Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Πού πήγε η πράσινη Μπαρτσελόνα;

Μας ζάλισαν τόσο καιρό οι εφημερίδες για την Μπαρτσελόνα της Ελλάδας. Τον Παναθηναϊκό με το περιβόητο 4-6-0, που βγάζει μάτια και πόσο τεράστιος είναι ο Φερέιρα.
Πού πήγε η πράσινη Μπαρτσελόνα;
Εμείς εδώ στον σκύλο δεν είμαστε πανηγυρτζήδες να xτυπάμε παλαμάκια συνέχεια, ούτε να κατασπαράζουμε με την πρώτη στραβή. Δεν τα κλείνουμε τα μάτια μας, λοιπόν.

Στο φινάλε της περασμένης σεζόν ήταν αρκετοί στην Παιανία που δεν πιστεύανε στην δουλειά του Φερέιρα. Και τον είχανε για "ξου" τον Πορτογάλο.

Το καλοκαίρι, όταν άρχισε η προετοιμασία, κάποιοι σπεύσανε να πούνε ότι ο Φερέιρα κάνει χαλαρές προπονήσεις και η ομάδα θα κλατάρει. Ήρθαν και τα χαστούκια από την Ευρώπη κι έδεσε το γλυκό.
Ο Παναθηναϊκός, όμως, άρχισε να παίζει καλή μπάλα στο πρωτάθλημα και να εμφανίζεται μεταμορφωμένος. Τότε οι εφημερίδες, που μέχρι εκείνο το σημείο έκραζαν, ανακάλυψαν την… Αμερική. Το μαγικό 4-6-0, που ποτέ δεν χάνει. Μια Μπάρτσα ελληνική που μπορεί να σκοράρει δίχως κλασικό επιθετικό και τα λοιπά γνωστά. Μέχρι και ο Τσάκας τα γύρισε, που έλεγε ότι θα τον κάνει πέρα τον Φερέιρα και άρχισε να τον αποθεώνει κι αυτός τον προπονητή.

Πού ήταν αυτή η Μπαρτσελόνα, λοιπόν, στο ματς με τον Άρη; Δεν πήγε στο 'Κλ. Βικελίδης"; Εμείς μόνο κάτι φανέλες βλέπαμε. Οι παίκτες σα να μην κατέβηκαν ποτέ στο γήπεδο.

Ο πρώτος, μάλιστα, που έσπευσε να απαρνηθεί αυτό το σύστημα, το περιβόητο 4-6-0 της "ομάδας που κερδίζει, δεν αλλάζει", ήταν ο Φερέιρα. Στο πρώτο στραβό αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα κι όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Άρη, το μεταμόρφωσε σε 4-4-2! Έριξε τον Πετρόπουλο στον οποίο δεν υπολογίζει ξεκάθαρα, αφού εξ' αρχής προτιμάει τον Κλέιτον για την τριπλέτα των επιθετικών ...χαφ, ενώ επανήλθε και ο Ρούντολφ μετά από 2,5 μήνες, μπας και βγάλει τα κάστανα από την φωτιά.

Ο Παναθηναϊκός, βέβαια, κινδύνεψε να χάσει και στο "Καραϊσκάκη", όμως εκεί οι ευκαιρίες δεν έγιναν γκολ. Ο Άρης, όμως, σκόραρε και μια και δυο και τρείς φορές. Κι αν δεν ήταν ο Καπίνο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, τότε θα είχαν μπει κι άλλα γκολ.

Ο Φερέιρα είναι ένας καλός προπονητής. Έχει καταφέρει να φτιάξει μια χαρά ομάδα που να χτυπάει στα ίσια το πρωτάθλημα. Κάποτε, άλλωστε, θα έχανε και ο Παναθηναϊκός. Δεν ήρθε και καμία καταστροφή, δηλαδή, για το πράσινο στρατόπεδο.
Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι πρέπει κάποτε να κοπούν οι υπερβολές και οι χαρακτηρισμοί τύπου «Μπαρτσελόνα» και τέτοια. Κι όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό, αλλά για όλες τις ομάδες. Καμία ομάδα δεν γίνεται Μπαρτσελόνα επειδή κέρδισε κάποια παιχνίδια, όπως και καμία ομάδα δεν είναι άχρηστη επειδή έκανε ένα, δυο στραβά αποτελέσματα.

Μάλιστα, μπορεί να βγει σε καλό αυτή η ήττα για τον Παναθηναϊκό. Ναι μεν έχασε το τρίποντο, όμως και οι παίκτες κατάλαβαν ότι δεν είναι ανίκητοι. Σα να καβάλησαν το καλάμι παρουσιάστηκαν στο "Κλ. Βικελίδης" και ότι θα κερδίσουν στο ρελαντί. Την πάτησαν! Δεν μπόρεσαν να σταθούν στα ίσια απέναντι σε έναν τόσο αποφασισμένο αντίπαλο. Αυτή η βαριά ήττα, λοιπόν, μπορεί να λειτουργήσει σαν ξυπνητήρι για τον Παναθηναϊκό και να τον κάνει να προσγειωθεί ξανά. Δεν έγιναν δα και… Μπαρτσελόνα επειδή έτσι λέει ο Τύπος. Μην τρελαθούμε κιόλας. Πρέπει να παλεύουν στα παιχνίδια για να κερδίζουν κι όχι να είναι σορολόπ και με υφάκι όπως με τον Άρη...

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: