Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Νιόπλιας: "Δεν μπορούμε να σταματήσουμε εδώ". Κεχαγιάς: "Το πιστέψαμε"


Ούτε με το αποτέλεσμα ούτε με την εμφάνιση των παικτών στην ισόπαλη πρεμιέρα με την Ξάνθη ήταν ικανοποιημένος ο Νίκος Νιόπλιας. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, εκτός από το παιχνίδι, μίλησε και για τον Λουίς Γκαρσία.Χαρακτηριστικά τόνισε: "Είχαμε ένα καλό ξεκίνημα στο πρώτο ημίχρονο, σημειώσαμε το γκολ και πιστεύω ότι έπρεπε να είχαμε σημειώσει άλλο ένα. Από ένα διάστημα και μετά όμως χάσαμε τον ελέγχο, κάναμε πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις και πίστεψε η Ξάνθη ότι μπορεί να κάνει κάτι. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλά αμυντικά και είχαμε με τους Γκοβού-Νίνη την ευκαιρία να τελειώσουμε παιχνίδι. Δυστυχώς στη μόνη φάση που έγινε στην περιοχή μας, αδρανήσαμε πάρα πολύ, παρόλο που η μπάλα ήρθε από ψηλά. Θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει αυτό το γκολ.

Μετά την ισοφάριση κι αφού δεν είχαμε τον κόσμο να μας σπρώξει, δημιουργήσαμε φάσεις με σπασμωδικές ενέργειες. Μάλιστα έτσι όπως εξελισσονται αυτά τα ματς μπορείς εύκολα να τα χάσεις. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε εδώ, πρέπει να προχωρήσουμε. Δεν μαρκάραμε, δεν ελέγχαμε το παιχνίδι, κάναμε βεβιασμένες ενέργειες, κρατούσαμε αναίτια την μπάλα, δεν είχαμε σωστές τοποθετήσεις. Είχαμε μακρινές αποστάσεις, αυτή είναι η αλήθεια. Βελτιώσαμε την εικόνα με τον Καραγκούνη αλλά όσο περνούσα η ώρα, γινόταν δυσκολότερο.

Ομαδικό άθλημα είναι, αν δεν έχεις σε καλή κατάσταση πολλούς παίκτες, η εικόνα δεν είναι η καλύτερη. Πάλι όμως θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι, αλλά δώσαμε το δικαίωμα στην Ξάνθη. Ακόμη και χωρίς ακόμη έναν επιθετικό, θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει γκολ. Θα είχαμε σίγουρα μια λύση παραπάνω, αν είχαμε τον Τζιμπρίλ. Πάντως και ο Πετρόπουλος ήταν μέσα στις φάσεις, πέτυχε και το γκολ.

Πρέπει να δούμε σε ποια κατάσταση είναι ο Γκαρσία, δεν το γνωρίζω Μπορεί να παίξει στα πλάγια ή πίσω στο επιθετικό ή στο 4-4-2 δίπλα στον επιθετικό. Αν αδειάσει θέση μπορεί να γίνει κάτι, αλλά μην μιλάμε θεωρητικά, δεν είναι σωστό. Έχουμε έμπειρους παίκτες, πρέπει να τα ξεπερνάμε αυτά. Το κακό είναι ότι δεν έχουμε παιχνίδια για να βρούμε ρυθμό. Είναι διαφορετικά αν έχεις παιχνίδια. Αν δεν παίξουμε με τον Άρη θα είναι σοβαρό το θέμα. Μόνο με προπόνηση δεν μπορείς να βρεις ρυθμό
". Ο προπονητής της Ξάνθης, Νίκος Κεχαγιάς, δήλωσε από την πλευρά του: "Ήταν ένα καλό αποτέλεσμα, το οποίος μας δίνει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Το παιχνίδι είχε δύο όψεις. Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, όμως εμείς κάναμε ένα καλό δεύτερο και καταφέραμε να ισοφαρίσουμε. Σίγουρα είναι η αρχή του πρωταθλήματος ακόμη. Είχαμε αρνητικά, είχαμε και θετικά στοιχεία, γι' αυτό και θα συνεχίσουμε τη δουλειά. Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί στο δεύτερο ημίχρονο κατάλαβαν ότι μπορούν να χτυπήσουν το παιχνίδι κι έκαναν αυτό που έπρεπε. Καλή συνέχεια στον Παναθηναϊκό και καλή πορεία στην Ευρώπη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: