Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Άναψε η Φλόγα στον Καναδά


Πραγματοποιήθηκε μπροστά σε 60.000 θεατές, στο Στάδιο BC Place του Βανκούβερ του Καναδά, η Τελετή Έναρξης των 10ων Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων. Σχεδόν 5.000 ερμηνευτές συμμετείχαν σε ένα μαγευτικό θέαμα που δίνει το έναυσμα για εννέα ημέρες συναρπαστικών αγώνων στο Βανκούβερ και στο Γουίστλερ του Καναδά.

Με θέμα "Ένας εμπνέει πολλούς", η Τελετή Έναρξης ήταν μια γιορτή της ικανότητας, του θάρρους και του ανθρώπινου πνεύματος, με πολλούς διακεκριμένους προσκεκλημένους, συμπεριλαμβανομένων της Γενικής Κυβερνήτριας του Καναδά, Μικαέλ Ζαν, του Πρωθυπουργού της χώρας, Στήβεν Χάρπερ αλλά και του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζάκ Ρόγκ. Μεταδόθηκε ζωντανά σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο αλλά και σε εξωτερικές οθόνες στην πόλη του Βανκούβερ.

Στην τελετή παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ), Παναγιώτης Σταματόπουλος και το μέλος της ΕΠΕ, Χρήστος Γκροζούδης. Όπως δήλωσε ο κ. Σταματόπουλος: «Η Τελετή Έναρξης ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή χωρίς να κυριαρχήσουν υπερβολές αλλά με μια εκπληκτική αλληλουχία έδινε νοήματα και ανέδειξε το μεγαλείο του Παραολυμπιακού κινήματος. Νομίζω ότι ο Καναδάς απέδειξε ότι είναι μια χώρα που σέβεται την ιστορία, διδάσκει ιδεώδη και αναδεικνύει το μεγαλείο του κινήματος το οποίο εκφράζεται από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Σερ Φίλιπ Κρέιβεν».

Στους αγώνες παίρνουν μέρος 506 αθλητές από 44 χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: