Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Για τον… Εουσέμπιο!

Μεγάλο ντέρμπι στην 15η αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος ανάμεσα στην Μπενφίκα η οποία θρηνεί για τον θάνατο του Εουσέμπιο και την Πόρτο.

Για τον… Εουσέμπιο
Λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του Εουσέμπιο το πορτογαλικό πρωτάθλημα συγκλονισμένο, προσπαθεί να συνέλθει και να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς.

Σε αυτό βοηθά αρκετά το γεγονός ότι στην πρώτη αγωνιστική μετά τη διακοπή των εορτών συμπεριλαμβάνει το πιο μεγάλο παιχνίδι του πρωταθλήματος το κλασικό ντέρμπι ανάμεσα στην Μπενφίκα και την Πόρτο.

Οι γηπεδούχοι οι οποίοι… ένιωσαν περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα στη χώρα τον θάνατο του Εουσέμπιο καθώς με τα χρώματά τους αγωνίστηκε για πολλά χρόνια υποδέχονται την αιώνια αντίπαλό τους με στόχο να αγωνιστούν με πάθος για την νίκη για να την αφιερώσουν στον άνθρωπο που σύνδεσε το όνομά του με την ομάδα.

Και οι δύο ομάδες είναι σε καλή κατάσταση, ωστόσο οι γηπεδούχοι ενδέχεται να έχουν δύο σημαντικές απουσίες. Όπως φαίνεται θα λείπουν ο Γκαϊτάν, ο Καρντοσο και ο Σάλβιο οι οποίοι έχουν χάσει τις τελευταίες προπονήσεις λόγω προβλημάτων τραυματισμών.

Από την άλλη πλευρά η Πόρτο δεν αντιμετωπίσει κανένα απολύτως αγωνιστικό πρόβλημα και πάει στο «Ντα Λουζ» για να συνεχίσει το αήττητο σερί που έχει κατά της αιωνίας αντιπάλου της από το 2011.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η αναμέτρηση η οποία ανοίγει την αυλαία της αγωνιστικής, αυτή ανάμεσα στην Μπράγκα και την Γκιμαράρες. Τοπικό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες που βρίσκονται σε καλή κατάσταση και ενδεχομένως ένα παιχνίδια ανοικτό σε κάθε πρόβλεψη.

Ενδιαφέρον έχει και η αναμέτρηση ανάμεσα στην Εστορίλ και την πρωτοπόρο Σπόρτινγκ Λισαβόνας η οποία περιμένει το αποτέλεσμα στο ντέρμπι για να γνωρίζει πως θα είναι η κατάσταση στην κορυφή…

Παρασκευή, 10/01
Μπράγκα – Γκιμαράες (22:00)

Σάββατο, 11/01
Ρίο Άβε – Μαρίτιμο (20:00)
Εστορίλ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας (22:15)

Κυριακή, 12/01
Αρούκα – Μπελενένσες (18:00)
Ακαδέμικα – Πάκος Φερέιρα (18:00)
Μπενφίκα – Πόρτο (18:00)
Ολανένσε – Σετούμπαλ (18:00)
Νασιονάλ Μαδέιρα – Ζιλ Βιθέντε (21:15)Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: