Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Ο Πρόμπριεζ δεν είναι μαθητευόμενος μάγος!!

Ο Μίχαλ Πρόμπιερζ είδε φως αλλά και οι τυφλοί είδαν αυτό που φωνάζουμε εδώ και καιρό: πως η ποιότητα που διαθέτει το ρόστερ του Άρη δεν δικαιολογεί την πορεία του, δεν αποτυπώνεται στη βαθμολογία.

Ο Πρόμπριεζ δεν είναι μαθητευόμενος μάγος
Γράφει ο Γιάννης Νάτου...
Στη νίκη επί του Παναθηναϊκού κατέστη σαφές πως πλέον ο Άρης έχει κανονικό προπονητή στον πάγκο του κι όχι μαθητευόμενο μάγο. Ο Πρόμπιερζ σταδιακά αρχίζει να χάνει τα ελαφρυντικά που συνεπάγονται από το άγνωστο που βρήκε μπροστά του και αποδεικνύει πως δεν χρειάζεται τέτοια στηρίγματα. Στον Τσιώλη έλεγαν πάρε κεφάλια κι αυτός φοβόταν τη σκιά του, ο 39χρονος Πολωνός, όμως, πάρκαρε στον πάγκο τους διαφημισμένους Καστίγιο και Σολτάνι, έπαιξε με δύο βαριά φορ, και κυρίως τους έπεισε να τρέξουν και να μαρκάρουν για την ομάδα πλην της αυτονόητης αποστολής τους να σκοράρουν, ενώ έδειξε περίσσια εμπιστοσύνη στους Φατί και Τόχα, με αποτέλεσμα να κυριαρχήσουν στο κέντρο με τα ανασταλτικά τους προσόντα. Εκεί ακριβώς και, κυρίως, στην ένταση των κινήσεων παίχτηκε όλο το παιχνίδι των «κιτρίνων» απέναντι στους πρωτοπόρους, το ζητούμενο στοιχείο δηλαδή για κάθε φετινό αγώνα του Άρη.
Την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο, γράφαμε πως από τη Νέα Σμύρνη έλειψε ο Χαβιέ Ούμπιντες, καθώς πράγματι, είναι ο μόνος που μπορεί να βγάλει σωστή κάθετη πάσα στον στράικερ, να κάνει τη σέντρα που θα δώσει γκολ, διαθέτει την οξυδέρκεια του πλέι μέικερ, μια μπαλαδόφατσα ικανή να σβήσει τις σκέψεις και των τελευταίων νοσταλγών του αργού, υπέρβαρου και παρωχημένου Σέρχιο Κόκε. Ο Αργεντινός έχει δύο επιπλέον προσόντα, καθώς αφενός κρατά ένα χαμηλό προφίλ που είναι χρήσιμο για την περίσταση, αφετέρου βάσει ικανοτήτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικές θέσεις από τον προπονητή του. Απλά, πολύτιμος.
Η αναγέννηση του Ντάνιελ Τσέζαρεκ είναι επίσης ένα επίτευγμα που πιστώνεται στον Πρόμπιερζ, καθώς μπορεί ο Κροάτης να ήταν τραυματίας, στο Βικελίδης ωστόσο, υπήρχε διάχυτη η πεποίθηση πως ο παίκτης δεν είχε τίποτα άλλο να δώσει, ξέρετε κανέναν επιθετικό να μην σκοράρει; Κι όμως, δύο αγώνες και δύο γκολ, το ένα καλύτερο του άλλου. Εγγυώνται συνέχεια;
Τα δύο βαριά φορ ήταν εξαρχής μία καινοτομία που δεν ακουγόταν καλά σε πολλούς. Ο Πρόμπιερζ το τόλμησε και δικαιώθηκε. Η κίνηση - ματ, ωστόσο, ήταν η χρησιμοποίηση του Ντάρσι Νέτο. Παραμένει ευρέως γνωστό πως ο Βραζιλιάνος είναι από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές του Άρη, μπολιασμένος με τη σωστή δόση τρέλας που υπάρχει για την ομάδα, ένας παίκτης όμως, που με τον προηγούμενο προπονητή μέχρι και για να φύγει συζητιόταν! Μα, πώς είναι δυνατό να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Μέσα σε 3 λεπτά από τη χρησιμοποίησή του σκόραρε, στη φάση που έμαθε και ο άπειρος ακόμη Καπίνο ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει, για να χτυπήσει το χέρι στο στήθος με το Θεό του πολέμου και να δηλώσει μετά πως άλλαξε η νοοτροπία με το νέο προπονητή. Αυτό που ακριβώς που ήλπιζε και βλέπει όλος ο κόσμος επιβεβαιώθηκε από τον σκόρερ του Άρη.
Νοοτροπία δεν πρόκειται να αλλάξει «ο στο θολωμένο μου μυαλό» Νέρι Καστίγιο. Ο Μεξικανός δεν είναι ηγέτης του Άρη γιατί απλά δεν μπορεί να γίνει και, πλέον, το μόνο που απομένει να φανεί είναι η υπομονή που θα κάνει μαζί του ο Πρόμπιερζ πριν τον εξοβελίσει στο πυρ το εξώτερον. Ο «στο θολωμένο μου μυαλό» παίκτης έγινε ρεντίκολο μπροστά στον φίλαθλο κόσμο που παραδόξως συντηρεί άλλες προσμονές απ’ αυτόν και τέτοιες συμπεριφορές - έχω την εντύπωση πως - δεν αντέχονται ούτε από τα παιδιά στο πέταλο.
Πηγή: Contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: