακού.
«Σας πληροφορώ ότι είναι πολύ καλή και επικίνδυνη ομάδα. Εχουν παίκτες οι οποίοι μπορεί να έλθουν εδώ και να σκοράρουν 30 πόντους. Δεν είναι μόνο ο Κουιντέλ Γουντς, ο οποίος έχει αγωνιστεί στον Ολυμπιακό, αλλά και ο Ντέιβιντ Λόγκαν, ο Ντάνιελ Γιούιν και πολλοί άλλοι. Σε καμία περίπτωση δεν θα τους πάρουμε στην πλάκα. Θα μπούμε στο γήπεδο με τη λογική ότι θα αντιμετωπίσουμε την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης».

«Ομάδα με καρδιά»

-Πες μας τρεις λόγους για τους οποίους ο Ολυμπιακός αισθάνεται πιο δυνατός και πιο έτοιμος ώστε να διεκδικήσει το τρόπαιο στο Παρίσι, εφόσον καταφέρει φυσικά να υπερπηδήσει το εμπόδιο της Πρόκομ.
«Ο πρώτος είναι η εμπειρία. Εχουμε περισσότερη εμπειρία λόγω της περυσινής συμμετοχής στο φάιναλ φορ του Βερολίνου. Ο δεύτερος είναι αυτοπεποίθηση, γιατί έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε παιχνίδια με διαφορετικό στυλ. Και ο τρίτος είναι... καρδιά! Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με καρδιά. Σε όλους τους αγώνες είμαστε ανταγωνιστικοί και δεν τα παρατάμε ποτέ».

-Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος στον τελικό με τον Παναθηναϊκό άλλαξε όλη την ψυχολογία στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού. Συμφωνείς;
«Υπάρχει λιγότερη πίεση! Θα σας περιγράψω ακριβώς το πώς νιώθουμε. Κερδίσαμε κάτι και βγάλαμε το άγχος από πάνω μας. Και λέμε στον εαυτό μας: “Τώρα πάμε να παίξουμε”. Πήραμε το πρώτο τρόπαιο, έχουμε κάτι, αλλά η δίψα μας δεν έχει σβήσει. Θα παίξουμε για τον επόμενο στόχο, την κατάκτηση της Ευρωλίγκας».


«Λατρεύω να παίζω αντίπαλος με Παναθηναϊκό»

-Δεδομένου ότι ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε πρόωρα και δεν θα τον συναντήσετε στο Παρίσι, αισθάνεσαι να υπάρχει λιγότερη πίεση σε σχέση με το περυσινό φάιναλ φορ;
«Λατρεύω να παίζω αντίπαλος με τον Παναθηναϊκό. Είναι απολαυστικό. Πάντα ήταν και πάντα θα είναι. Πρόκειται για τις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας και αυτές οι μονομαχίες αρέσουν σε όλους. Οι παίκτες μπαίνουν στο γήπεδο με ισχυρό κίνητρο, ο κόσμος ανυπομονεί για αυτά τα παιχνίδια. Υπάρχει μια καλώς εννοούμενη τρέλα».

-Στα μέσα Ιανουαρίου είχες δηλώσει ότι κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν αλαζονική συμπεριφορά. Εξακολουθείς να το πιστεύεις;
«Αυτό αισθανόμουν εκείνη τη στιγμή και αυτό είπα. Περασμένα ξεχασμένα όμως. Δεν είναι τέτοιος ο χαρακτήρας μου, να μένω κολλημένος σε κάποιες αντιλήψεις ή απόψεις. Η ζωή προχωράει και εμείς μαζί της. Ισως όταν το είπα αυτό να ήμουν θυμωμένος, δεν ξέρω... Το μόνο βέβαιο είναι ότι πρόκειται για καλή ομάδα».

«Θέλω Μπαρτσελόνα στον τελικό»

-Οι περισσότεροι κατατάσσουν την Μπαρτσελόνα στην πρώτη θέση των φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Βάσει συστήματος η μόνη περίπτωση να συναντηθείτε είναι στον τελικό. Αυτή τη στιγμή προέχει η πρόκριση επί της Πρόκομ, ωστόσο ποια είναι η πρώτη σκέψη που περνά από το μυαλό σου;
«Θέλω πολύ να τους αντιμετωπίσω στον τελικό. Ζω για αυτή τη μονομαχία και πιστεύω ότι οι δύο ομάδες έχουν αρκετές ομοιότητες. Η Μπαρτσελόνα ξέρει να κερδίζει σε υψηλό και χαμηλό ρυθμό, είναι πολύ ισχυρή στο επιθετικό κομμάτι, αλλά παίζει και καλή άμυνα. Το ίδιο και ο Ολυμπιακός. Θα είναι μια εξαιρετική αναμέτρηση και θέλω να τη ζήσω».

-Υπάρχουν στιγμές που συλλαμβάνεις τον εαυτό σου να προσεύχεται ώστε να μην έχετε νέες ατυχίες εν όψει του φάιναλ φορ; Μόνο στον Ολυμπιακό η νέα γρίπη προκάλεσε έξι κρούσματα!
«Μας κόλλησε ο Λεμπρόν Τζέιμς στο Κλίβελαντ! Ξέρετε κάτι όμως; Οι ατυχίες είναι κομμάτι του αθλητισμού. Πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτό και το καλό με την ομάδα μου είναι ότι, ακόμη και όταν υπάρχουν ασθένειες ή τραυματισμοί, έχει την ικανότητα να βασίζεται σε άλλους παίκτες και να κερδίζει. Αυτό αποδεικνύει το βάθος που έχει ο εφετινός Ολυμπιακός. Οσο για αυτό που με ρωτήσατε, ναι, κάνω την προσευχή μου όχι μόνο για το μπάσκετ αλλά και για τη ζωή, για να έχουμε την υγεία μας και να μπορούμε να εκπληρώνουμε τους στόχους και τα όνειρά μας».
«Ζήσε τη ζωή»

-Ποιον τίτλο θα έβαζες στην εφετινή χρονιά;
«Αυτή τη χρονιά έγινα πιο δυνατός. Η ζωή με έκανε πιο δυνατό. Εχω αναθεωρήσει αρκετές απόψεις και πλέον, μετά τον θάνατο του πατέρα μου, δεν δίνω σημασία σε λεπτομέρειες, αλλά στην ουσία. Πηγαίνω το βράδυ στο σπίτι μου και ευγνωμονώ τον Θεό που ζω. Οπότε ο τίτλος που θα έβαζα είναι «Live a life» (σ.σ.: Ζήσε τη ζωή)».

-Ως συμπέρασμα, θα μας επέτρεπες να υποβάλουμε ένα υποθετικό ερώτημα; Αν έπρεπε να αποφασίσεις εδώ και τώρα, θα ενεργοποιούσες τη ρήτρα του συμβολαίου σου που σου δίνει τη δυνατότητα να αγωνιστείς και του χρόνου στον Ολυμπιακό;
«Ναι! Θα το έκανα. Μου αρέσει πολύ εδώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: