Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Στέφενς, το έχεις βρει το λάθος;

«Ντου από Παντού» μετά την δύσκολη νίκη του ΠΑΟΚ επί του πολύ μαχητικού Ηρακλή (που είναι πάντα Ηρακλής!) για το κύπελλο. Κάτι πάει στραβά στον δικέφαλο, όμως… Η ευχάριστη έκπληξη ήταν ο Ηρακλής. Ο οποίος παραμένει Ηρακλής. Ξέρει από ντέρμπι, δηλαδή. Είναι στο DNA του και παρά το γεγονός ότι περνάει δύσκολα χρόνια, μερικά πράγματα δεν ξεχνιούνται. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για τον σύλλογο με τον οποίο έχει παίξει ένας Χατζηπαναγής. Κι όχι μόνο…
Με το που σκόραρε, έπεσε!
Ο Ηρακλής, λοιπόν, στάθηκε μια χαρά και σίγουρα θα μπορούσε να έχει αποσπάσει τουλάχιστον την ισοπαλία. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός. Στην αρχή μπήκε χαλαρά. Μετά ήταν μονότονος. Στο β’ προσπάθησε να ανέβει για λίγο, όμως μόλις σκόραρε, έριξε ξανά την απόδοσή του.
Τρέχει και δεν φτάνει
Κι εδώ ακριβώς έχω να επισημάνω κάτι. Από τα δέκα παιχνίδια που δίνει φέτος ο ΠΑΟΚ στα οκτώ μπαίνει χαλαρά. Και το πληρώνει, αφού συχνά – πυκνά βρίσκεται πίσω στο σκορ από νωρίς. Και τρέχει μετά και δεν φτάνει για να το γυρίσει.
Έξω από τα νερά του
Το ίδιο πήγε να γίνει και σήμερα. Ο Ηρακλής μπήκε δυνατά, έκανε τουλάχιστον δυο ευκαιρίες για γκολ και θα μπορούσε να είναι το σκορ 1-0 με το καλημέρα, με τον δικέφαλο να είναι έξω από τα νερά του. Μόλις μετά το 20’ ο ΠΑΟΚ σα να ξύπνησε. Είχε, μάλιστα, τη φάση με το δοκάρι και, βέβαια, με το χέρι – πέναλτι που δικαιούταν.
Με την πλάτη στον τοίχο
Ο Στέφενς, λοιπόν, έχει δει σίγουρα ότι κάτι πάει στραβά τόσο καιρό κι έτσι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο στα περισσότερα παιχνίδια του. Και ο Ηρακλής θα μπορούσε να έχει προηγηθεί απόψε, όπως είπαμε.
Ίδια κι απαράλλαχτη
Ο Ολλανδός, λοιπόν, έχει βρει τι φταίει; Ξέρει τι δεν πάει καλά και η ομάδα του δίνει τέτοια εικόνα ανετοιμότητας στο ξεκίνημα των αγώνων, με συνέπεια ο αντίπαλος να παίρνει αμέσως τον έλεγχο και να γίνεται επικίνδυνος; Και τι ενέργειες κάνουν στον ΠΑΟΚ για να διορθωθεί αυτή η κατάσταση που προς το παρόν παραμένει ίδια κι απαράλλαχτη από την αρχή της περιόδου; Δεν το έχει πληρώσει, άλλωστε, η ομάδα μόνο μια και δυο φορές. Κάθε τρείς και λίγο βρίσκεται πίσω στο σκορ με 1-0.
Προσπάθησε ο «νέος»
Όσο για τον Μαντούρο, δεν ήταν κακός. Προσπάθησε. Πάλεψε. Από τον Κάτσε είναι φανερό ότι λείπουν παιχνίδια, αλλά και ψυχολογία.
Ο ΠΑΟΚ, πάντως, εξασφάλισε ουσιαστικά την πρόκριση και πάει γι’ άλλα πλέον. Έστω και δίχως να ικανοποιήσει με την απόδοσή του…
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: