Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Είναι ευκαιρία, τελειώστε τους!!

Αρθρογραφεί ο Δημήτρης Μπούζας
Η χθεσινή μέρα, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς, ότι έστω και συμπτωματικά αποτέλεσε ένα "σταυροδρόμι" στο οποίο συναντήθηκαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εξελίξεις που αφορούσαν το ποδόσφαιρο (σε εθνικό, ευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο).

Ο ξένος Τύπος, όπως πάντα αδέσμευτος και ανεξάρτητος, πρωτοστάτησε στην αντικειμενική επικοινωνιακή αξιολόγηση της ειδησεογραφίας και όλων όσων προέκυψαν (μέχρι στιγμής) από τις αιφνιδιαστικές και σαρωτικές έρευνες του FBI. Στον αντίποδα ο ελληνικός, για μια ακόμη φορά, παρουσιάστηκε αξιοθρήνητος, κατώτερος των περιστάσεων και "πρόθυμος" για τις γνωστές φτηνιάρικές και ιδιοτελείς ένοχες σιωπές και συγκαλύψεις.


Οι ξένοι... από την μια μεριά βγήκαν φόρα παρτίδα και ξεμπρόστιασαν τους πάντες. Οι Ελληνες "συνάδελφοί" τους από την άλλη -με ελάχιστες εξαιρέσεις- προχώρησαν σε επιλεκτικές και ύποπτες αποστασιοποιήσεις, με προφανή στόχο να καλύψουν συγκεκριμένους εκπροσώπους της εγκληματικής εθνικής μας οργάνωσης και συλλόγους οι οποίοι κατά την διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν να έχουν στενή επαφή και σύνδεση και να απολαμβάνουν ειδικών μεταχειρίσεων από την ανώτατη ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική αρχή (UEFA).


Γι' αυτό τον λόγο προχώρησαν στον "διαχωρισμό" αφήνοντας στην άκρη "τα δικά μας" (δηλαδή τα δικά  τους) και ασχολήθηκαν -ή δεν ασχολήθηκαν καθόλου- με τα "άλλα" που αφορούσαν το αμαρτωλό δίδυμο Μπλάτερ-Πλατινί και τον χρηματισμό του τελευταίου. Για όσα είχαν σχέση όμως με τη "συνομωσία" και το "παρασκήνιο" στο οποίο πρωτοστάτησαν ο πρόεδρος της UEFA, ο γιος του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού και ο εντεταλμένος να επισκεφτεί τις ελληνικές ανακριτικές αρχές κ. Γκαρσία και είχαν σαν συνέπεια να επιτραπεί σκανδαλωδώς στον Ολυμπιακό να συμμετάσχει στο Champions League, ούτε κουβέντα.


Ο τελευταίος (δηλαδή ο κ. Γκαρσία) όπως αποκαλύφθηκε... έχασε τον δρόμο, ή ξέχασε ότι είχε υποχρέωση να επισκεφτεί τον Ελληνα ανακριτή που ασχολούταν με την υπόθεση των στημένων, όπως το έκανε στην αντίστοιχη περίπτωση που αφορούσε την Φενέρμπαχτσέ. Εν πάση περιπτώσει το ποια είναι η ΕΠΟ το γνωρίζουμε. Οπως επίσης γνωρίζουμε την προκλητική και σκανδαλώδη προστασία που απολαμβάνει ο Ολυμπιακός με την βοήθεια του κ. Θόδωρου Θεοδωρίδη (οι στοχοποιημένες διεθνοποιήσεις των Ελλήνων διαιτητών που αποδεικνύονται πρόθυμοι να ακολουθήσουν τις εντολές του συστήματος το οποίο ελέγχει η ομάδα του Πειραιά θα καταγραφούν στην ιστορία σαν οι πιο τρανταχτές αποδείξεις μιας προκλητικής και εξοργιστικής εύνοιας).


Το ζητούμενο όμως στην προκειμένη περίπτωση τι πρέπει και τι μπορεί να γίνει από ελληνικής πλευράς, μια και στο δεύτερο επίπεδο που αφορά την UEFA και την FIFA -Μπλάτερ, Πλατινί- σίγουρα θα βρεθεί άκρη. Νομίζουμε και πιστεύουμε ότι η χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων που έχει να κάνει ιδιαίτερα με την ανώτατη ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική αρχή και το επιτελείο των νταβαζήδων που επί χρόνια εκβίαζαν τις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις παρέχει και δίνει την ευκαιρία στον Σταύρο Κοντονή να τσακίσει και να παραλύσει τον εγχώριο βραχίονα τους.


Ο οποίος δεν είναι άλλος από την υπόδικη ΕΠΟ που οι εκπρόσωποι της αδιόρθωτοι και αμετανόητοι (για μια ακόμη φορά) στο διάστημα της υπηρεσιακής κυβέρνησης επιχείρησαν να παρανομήσουν -και το έπραξαν- διορίζοντας όχι τους τακτικούς δικαστές που όφειλαν, αλλά ανθρώπους δικούς τους στο διαιτητικό δικαστήριο. Ο κ. Κοντονής τους έχει πιάσει με τη γίδα στην πλάτη στην συγκεκριμένη περίπτωση. Οπως με την γίδα στην πλάτη έπιασε και τον Μισέλ Πλατινί το FBI. Η συγκυρία και η ευκαιρία για να τελειώσει μια και καλή μαζί τους ο Ελληνας Υφυπουργός χαρακτηρίζονται ιδανικές για να τελειώσει μια και καλή μαζί τους ο Σταύρος Κοντονής. Και μπορεί και έχει κάθε λόγο να το κάνει. Οσο για την "χαριστική βολή"; Ας αναλάβει να την δώσει η ελληνική δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: