Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Τρεις μήνες Περέιρα χωρίς αποτέλεσμα;

Ο Βίτορ Περέιρα κλείνει σήμερα τρεις μήνες στον πάγκο του Ολυμπιακού και ο Γιώργος Χελάκης αποτιμά μέσω του www.sport-fm.gr το έργο του.

Τρεις μήνες Περέιρα χωρίς αποτέλεσμα;
Πόσο δίκαιο κι αντικειμενικό είναι να κρίνεις τη δουλειά ενός προπονητή μέσα σε τρεις μήνες παρουσίας του στον πάγκο…

Σε γενικές γραμμές ο χρόνος δεν είναι λίγος. Οι ίδιοι οι προπονητές ισχυρίζονται πως χρειάζονται χρόνο για να φανεί η δουλειά τους. Δίκιο έχουν, με τη διαφορά ότι δέχονται να καθίσουν στον πάγκο όταν τους καλούν να αναλάβουν αποστολές που δεν επιδέχονται καθυστέρησης, όπως η σωτηρία ή η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Βίτορ Περέιρα ήρθε σαν σήμερα πριν από τρεις μήνες στον Ολυμπιακό. Τον φώναξαν για να πάρει το πρωτάθλημα. Οι ερυθρόλευκοι ήταν πίσω από τον ΠΑΟΚ κι ο φόβος ότι όπως πήγαινε η ομάδα θα χανόταν το πρωτάθλημα πολύ μεγάλος. Ο Περέιρα, λοιπόν, ήρθε γι’ αυτό το λόγο. Για να πάρει το πρωτάθλημα. Κι όπως δείχνουν τα πράγματα, παρά το στραπάτσο στα Γιάννενα, ο Ολυμπιακός θα πάρει κι αυτή τη χρονιά τον τίτλο, ενώ είναι ακλόνητο φαβορί να κάνει το νταμπλ κατακτώντας και το Κύπελλο.

Αυτά όσον αφορά το στόχο. Κατά τα «λοιπά» ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε άνετα από τη Ντνίπρο, έχασε το ντέρμπι από τον Παναθηναϊκό, δεινοπάθησε να αποκλείσει την ΑΕΚ στο Κύπελλο και δεν παρουσίασε καμία αγωνιστική βελτίωση. Σε κάποια παιχνίδια παρουσιάστηκε πιο σοβαρός στην άμυνά του, αλλά σε γενικές γραμμές όσα αγωνιστικά προβλήματα είχε επί Μίτσελ συνεχίζει να παρουσιάζει κι επί Περέιρα.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού εξακολουθεί να μην ικανοποιείται από το θέαμα που παρουσιάζει η ομάδα και είναι πολλοί αυτοί που νοσταλγούν τον Μίτσελ θεωρώντας ότι η μέτρια απόδοση της ομάδας είναι συνέπεια του ακατάλληλου ρόστερ κι όχι των επιλογών του προπονητή.

Το πρόβλημα αυτό έχει επί της ουσίας παραδεχτεί η διοίκηση. Δια στόματος Μαρινάκη ακούστηκε ότι ο Ολυμπιακός θα ενισχυθεί δραστικά το ερχόμενο καλοκαίρι. Οι μεταγραφικές συσκέψεις έχουν ήδη αρχίσει. Προφανώς οι… συσκεπτόμενοι έχουν υπόψη τους τις εισηγήσεις Περέιρα.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού παρά τις προθέσεις του δεν παρουσίασε στο γήπεδο μια καλύτερη ομάδα από αυτή που του παρέδωσε ο Μίτσελ. Να κριθεί και να επικριθεί γι’ αυτό.

Ωστόσο ήρθε για να κλείσει τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ και να πάρει το πρωτάθλημα. Το παίρνει και εκ του αποτελέσματος δικαιούται να διεκδικεί ότι είναι επιτυχημένος.

Δεν είναι, όμως, λίγες οι φορές στα χρόνια της κυριαρχίας του Ολυμπιακού που οι προπονητές παίρνουν τίτλους και στη συνέχεια κουνούν το μαντήλι του αποχαιρετισμού… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: