Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Τα επόμενα βήματα για το… όνειρο!!

Τις επόμενες κινήσεις που απαιτούνται για την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ φέρνει στην επιφάνεια η SportDay.

Τα επόμενα βήματα για το… όνειρο
Ιδιαίτερα σημαντική για την κατασκευή της «Αγια-Σοφιάς» στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας ήταν η προχθεσινή έγκριση του πλάνου της ΑΕΚ από το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

Μετά τη θετική απάντηση του Δήμου ο Δημήτρης Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του καλούνται να κάνουν τις επόμενες κινήσεις τους για να προχωρήσει το έργο του νέου γηπέδου της «Ένωσης».

Οι οδηγίες του διοικητικού ηγέτη του «Δικέφαλου» είναι σαφείς για να προχωρήσουν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες.

Σύμφωνα με την SportDay, απομένουν πέντε σημαντικά βήματα για να μπουν οι μπουλντόζες στο οικόπεδο και να ξεκινήσουν τα έργα για την κατασκευή του γηπέδου.

Πρώτα από όλα αναμένεται να πραγματοποιηθεί έκτακτο Δ.Σ. στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την «Αγια-Σοφιά», όμως δεν πρόκειται να τεθεί θέμα καταλληλότητας, αφού το γήπεδο είναι τεσσάρων αστέρων και συνάδει με τις επιταγές της UEFA.

Από εκεί και πέρα, στα μέσα Δεκεμβρίου θα υπάρξει νέο Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, στο οποίο θα συζητηθούν τα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν το έργο, όπως οι κυκλοφοριακές μελέτες (παράδειγμα η υπογειοποίηση της Πατριάρχου Κωνσταντίνου). Πρόκειται καθαρά για θέμα της Δημοτικής Αρχής, η οποία πρέπει να παρουσιάσει τη συγκεκριμένη μελέτη.

Από την πλευρά τους, ο Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του θα έχουν επαφές με τα αρμόδια Υπουργεία, ενώ έχει υπάρξει ήδη μία συνάντηση με τον Υπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη. Στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο δεν ανησυχούν, αφού θεωρούν πως έχουν προσέξει και την παραμικρή λεπτομέρεια και ο φάκελος δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβητήσεις.

Όσον αφορά την Περιφέρεια, ήταν από τους πρώτους που στάθηκαν αρωγός σε αυτό το μεγάλο έργο με τα 20 εκατ. ευρώ που θα δοθούν για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Μάλιστα, έχει δοθεί ο φάκελος για το έργο, όπως και όλες οι μελέτες, και μέσα στον επόμενο μήνα απομένει η έγκρισή του.

Τέλος, η 10η Φεβρουάριου 2014 θεωρείται ιστορική ημερομηνία, αφού τότε θα κατατεθεί ο φάκελος στην Ενημέρωση Πολεοδομικών Υπηρεσιών, και θα έχει ανοίξει ο δρόμος προκειμένου να εκδοθούν οι άδειες ή οι προάδειες που θα δίνουν το δικαίωμα στην «Ένωση» να ξεκινήσει τα έργα στο οικόπεδο.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: