Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Οι αναπληρωματικοί των Suns έβαλαν τα γυαλιά στους Lakers

http://www.contra.gr/images/m/phoenix_260510_m.jpgH εξέλιξη των δύο πρώτων αγώνων προμήνυε μία άνετη επικράτηση των Lakers έναντι των Suns. Ομως η ομάδα του Phoenix αποδεικνύεται επτάψυχη και στον τέταρτο αγώνα ρόλο πρωταγωνιστών ανέλαβαν οι παίκτες από τον πάγκο. Με τις ρεζέρβες τους να πετυχαίνουν 50 πόντους οι Suns νίκησαν 115-106, ισοφάρισαν σε 2-2 την τελική σειρά της δυτικής περιφέρειας και τα πάντα αρχίζουν από την αρχή.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ήλεγχαν την κατάσταση στο πρώτο ημίχρονο όπου προηγήθηκαν με 64-55. Οι Lakers απάντησαν στην τρίτη περίοδο φέρνοντας το ματς στα ίσα και με τρίποντο του Farmar προηγήθηκαν με 87-85 στην πρώτη επίθεση της τέταρτης περιόδου. Σε εκείνο το σημείο ο προπονητής των Suns, Alvin Gentry εμπιστεύτηκε τους αναπληρωματικούς του παίκτες. Τους άφησε εννέα λεπτά στο παρκέ κόντρα στους βασικούς των Lakers και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.

Ενα σερί 18-3 έφερε το Phoenix σε θέση ισχύος (103-94) και όταν επέστρεψαν ο Steve Nash και η παρέα του το μόνο που έπρεπε να κάνουν ήταν η συντήρηση αυτού του πλεονεκτήματος. Οι Suns έκαναν το 2-2 και η σειρά επιστρέφει στο Staples Center του LA για τον πέμπτο αγώνα τα ξημερώματα της Παρασκευής (28/05), ενώ σίγουρα θα υπάρξει και έκτος αγώνας στο Phoenix (30/05).

Ο Amare Stoudemire ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 21 πόντους, ο Steve Nash παίζοντας με σπασμένη μύτη πρόσθεσε 15 πόντους και 8 ασίστ αλλά εκείνοι που βοήθησαν τα μέγιστα ήταν οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο. Ο Channing Frye πέτυχε 14 πόντους, όσους και ο Leandro Barbosa. O Jared Dudley έβαλε το λιθαράκι του με 11 πόντους όπως και ο Goran Dragic με 8 και ισάριθμες ασίστ, σε 18 λεπτά συμμετοχής.

Από την άλλη πλευρά ο Kobe Bryant ήταν μία ομάδα μόνος του. Οι 38 πόντοι και οι 10 ασίστ δεν ήταν αρκετοί αφού δεν είχε την απαραίτητη βοήθεια. Ο Pau Gasol περιορίστηκε στους 15 πόντους, όσους πέτυχε και ο Lamar Odom.

Δεν υπάρχουν σχόλια: