Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Να κάνει ανανέωση ο Σάντος;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσπαθεί μέσω του blog του στο gazzetta να προσεγγίσει μία απάντηση στο ερώτημα… 
Το κλασικό ερώτημα που προκύπτει μετά την πρόκριση της εθνικής μας στα τελικά του Παγκοσμίου κυπέλλου, είναι τώρα ένα: θα κάνει ανανέωση ο Σάντος; Θα πάει με νέα παιδιά στα γήπεδα της Βραζιλίας;Έχει λογική το ερώτημα, από την στιγμή που υπάρχουν καλοί νεαροί παίκτες, όπως οι Φετφατζίδης, Ταχτσίδης και Κονέ στο Καμπιονάτο. Ακόμη ο Σάμαρης κι ο Μανωλάς στον Ολυμπιακό. Ο Νίνης κι ο Αθανασιάδης στον ΠΑΟΚ. Ο Μαυρίας στην Αγγλία κι ο Φορτούνης στην Γερμανία. Ενδεχομένως κι άλλοι παίκτες.
Τι θα κάνει ο Σάντος; Φίλοι μου η πείρα με έχει διδάξει ότι οι προπονητές την πετυχημένη συνταγή δεν την αλλάζουν. Όταν κάτι τους πάει καλά, πάρα πολύ δύσκολα να το διαφοροποιήσουν. Έτσι κι ο Σάντος αφού με αυτή την ομάδα πήγε στο Μουντιάλ και με τους ίδιους πάνω κάτω παίκτες είχε πάει και στα τελικά του ΓΙΟΥΡΟ, εκεί θα στηριχθεί. Και για να είμαστε και δίκαιοι δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις. Είναι λίγο…μονότονο κι ενίοτε…ενοχλητικό να βλέπεις τους ίδιους και τους ίδιους σε μία ομάδα, αλλά όταν σου φέρνουν τα αποτελέσματα άντε λίγο να γκρινιάξεις και να μουρμουρίσεις. Μετά το βουλώνεις!
Από εκεί και πέρα, μη νομίζετε πως κι οι προπονητές δεν θέλουν να καθιερώνουν κι ένα-δύο νέα παιδιά. Κι ο Σάντος πιστεύω πως άμα βρει την ευκαιρία, να βάλει κάποιον τέτοιον, θα το κάνει. Όπως είχε επιχειρήσει να καθιερώσει τον Φορτούνη κάποια στιγμή. Αλλά ο μικρός τώρα δεν παίζει καν βασικός στη Β’ κατηγορία στη Γερμανία, στην Κάϊζερσλαουτερν…
Νομίζω ότι εκεί στα χαφ θα ψαχτεί ο Σάντος να «περάσει» ένα καινούργιο παίκτη. Δεν ξέρω αν θα είναι ο Σάμαρης η, ο Νίνης η, κάποιος άλλος, π.χ. ο Κοντέ η, ο Ταχτσίδης, αλλά δύσκολα να την βγάλει μόνο με Τζιόλη, Μανιάτη και τους βετεράνους Κατσουράνη και Καραγκούνη.
Και πιθανόν να δώσει κάποιες ανάσες στο Σαλπιγγίδη με τον Νίνη η, τον Φετφατζίδη.
Στην δε άμυνα το θέμα είναι πότε θα γυρίσει ο Κυριάκος, εννοώ από τους νέους.
Τι πιστεύω πως σε γενικές γραμμές θα γίνει; Οι πιο νέοι κατά βάση μάλλον θα πρέπει να περιμένουν τα προκριματικά του ΓΙΟΥΡΟ, από το ερχόμενο φθινόπωρο δηλαδή…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: