Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

99, ΦΙΜΠΑ και… επενδυτής!

Arisbc
Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται στην ΚΑΕ Άρης, εν αναμονή των τελικών ενεργειών ενόψει του δικαστηρίου για το άρθρο 99, το οποίο εκδικάζεται στις 13 Δεκεμβρίου.
Στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο, το οποίο είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και στο οποίο συμμετείχαν άνθρωποι που δεν βρίσκονται μόνο στο Δ.Σ. της ΚΑΕ, οι συζητήσεις περιστράφηκαν γύρω από τις νομικές ενέργειες της ΚΑΕ αλλά και την τακτική που θα ακολουθηθεί για την άρση του απαγορευτικού της ΦΙΜΠΑ. Και φυσικά, για την επόμενη ημέρα της ΚΑΕ Άρης, καθώς οι αναζητήσεις για την εξεύρεση οικονομικών πόρων, που θα αλλάξουν τα αγωνιστικά δεδομένα της ομάδας, δεν σταματούν ποτέ.
Αρχικά, στο θέμα του άρθρου 99, οι συμφωνίες με τους πιστωτές που βρίσκονται προ των πυλών, εκτινάσσουν πλέον το ποσοστό του Άρη πάνω από το 80% και φυσικά, ισχυροποιούν την θέση του ενώπιων της ελληνικής δικαιοσύνης. Οι επτά νέες συμφωνίες που έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και αφορούν τους παίκτες που εκπροσωπεί ο Νίκος Πετράτος, αναμένεται να αποτελέσουν το ισχυρότερο όπλο στην νομική φαρέτρα των επιχειρημάτων της ΚΑΕ. Οι συζητήσεις βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο, ως το τέλος του μήνα αναμένεται να αποτυπωθούν και εγγράφως οι νέες συμφωνίες και η ΚΑΕ Άρης, θα είναι απολύτως έτοιμη να στηρίξει της θέσεις της στο δικαστήριο της 13ης Δεκεμβρίου για το άρθρο 99.
Στην υπόθεση της ΦΙΜΠΑ, αμέσως μετά την υπαγωγή – όπως όλοι ελπίζουν – της ΚΑΕ στο άρθρο 99, ο Άρης θα παρουσιαστεί πιο ισχυρός και πιο «διαβασμένος» για να ζητήσει την άρση του απαγορευτικού. Μαζί του, στήριγμα στην προσπάθειά του, θα είναι και ο μέχρι πρότινος βασικός του αντίπαλος στην ΦΙΜΠΑ, ο κ. Πετράτος, ο οποίος μάλιστα έχει έρθει σε ρήξη με τον Σκορδίλη και η συνεργασία τους πρόκειται να διακοπεί άμεσα. Τόσο η ΚΑΕ Άρης όσο και ο Πετράτος, έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια συνεννόησης και συμφωνίας με τον Κερκυραίο σέντερ, έχουν αποφασίσει να τον απομονώσουν από τις υπόλοιπες υποθέσεις και από την ΦΙΜΠΑ, για την δική του περίπτωση, θα ζητήσουν διαμεσολαβητή ώστε να βρεθεί μια λύση. Στον Άρη δεν δέχονται το καθεστώς… αιχμαλωσίας που θέλει να τους επιβάλλει ο Σκορδίλης και γι’ αυτό, θα απευθυνθούν στην ΦΙΜΠΑ για να δώσει λύση στην διαμάχη.
Τόσο το άρθρο 99 όσο και η απαγόρευση του απαγορευτικού της ΦΙΜΠΑ, προϋποθέτουν κάτι πολύ σημαντικό. Οικονομική ρευστότητα και προγραμματισμό. Και αν για το δεύτερο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να γίνει πετυχημένα, για το πρώτο – το θέμα της ρευστότητας δηλαδή – χρειάζεται πολύ δουλειά και πολύ τρέξιμο απ’ όλους. Στην ΚΑΕ ετοιμάζουν συντονισμένες ενέργειες που αφορούν την δραστηριοποίηση επιφανών Αρειανών που χρόνια στήριζαν και στηρίζουν το τμήμα, είτε μέσω του Aris Golden Club είτε μέσω άλλων τρόπων.
Παράλληλα, στο άμεσο μέλλον, πρόκειται να πραγματοποιηθεί μια ακόμη ευρεία συνάντηση μεταξύ των μετόχων αλλά και ανθρώπων που αποτέλεσαν την ΣΑΡΙΣΑ, ώστε να αναζητηθούν τρόποι και – κυρίως – χρήματα, για να στηριχθεί η προσπάθεια της ΚΑΕ. Φυσικά, σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια ανεύρεσης πόρων αποτελεί και το εμπορικό τμήμα, το οποίο έχοντας νέα δεδομένα στα χέρια του (άρθρο 99, άρση απαγορευτικού και άρα ελκυστικότερο προϊόν), θα παλέψει για περισσότερες και μεγαλύτερες χορηγικές συμφωνίες.
Στην διοίκηση δεν κρύβουν ότι μόλις διευθετηθούν τα δυο σημαντικά ζητήματα που αφορούν τα δυσβάσταχτα χρέη του παρελθόντος (μέσω 99) αλλά και της άρσης του απαγορευτικού της ΦΙΜΠΑ, θα ξεκινήσει ένα… ανθρωποκυνηγητό για την εξεύρεση ανθρώπου ή ανθρώπων, που θα μπορέσουν να πάρουν στις πλάτες τους το μετοχολόγιο της ΚΑΕ. Η λέξη «επενδυτής» ακούγεται έντονα και στους κόλπους της διοίκησης στο μπάσκετ, μόνο που εκεί θέλουν να αποφύγουν να μετατρέψουν την συγκεκριμένη προοπτική σε… καραμέλα, δίνοντας στον κόσμο φρούδες ελπίδες.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: