Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

«Καθάρισε» ο Κουζέν. 1-0 η ΑΕΛ τον Ατρόμητο

Η «χρυσή» αλλαγή του Γιάννη Παπακώστα,ο Ντανιέλ Κουζέν, ήταν αυτός που έδωσε τη νίκη στη Λάρισα με δικό του γκολ στο ματς της πρεμιέρας με τον Ατρόμητο στο Αλκαζάρ.Ο φορ από την Γκαμπόν ανακοινώθηκε στις 23 Αυγούστου πως επέστρεψε και λίγες μέρες μετά ξεκίνησε την… απόσβεση, χαρίζοντας στην ομάδα του το τρίποντο!

Η ζέστη, ιδίως στο πρώτο μέρος, επηρέασε τις προσπάθειες των δύο ομάδων, σε ένα ματς που μάλλον θα ξεχαστεί γρήγορα. Κανόμπιο και Κουζέν άλλαξαν προς το καλύτερο την εικόνα της Λάρισας, ενώ ο Ατρόμητος, από τον οποίο ξεχώρισε ο νεοαποκτηθείς Καμαρά, πλήρωσε το λάθος του Καραλή, σε ένα σημείο που έδειχνε ότι μπορεί να φύγει με τον βαθμό.

Ο Παπακώστας άφησε Ταλ και Κουζέν στον πάγκο παρατάσσοντας τη Λάρισα με 4-2-3-1 και τον Μακίνουα στην κορυφή. Από την άλλη, ο Δώνης κατέβασε τον Ατρόμητο με όλα του τα «όπλα» σε παράταξη 4-4-2 και τους Καμαρά, Περόνε μπροστά.

«Καμίνι» ο Κάμπος

Στους 38 βαθμούς ήταν κολλημένο το θερμόμετρο στη Λάρισα λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το ματς, κάνοντας εκ προοιμίου δύσκολο το έργο των δύο ομάδων, αν και στο Αλκαζάρ βρέθηκαν περίπου 8000 φίλαθλοι.

Με τη… σέντρα, ο Καμαρά σούταρε από δύσκολη θέση, αλλά ο Βιέρα σε ετοιμότητα έδιωξε σε κόρνερ. Ρυθμό πάντως το ματς στο ξεκίνημα δεν είχε, αν και στο 14` η Λάρισα ισοφάρισε στις ευκαιρίες με το φάουλ του Μετίν να βγαίνει λίγο άουτ μετά από κόντρα στο τοίχος.

Το σλάλομ και του σουτ του Μπλάζεκ στο 21` καταγράφτηκε ως άλλη μια καλή φάση για τους «βυσσινί», που πατούσαν καλύτερα στο χορτάρι. Ο Τσέχος μαζί με τον Μακίνουα συνεργάστηκαν πολύ ωραία στο 27` από τα δεξιά, αλλά στην τελική προσπάθεια τα χάλασε ο πρώτος.

Απείλησε στο τέλος

Η Λάρισα απείλησε εκ νέου με το σουτ του Ρομέου στο 43` που έδιωξε δύσκολα ο Μιχαηλίδης, ενώ ένα λεπτό μετά ο Μακίνουα από πλάγια θέση σούταρε άουτ. Από την άλλη, ο Ατρόμητος πλην της φάσης του 1` κι ενός μακρινού σουτ του Νεμπεγλέρα στο 31` δεν κατάφερε να δημιουργήσει ουσιαστικά προβλήματα στους γηπεδούχους.

Λίγα πράγματα…

Χωρίς συγκινήσεις κύλησε το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με τον Παπακώστα πάντως να έχει δώσει εντολή σε Κουζέν και Κανόμπιο για προθέρμανση, με τον πρώτο να μπαίνει τελικά στη θέση του Μπλάζεκ, που αντιμετώπιζε πρόβλημα.

Την ευκαιρία πάντως την έχασε ο Ατρόμητος στο 60`, με τον «συνήθη ύποπτο» Καμαρά, που έφυγε στην πλάτη της άμυνας, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ. Στο 65` μπήκε κι ο Κανόμπιο αντί του Μακίνουα, ενώ στο 72` ο Ταυλαρίδης αποχώρησε τραυματίας με τον Ταλ να παίρνει τη θέση του.

Το τέμπο πάντως στο ματς παρέμενε αργό, με λάθη εκατέρωθεν, λόγω και της κόπωσης, και χωρίς φάσεις.

«Λυτρωτής» ο Κουζέν!

Το γκολ της Λάρισας στο 77` πέτυχε η αλλαγή του Παπακώστα ο Κουζέν, όμως το… μισό και παραπάνω ανήκει στον Βενετίδη. Ο αριστερός μπακ των γηπεδούχων έκλεψε την μπάλα στη γραμμή από τον Καραλή, έκανε τη σέντρα σουτ από αριστερά, αρχικά βρήκε στο οριζόντιο και ο επερχόμενος Κουζέν την έσπρωξε στα δίχτυα!

Οι βυσσινί ανεβασμένοι από το γκολ και την είσοδο των Κανόμπιο και Κουζέν αναθάρρησαν και στο 84` έφτασαν κοντά στο 2-0 με την ατομική προσπάθεια του Μετίν από δεξιά.

Ο Δώνης έβαλε μέσα και τον Σαγκανόφσκι κυνηγώντας το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς όμως αποτέλεσμα και το τελευταίο σφύριγμα του Κάκου βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Λάρισα (Γιάννης Παπακώστας): Βιέρα, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης (72` Ταλ), Μετίν, Ρομέου, Βελάσκο, Πούρι, Ιγκλέσιας, Μακίνουα (65` Κανόμπιο), Μπλάζεκ (57` Κουζέν)
Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος (86` Σαγκανόφσκι), Μελισσάς, Μπαζίνσκι, Σαμπού, Νεμπεγλέρας, Καμαρά, Περόνε, Φαβάλι (80` Τάτος), Σαρμιέντο, Καραγκούνης (59` Καραλής)

Κίτρινες: Νταμπίζας,Ταυλαρίδης, Κουζέν, Καραλής/Μπαζίνσκι, Περόνε, Μετίν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)

ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Σωτηρόπουλος (Αχαϊας)

*Ο κόσμος της Λάρισας και η ομάδα δεν ξέχασαν τον αδικοχαμένο Παναγιώτη Μπαχράμη που έφυγε αδόκητα από τη ζωή πριν από λίγες μέρες. Πριν από τη σέντρα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του παλιού παίκτη των «βυσσινί», ενώ οι δύο ομάδες όπως και οι διαιτητές της αναμέτρησης άφησαν από ένα λουλούδι… «Καλό ταξίδι, Παναγιώτη», έγραφε το πανό που σήκωσαν οι οργανωμένοι οπαδοί της Λάρισας, «Monsters».

Δεν υπάρχουν σχόλια: