Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Ωραία μπάλα από τους ξεχασμένους!!

Με εμφανίσεις σαν τη χθεσινή η ΑΕΚ μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε πολλά απ' όσα πιστεύαμε για αυτή μέχρι τώρα. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Ωραία μπάλα από τους ξεχασμένους
Οταν με παίκτες όπως ο Αργυρίου, ο Ρίκκα, ο Σιαλμάς ή ο Τσίτας παίζει τόσο ωραίο ποδόσφαιρο, φτάνει στο σχεδόν απίστευτο γι' αυτή αριθμό των 24 τελικών προσπαθειών, τη στιγμή που επί εποχής των ακριβοπληρωμένων Φερέρ ή Χιμένεθ δεν κατάφερνε ούτε τις μισές, τότε δεν δικαιούμαστε να λέμε ότι δεν έχει παίκτες ή ότι είναι μια μέτρια ομάδα.
Παιχνίδια όπως το χθεσινό της ΑΕΚ αποδεικνύουν ότι κάθε νόμισμα στο ποδόσφαιρο έχει δύο όψεις. Η μία είναι αυτή που βλέπουμε και η άλλη αυτή που γνωρίζει μόνο ο προπονητής. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Νίκος Κωστένογλου μπορεί να επιστράτευσε νέους σε ηλικία, ανώριμους ποδοσφαιρικά και παροπλισμένους παίκτες, αλλά πίστεψε τόσο σ' αυτούς όσο και στον εαυτό του και το αποτέλεσμα ήταν το χθεσινό.
Μια ΑΕΚ συμπαγής, δημιουργική όσο ποτέ φέτος, να έχει ρυθμό, ισορροπία σε όλες τις γραμμές της και να προσφέρει ωραίο θέαμα. Αν τις έλειπε κάτι, αυτό ήταν μόνο η αποτελεσματικότητα.
Η νίκη της επί της Κέρκυρας με 1-0 είναι πολύ φτωχή αν σκεφτεί κανείς ότι δημιούργησε δέκα τουλάχιστον καθαρές φάσεις για γκολ, που δεν αξιοποιήθηκαν είτε από τα βιαστικά τελειώματα των παικτών της είτε εξαιτίας της σωστής αντίδρασης του Γκαλίνοβιτς. Βλέποντας κανείς το σχήμα με το οποίο ξεκίνησε η ΑΕΚ θα περίμενε ότι θα δυσκολευόταν πολύ να φτάσει στη νίκη.
Με δεδομένο μάλιστα ότι η Κέρκυρα είχε δείξει στην Τούμπα ότι ξέρει πολύ καλά να αμύνεται. Αυτό που δεν περιμέναμε ήταν να παίξει η ΑΕΚ τόσο καλά και να δημιουργήσει τόσο πολλές ευκαιρίες.
Η επιβράβευση των παικτών της ήρθε έστω και αργά, με ένα υπέροχο γκολ του εξαιρετικού και χθες Μπέλεκ μετά από μια ευρηματική ασίστ του Χοσέ Κάρλος. Συνέχισε λοιπόν η ΑΕΚ το σερί των νικών της, που έφτασε στις τέσσερις, και συγχρόνως «πρόσθεσε» μερικούς ακόμη ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της, όπως τον Αργυρίου, τον Σαλμά που παρουσιάζει αλματώδη βελτίωση, ακόμη και τον Τσίτα.
Ο Γεωργέας, ο Χοσέ Κάρλος, ο Λεονάρντο, ο Καράμπελας και ο Δέλλας τους πλαισίωσαν με ιδανικό τρόπο, αλλά η ατυχία χτύπησε ακόμη δύο βασικούς, τον Δέλλα και τον Λεονάρντο, με τον Κωστένογλου τώρα να ψάχνει λύσεις και στην... παιδική ομάδα.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: