Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Ζ. Γιούνκερ και Όλι Ρεν κατά Καντονά

Ως ανεύθυνη χαρακτήρισαν ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πρόταση του Ερίκ Καντονά να αποσύρουν οι πολίτες τις καταθέσεις τους από τα τραπεζικά ιδρύματα ως κίνηση τιμωρίας.Όπως δήλωσε ο Γιούνκερ στους δημοσιογράφους «τρέφω διαφορετικά αισθήματα για τον τραπεζικό τομέα, αλλά βρίσκω πως η επιχείρηση που τονίσατε άκρως ανεύθυνη. Ένας πολίτης όπως ο Καντονά δεν θα πρέπει να παρασύρει σε εσφαλμένες αποφάσεις τους απλούς ανθρώπους που δεν έχουν τα λεφτά που έχει εκείνος».

Ο πρώην ποδοσφαιριστής είχε κάνει την πρόταση μέσω Facebook και είχε βρει αρκετούς υποστηρικτές.

Και ο Όλι Ρεν τάχθηκε ενάντια στην πρόταση του Καντονά λέγοντας ειρωνικά πως «είμαι οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πιστεύω πως ο Καντονά είναι καλύτερος ποδοσφαιριστής από ότι οικονομολόγος».

Αρκετοί χρήστες του διαδικτύου σκέφτονται σοβαρά να αποσύρουν τις καταθέσεις τους ενώ ο Γάλλος οικολόγος ευρωβουλευτής Πασκάλ Κανφέν πρότεινε οι πολίτες να αλλάξουν τράπεζες και να επιλέξουν λιγότερο βλαβερές.

Πάνω σε αυτό ο Γιούνκερ σχολίασε: «θα πρότεινα στους ποδοσφαιριστές να αλλάξουν βουλευτές».

Από την πλευρά της, η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ είπε «Έκαστος εφ’ ω ετάχθη. Υπάρχουν κάποιοι που παίζουν θαυμάσια ποδόσφαιρο, ενώ εγώ ούτε θα τολμούσα. Πιστεύω πως ο καθένας θα πρέπει να παρεμβαίνει ανάλογα με τις ικανότητές του».

Πιο σκληρούς χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε για τον Καντονά ο υπουργός Προϋπολογισμού Φρανσουά Μπαρουάν. «Είναι γελοίο και ανεύθυνο. Ο Καντονά οικονομικός σύμβουλος; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: