Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Δάρας: "Δεν είμαι... προπομπός Ψωμιάδη"

Τους λόγους που τον οδήγησαν να αναλάβει την θέση του επικεφαλής του ιατρικού τιμ του Πανιωνίου, εξήγησε ο Χρήστος Δάρας.
Μιλώντας στον «Sentra 103,3», αναφέρθηκε στις αντιδράσεις των οργανωμένων, ενώ μίλησε και για τις θλάσεις που ταλαιπωρούν την ομάδα του Ολυμπιακού.
Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Χρήστου Δάρα: Για την ανάληψη της θέσης του επικεφαλής στο ιατρικό τιμ του Πανιωνίου: «Άλλο το θέμα παροχής ιατρικής υπηρεσίας και άλλο το θέμα παράγοντας ομάδας. Σαν γιατρός από τότε που ήμουν στον Ολυμπιακό και μετά δεν σημαίνει πως αποσύρθηκα από το χώρο. Εγώ συμμερίζομαι αυτή τη στιγμή τις αντιδράσεις των Πανθήρων και των Ιώνων, που είναι οι οργανωμένοι φίλαθλοι του Πανιωνίου, επειδή διάβασα τις ανακοινώσεις τους].
Για τα σενάρια που συνδέουν την ανάληψη αυτή με τον Μάκη Ψωμιάδη: «Εγώ στον Πανιώνιο, το γνωρίζει και ο πρόεδρος, είναι ουσιαστικά αμισθί η συνεργασία μου. Από εκεί και πέρα, ο Πανιώνιος ήταν ?ακέφαλος? από γιατρό μετά την αποχώρηση του συναδέλφου κυρίου Κατσιφαράκη. Ουδεμία σχέση έχει η συνεργασία μου με την ΠΑΕ Πανιώνιος με κάποια διοικητικά πόστα. Όσο αναφορά τη σχέση μου με τον Ψωμιάδη, όταν ήμουν στον Ακράτητο, ήμουν γιατρός. Όταν ανέλαβα πρόεδρος, ήμουν πρόεδρος διοικούσας επιτροπής και όχι κάτοχος μετοχών.
Ήμουν οκτώ χρόνια γιατρός στον Ακράτητο από την εποχή του αείμνηστου Γιάννη Παθιακάκη. Και παρέμεινα όταν ανέβηκε ο Ακράτητος στην Α' Εθνική παράλληλα με τον Ολυμπιακό. Δεν μπήκα πρόεδρος των μετοχών του Μάκη Ψωμιάδη. Δεν υπάρχει καμία σχέση της συνεργασίας μου τώρα με τον Πανιώνιο, όσον αναφορά το θέμα Μάκης Ψωμιάδης και Πανιώνιος. Το νοσοκομείο μου, το Ιατρικό κέντρο Παλαιού Φαλήρου, είναι στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Η έλευση του Χρήστου του Δάρα δεν είναι προπομπός συνεργασίας μεταξύ Ψωμιάδη και Πανιωνίου. Αν ήταν κάτι τέτοιο θα ήμουν από πέρυσι γιατρός στην Καβάλα».
Για τους συναδέλφους του που εκτός από την ιατρική τους ιδιότητα έχουν διατελέσει και πρόεδροι ομάδων: «Στο χώρο του ποδοσφαίρου τρεις τέσσερις είμαστε οι γιατροί που έχουμε την ποδοσφαιρική εμπειρία. Ο κύριος Νικολάου ήταν πρόεδρος στην ΑΕΚ, ο κύριος Μήτσου στον Παναθηναϊκό και ο κύριος Κατσιφαράκης στον Πανιώνιο. Δεν έχει καμία σχέση η ιατρική παροχή μας στις ομάδες με το αν κατά καιρούς, τυχαίνει για διάφορους λόγους, να μπαίνουμε σε διοικητικές θέσεις αυτών».
Για το πως επήλθε η συνεργασία με τον Πανιώνιο: «Αυτή τη στιγμή υπήρχε μια επαφή με την ΠΑΕ Πανιώνιος αναφορικά με κάποιες προσφορές επειδή ήταν γυμνό και εγκαταλελειμμένο το ιατρικό τιμ της ομάδας. Κι ο κόσμος του Πανιωνίου ξέρει και καταλαβαίνει τι εννοώ. Επειδή συμβαίνει να είμαι και υπεύθυνος της ασφαλιστικής εταιρείας που είναι στο ιατρικό κέντρο της Λαβής που σχετίζεται με τις κατηγορίες της Σουπερλίγκα και της Β' εθνικής.
Επειδή υπογράφω εγώ τα χαρτιά των ασφαλιστικών εταιρειών που ανήκουν οι ομάδες, έτσι και προέκυψε η συνεργασία με τον Πανιώνιο. Από τη στιγμή που η ομάδα δεν θέλει να έχει οικονομικές επιβαρύνσεις, έγινε η συνεργασία με εμένα. Ουδεμία οικονομική απολαβή έχω εγώ από το σύλλογο».
Για τους συνεχείς τραυματισμούς στον Ολυμπιακό: «Αυτά τα δύο με τρία χρόνια που δεν ήμουν σε ομάδα, δεν σημαίνει πως δεν είχα επαφές και μέσω της ασφαλιστικής εταιρείας με το χώρο. Χειρότεροι ήταν οι τραυματισμοί που ήταν πέρυσι στον Ολυμπιακό. Αν αυτοί συνεχίζουν και φέτος δεν θα καθίσω να το αναλύσω και δεν είναι σωστό να το κάνω εγώ. Η γνώμη μου είναι η εξής, ότι σε κάθε ομάδα θα πρέπει να είναι ένας συνάδελφος που ν' αγαπά την ομάδα και να είναι 24 ώρες το 24ωρο δίπλα σε αυτήν. Ούτως ώστε να προλαβαίνει τον τραυματισμό και όχι να τον ακολουθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: