Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Η άγνωστη (και πάντα απρόβλεπτη) αυγουστιάτικη δοκιμασία…!!

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν βγήκε εκτός τίτλου στο Σέλχαρστ Παρκ με την ήττα από την Κρίσταλ Πάλας, αφού ακόμα και αν κέρδιζε και έφτανε στους 64 βαθμούς, θα ήταν και πάλι έξι πόντους πίσω από την Τσέλσι, η οποία έχει και έναν αγώνα λιγότερο. Γράφει ο Γιάννης Μπίλιος.

Η άγνωστη (και πάντα απρόβλεπτη) αυγουστιάτικη δοκιμασία…
Το αληθινό πρόβλημα που προκύπτει πλέον για τους περσινούς πρωταθλητές, είναι ο σοβαρός κίνδυνος να βγουν τελικά τέταρτοι και να χρειαστεί να ζήσουν την εμπειρία των αυγουστιάτικων προκριματικών, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στο Τσάμπιονς Λιγκ!
Το ότι βρέθηκαν στην τέταρτη θέση, δύο βαθμούς πίσω από την Αρσεναλ και έναν πίσω από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δε σημαίνει ότι αυτή θα είναι στο τέλος η σειρά. Επτά αγωνιστικές απομένουν και το πρόγραμμα της Σίτι είναι θεωρητικά ευκολότερο, τουλάχιστον από αυτό της Γιουνάιτεντ. Όπως βλέπουμε τώρα ανακατατάξεις, μπορεί να δούμε κι άλλες ως το τέλος.
Το θέμα όμως είναι, αν η Μάντσεστερ Σίτι έχει τη δύναμη να αντιστρέψει την κατάσταση. Η χλωμή της εικόνα δεν είναι ούτε τωρινή ούτε τυχαία και επιβεβαιώνεται από τους 20 χαμένους βαθμούς σε 13 αγώνες  μετά την Boxing Day, όπου στο 1-3 επί της Γουέστ Μπρομ είχε συμπληρώσει επτά σερί νίκες!
Ηταν τότε που η Τσέλσι ένιωθε καυτή στο σβέρκο της την ανάσα των γαλάζιων, όντας μόνο τρεις βαθμούς μπροστά τους. Η Γιουνάιτεντ ήταν και πάλι 3η, αλλά πίσω από τη Σίτι και με επτά βαθμούς διαφορά, έστω και αν η ομάδα του Φαν Χάαλ είχε κάνει ένα σερί έξι νικών ως τα μέσα Δεκέμβρη. Η Αρσεναλ ήταν 6η, στους 12 βαθμούς πίσω από τη Μάντσεστερ Σίτι που τώρα είναι δύο πίσω από την Αρσεναλ. Οσο για τη Λίβερπουλ, είναι η μόνη που βρισκόταν και τότε στην ίδια θέση: επτά βαθμούς μακριά από την τετράδα (τότε από τη Σαουθάμπτον, τώρα από τη Μάντσεστερ Σίτι) μόνο που τα χρονικά περιθώρια αυτή τη φορά είναι πολύ πιο περιορισμένα.
Αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβεβαιώσει την ανοδική της πορεία και νικήσει τη Σίτι στο Ολντ Τράφορντ την ερχόμενη Κυριακή, η θέση του Μανουέλ Πελεγκρίνι δεν θα είναι απλώς επισφαλής. Θα είναι ένας εν αναμονή άνεργος, καθώς θα είναι πια διαπιστωμένη η αδυναμία του να συνεφέρει την ομάδα που ο ίδιος είχε οδηγήσει στην κορυφή πέρσι.  Η κακή φήμη που έχει ο Χιλιανός ότι δεν βελτιώνει τις ομάδες του μετά από την καλή πρώτη σεζόν του σε αυτές, τείνει να επιβεβαιωθεί και στη Σίτι και είναι κοινό μυστικό ότι ο σεϊχης Μανσούρ αναζητά τον διάδοχό του.
Η εικόνα της Μάντσεστερ Σίτι θυμίζει την προ διετίας κατάστασή της: αδυνατεί να υπερασπιστεί τον τίτλο της, κατεβάζοντας σταθερά τα στάνταρ της απόδοσής της όσο μπαίνει η άνοιξη. Σε κάθε περίπτωση, ένας μάνατζερ που τον προηγούμενο Μάιο (του 2012 ο Μαντσίνι, το 2014 ο Πελεγκρίνι) ήταν θεός, αυτή τη φορά (το 2013 ο Μαντσίνι, το 2015 ο Πελεγκρίνι) ετοιμάζει βαλίτσες, αδυνατώντας να «πιάσει» τα στάνταρ που ο ίδιος είχε θέσει με τον τίτλο που είχε κατακτήσει ένα χρόνο πριν.
Εδώ και τουλάχιστον μια τετραετία, η Μάντσεστερ Σίτι είναι σταθερά η πιο θεαματική ομάδα του νησιού και (τουλάχιστον τα πρώτα τρία χρόνια) μέσα στην πρώτη δυάδα. Σαφέστατα έχει αλλάξει επίπεδο, αλλά η αδυναμία της να «ντουμπλάρει» τις κατακτήσεις τίτλων και να δημιουργήσει δυναστεία, δείχνει πόσο δύσκολο είναι κάτι τέτοιο όταν δεν διαθέτεις, ως σύλλογος, το ειδικό βάρος για τέτοιες ιστορικές υπερβάσεις. Όπως όλα δείχνουν, το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι καλοκαίρι αναδιοργάνωσης και ίσως προετοιμασίας για τα πάντα απρόβλεπτα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μια διαδικασία που δεν έχει βιώσει αυτός ο σύλλογος σε καμία από τις τέσσερις σεζόν του στη διοργάνωση, όπου πάντα προκρινόταν απευθείας.
Αλλά ας περιμένουμε και το ντέρμπι του Μάντσεστερ. Η Σίτι έχει την ευκαιρία να φέρει τούμπα την κατάσταση με το τέταρτο σερί διπλό στο Ολντ Τράφορντ και να μας αναγκάσει να λέμε άλλα το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα…

Πηγή:  England365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: