Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Πιέζει ο Γκονζάλες

gonzales_mark.jpgΈτοιμος να φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού δηλώνει ο Μαρκ Γκονζάλες. Ο Χιλιανός άσος της Μπέτις, δεν βλέπει με καλό μάτι το ενδεχόμενο να παραμείνει στην ομάδα του και να αγωνιστεί στη β΄ κατηγορία, ενώ οι Ισπανοί κάνουν λόγο για τετραετή συμφωνία με τους «ερυθρόλευκους». Κινήσεις τακτικής από πλευράς Λιόν για το θέμα του Κιμ Κάλστρομ. Από Αύγουστο για επιθετικό.

«Ψημένος ο Γκονζάλες»

Την απόφασή του να φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού φέρεται να έχει πάρει ο Μαρκ Γκονζάλες. «Θέλω να εγκρίνετε τη μεταγραφή μου στον Ολυμπιακό. Δεν μπορώ να παίξω στη β΄ κατηγορία και έχω συμφωνήσει σε όλα με τον Ολυμπιακό», φέρεται να δήλωνε ο Χιλιανός άσος στη διοίκηση της Μπέτις σύμφωνα με τον «Πρωταθλητή». Οι Ισπανοί εκτιμούν ότι ο παίκτης έχει συμφωνήσει για συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με τους «ερυθρόλευκους».

Παρόλα αυτά η Μπέτις έχει ζητήσει 7 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτησή του ενώ ο Ολυμπιακός από την πλευρά του στην πρώτη προσπάθεια που έκανε για την απόκτησή του πρόσφερε στον ισπανικό σύλλογο 3 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, στον Ολυμπιακό υπάρχει η αισιοδοξία ότι οι δύο πλευρές μπορούν να τα βρουν κάπου στη μέση δηλαδή κάπου στα 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ καθοριστικό ρόλο αναμένεται να παίξει και η επιθυμία του παίκτη.

«Από την πρώτη μέρα που μάθαμε για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, ο Μαρκ ξεκαθάρισε ότι θέλει να πάει στην Ελλάδα διαφορετικά δεν θα το συζητούσαμε καν. Το έχει μεταφέρει στην Μπέτις και περιμένει να δει τι κατάληξη θα έχει το θέμα. Δεν είναι στο χέρι του η μεταγραφή Είναι στο χέρι κατά πρώτον της Μπέτις και έπειτα του Ολυμπιακού», δήλωσε μεταξύ άλλων στον «Πρωταθλητή», ο άμεσος συνεργάτης του μάνατζερ του Χιλιανού άσου.

Σε ότι αφορά στο θέμα του Κιμ Κάλστρομ η διοίκηση του Ολυμπιακού βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με την αντίστοιχη της Λιόν. «Περιμένουμε να μας ενημερώσετε για τη δομή πιθανής συνεργασίας στη μεταγραφή του παίκτη», ήταν η απάντηση των Γάλλων στο ενδιαφέρον των πρωταθλητών Ελλάδας.

Στον Ολυμπιακό πάντως, επεδίωξαν να κάνουν νέα κρούση για να μάθουν συγκεκριμένα πράγματα για τις απαιτήσεις της Λιόν, αλλά και πάλι δεν πήραν ξεκάθαρη απάντηση. «Ο Κάλστρομ δεν είναι από τους παίκτες που βρίσκονται στη λίστα με εκείνους που δεν που δεν επιθυμεί ο προπονητής μας Κλοντ Πιελ για την επόμενη περίοδο. Δεν έχουμε αντίρρηση όμως να κάνουμε μια συνάντηση μαζί σας για να συζητήσουμε από κοντά όλες τις πτυχές της υπόθεσης», απάντησαν οι άνθρωποι της Λιόν.

Στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ διέψευσαν την πληροφορία ότι έχουν κάνει επίσημη προσφορά για τον Κάλστρομ ύψους 4 εκατ. ευρώ. Η Λιόν θα ζητήσει γύρω στα 7 εκατ. ευρώ, αλλά υπάρχει η αισιοδοξία ότι μπορεί να βρεθεί η χρυσή τομή κοντά στα 5,5 εκατ. ευρώ. Μέχρι την Πέμπτη πάντως, στον Ολυμπιακό δεν πρόκειται να επισημοποιήσουν τις προθέσεις τους για τον Σουηδό μέσο. Κάτι τέτοιο θα γίνει μετά τη νέα συνάντηση που θα έχουν στην Αυστρία ο Σωκράτης Κόκκαλης με τον Τιμούρ Κετσπάγια.


Από Αύγουστο για επιθετικό

Το βάρος στην ενίσχυση της μεσαίας γραμμής δίνουν αυτή την εποχή στον Ολυμπιακό. Η απόκτηση επιθετικού δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες των «ερυθρολεύκων» και μπορεί να πάρει παράταση για τον Αύγουστο. Ο Κετσπάγια θεωρεί ότι με το υπάρχον υλικό στην επίθεση μπορεί η ομάδα του να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ θα πρέπει να ολοκληρωθεί και το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Τα ονόματα που ακούγονται αυτή την εποχή ωστόσο είναι πολλά. Για τον Βραζιλιάνο Φρεντ, στον Ολυμπιακό έλεγαν «μας έχει προταθεί και τον ξέρουμε, αλλά δεν έχουμε κάνει καμία κίνηση». Κάτι τέτοιο πάντως, δεν αποκλείεται να γίνει αφού ο Φρεντ είναι στο στυλ του επιθετικού που ψάχνουν οι πρωταθλητές Ελλάδας. Η διοίκηση του Ολυμπιακού διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έχει ασχοληθεί με τον Μάικ Όουεν τον οποίο προτείνουν το τελευταίο διάστημα οι μάνατζερ. Μάλιστα, ένα από τα ονόματα που προτάθηκαν ήταν αυτό το Αντρέι Σεφτσένκο, ο οποίος θα μείνει ελεύθερος από την Τσέλσι.


Μικρά μικρά από τον Τύπο

*Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι πολύ πιθανόν να ζητήσει να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με ένα ποσό της τάξεως των 15 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο επισήμως

*Για δεξί μπακ ψάχνει η Βιγιαρεάλ και ο Ερνέστο Βαλβέρδε φέρεται να εξετάζει την περίπτωση του Βασίλη Τοροσίδη

*Επιστρέφει στον Ολυμπιακό ο Κριστιάν Λεντέσμα την Τετάρτη ή την Πέμπτη, αλλά αυτό δεν σημαίνει κιόλας ότι θα μείνει, ενώ υπάρχει ακόμα και το ενδεχόμενο να λυθεί η συνεργασία των δύο πλευρών

Δεν υπάρχουν σχόλια: