Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Ο ΜακΓκραθ και το ενδεχόμενο επιστροφής!!

Τις τελευταίες ημέρες έχει κυκλοφορήσει έντονη φημολογία σχετικά με το ενδεχόμενο επιστροφής του Ντόνι ΜακΓκραθ στον ΠΑΟΚ. Μια περίπτωση που είναι δύσκολη, όχι, όμως ακατόρθωτη για τους ανθρώπους του “δικεφάλου”.
H σοβαρή απουσία του Κώστα Χαραλαμπίδη, ο οποίος χάνει το υπόλοιπο της σεζόν, για την ομάδα του ΠΑΟΚ, αλλά και η φυγή του Τζέι Αρ Μπρέμπερ, ο οποίος αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό του Μπίδη, στα μέσα της σεζόν, για την Τουρκία, έχουν δημιουργήσει κενό στα γκαρντ της ομάδας. Έτσι, οι ιθύνοντες την ομάδα της Θεσσαλονίκης εξετάζουν διάφορες περιπτώσεις παικτών που θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις. Μία εξ αυτών είναι του Ντόνι ΜακΓκραθ, ο οποίος αγωνίζεται αυτή την περίοδο στη Ρωσία, για λογαριασμό της Κράσνι Οκτιάμπρ.
Ο Αμερικανός -με ιρλανδικό διαβατήριο- δεν είναι άγνωστος στην ελληνική πραγματικότητα, πόσω μάλλον στους ασπρόμαυρους. Αυτό γιατί μετρά ήδη δύο περάσματα από τη Θεσσαλονίκη (2010-11, 2012-αρχές 2013), έχοντας πολλές καλές εμφανίσεις με τον “δικέφαλο”. Οι οποίες μάλιστα, κατά το δεύτερο πέρασμά του από την ομάδα, του έδωσαν τη δυνατότητα να αγωνιστεί στην Euroleague με την Ζαλγκίρις Κάουνας.
Η φημολογία περί ενδιαφέροντος του ΠΑΟΚ για τον έμπειρο γκαρντ, ο οποίος έχει περάσει από Αιγάλεω και ΑΕΚ, μεταξύ άλλων, δεν είναι κάτι νέο. Υπήρχε και πέρυσι, ενώ το όνομά του “έπαιξε” αρκετά έντονα και φέτος, από τα μέσα Μάρτη, πιο συγκεκριμένα, όταν και βγήκε το ενδιαφέρον στην επιφάνεια. Αυτό που φαίνεται ολοκάθαρα στον ορίζοντα, είναι πως οι δεσμοί του παίκτη με την ομάδα είναι αρκετά ισχυροί!
Συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές υπήρχαν και υπάρχουν. Για την ώρα, όμως, τίποτα που να χρήζει περαιτέρω ανάλυσης. Κι αυτό γιατί οι κουβέντες δεν έχουν προχωρήσει σε κάτι το επίσημο.
Η περίπτωση επιστροφής είναι αρκετά δύσκολη και ο λόγος είναι πως ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ρωσική ομάδα, έως τα τέλη Απριλίου. Οι Θεσσαλονικείς, ωστόσο, θα μπορούσαν να βασιστούν και στον διοικητικό συμπαίκτη που έχουν αποκτήσει τα τελευταία χρόνια. Τον Δημήτρη Κοντομηνά και κατ επέκταση τον άμεσο συνεργάτη του, Μάνο Μαλέλη! Ο συνεργάτης του Δημήτρη Κοντομηνά είχε εκφράσει και κατά το παρελθόν την θέληση ενίσχυσης της ομάδας (περίπτωση Γκέιμπ Προύιτ το 2013) και θα μπορούσε να παίξει τον δικό του ρόλο επί των εξελίξεων. Στα θετικά και η επιθυμία του παίκτη! Ο ΜακΓκραθ έχοντας αγωνιστεί κατά το παρελθόν στην ομάδα, μόνο αρνητικός δεν είναι σε ενδεχόμενη επιστροφή στη Θεσσαλονίκη. Θέλει να γυρίσει, όμως το συμβόλαιο με τη ρωσική ομάδα τον κρατά… δέσμιο.
Λαμβάνοντας υπόψιν την ενίσχυση της ΑΕΚ, η οποία έχει ανέβει επίπεδο με τις διαδοχικές κινήσεις του Μάκη Αγγελόπουλου, ενδεχόμενη ενίσχυση από πλευράς ΠΑΟΚ με παίκτες όπως ο 31χρονος άσος, θα ανεβάσουν ακόμα περισσότερο τον ανταγωνισμό, όσον αφορά την τρίτη θέση της βαθμολογίας. Και αυτό μόνο καλό θα μπορούσε να κάνει στο πρωτάθλημα, το οποίο είναι αρκετά ανταγωνιστικό τη φετινή σεζόν.
*Πηγή: superbasket.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: