Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Χαριστέας στο «Metropolis»: «Έτρωγα τα νύχια μου στους πανηγυρισμούς!»

Για τη… ζήλεια που ένιωσε βλέποντας τους πανηγυρισμούς των ποδοσφαιριστών της Εθνικής ομάδας αμέσως μετά την πρόκριση στο Βουκουρέστι, μίλησε αποκλειστικά στο «Τρίτο ημίχρονο» του Αθλητικού Metropolis ο πρωταθλητής Ευρώπης και πρώτος σκόρερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στα γήπεδα της Πορτογαλίας, Άγγελος Χαριστέας.

Ο διεθνής επιθετικός μίλησε για το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, την απόφαση του να μην ξαναπαίξει ποτέ στην Ελλάδα, την εμπειρία που έζησε αγωνιζόμενος στη Σαουδική Αραβία, ενώ τοποθετήθηκε και για το κυριακάτικο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, χρίζοντας φαβορί την ομάδα του ΠΑΟΚ.

«Η αλήθεια είναι πως έτρωγα τα νύχια μου βλέποντας τους παίκτες της Εθνικής να πανηγυρίζουν την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Είναι ψεύτης όποιος παίκτης, τη στιγμή που έβλεπε το παιχνίδι, δεν ήθελε να παίζει και να είναι εκεί. Ένιωσα μια πραγματική ανατριχίλα όταν τέλειωσε το παιχνίδι. Με την καλή έννοια ζήλεψα αυτούς τους παίκτες, γιατί γνωρίζω πως αυτές οι στιγμές, θα τους σημαδέψουν για όλη τους τη ζωή» είπε αρχικά ο 33χρονος επιθετικός, προσθέτοντας πως «ο κόσμος με θυμάται να παίζω πολλά χρόνια ποδόσφαιρο και γι? αυτό όλοι νομίζουν ότι είμαι μεγαλύτερος. Αλλά είμαι μόλις 33 ετών και βλέποντας άλλους παίκτες στα προκριματικά, σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να παίζω κι εγώ με τη φανέλα της Εθνικής».

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί την Εθνική μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις, υπογράμμισε: «Δυστυχώς εμείς οι Έλληνες, έχουμε το κακό να απαξιώνουμε οτιδήποτε δικό μας. Δεν το κρύβω ότι συμβαίνουν και πραγματικά τραγικά πράγματα στη χώρα μας. Η Εθνική ομάδα όμως, είναι η εξαίρεση. Έχει κατορθώσει να σταθεροποιηθεί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Αυτό είναι ξεκάθαρο όταν βλέπεις τη Ρουμανία και τους ποδοσφαιριστές της στο γήπεδο να φαντάζουν πολύ μικροί μπροστά στους δικούς μας και να μην πιστεύουν ούτε στιγμή, ότι μπορούν να διεκδικήσουν στα ίσια την πρόκριση».

Σχολιάζοντας το τι έχει αλλάξει στην Εθνική του… τότε με το τώρα, επεσήμανε: «Σε αυτή την Εθνική, είναι πολύ σημαντική η παρουσία των Κατσουράνη και Καραγκούνη, που καταφέρνουν να επηρεάζουν πολύ τους υπόλοιπους. Μεταφέρουν τη στόφα του πρωταθλητή Ευρώπης και έχουν κατορθώσει να μεταδώσουν αυτό το πνεύμα και στους υπόλοιπους». Αναφορικά με την παρουσία του Σάντος, τον οποίο και ο ίδιος έζησε στον πάγκο της Εθνικής ομάδας, είπε: «Είναι ένας πανέξυπνος προπονητής. Δεν προέβη σε αλχημείες, δεν άλλαξε πολλά στην ομάδα και προσαρμόστηκε στους παίκτες, δίνοντας στους παίκτες την ασφάλεια που χρειάζονται στο παιχνίδι. Το δικό του λιθαράκι, ήταν πως μπόρεσε να συνεχίσει να δίνει κίνητρο στους παίκτες, να συνεχίσουν τις επιτυχίες. Ο Σάντος κρατάει έναν κεντρικό κορμό και δίνει ευκαιρίες σε όλους, όπως είπε από την πρώτη στιγμή».

Για την εμπειρία που έζησε στη Σαουδική Αραβία και την απόφαση του να σταματήσει την καριέρα του αμέσως μετά, επεσήμανε: «Έζησα μια εκπληκτική εμπειρία, πηγαίνοντας σε ένα μακρινό κι άγνωστο κράτος. Στη Σαουδική Αραβία, κατάλαβα πόσο μεγάλη ήταν η επιτυχία της Εθνικής, καθώς με σταματούσε ο κόσμος και με αναγνώριζε. Ήταν όμως πολύ δύσκολες οι συνθήκες. Το σημαντικότερο για μένα είναι πως τα τελευταία χρόνια ξεδιάλυνα στο μυαλό μου πως δεν επιθυμώ να αγωνιστώ άλλη φορά στην Ελλάδα κι αυτό δεν αλλάζει. Δε μου αρέσει το πώς λειτουργούν τα πράγματα στην Ελλάδα και στο ποδόσφαιρό της».

Τέλος, όταν κλήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για το κυριακάτικο ντέρμπι, δεν αρνήθηκε να προβεί σε ορισμένες προβλέψεις, λέγοντας: «Όλα δείχνουν να ευνοούν τον ΠΑΟΚ. Οι καταστάσεις σε οδηγούν στο να πιστέψεις ότι είναι ένα εύκολο παιχνίδι, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ντέρμπι. Είναι ένα ματς, όπου οι παίκτες και των δύο ομάδων δίνουν τα πάντα προκειμένου να σταθούν όσο το δυνατόν πιο δυνατά απέναντι στον αντίπαλο. Οι παίκτες του Άρη, αυτό που έχουν στο μυαλό τους, είναι να αλλάξουν τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί. Ο κόσμος άλλωστε πάντα θα σκέφτεται αυτά τα παιχνίδια, εμένα ακόμη με σταματάνε και μου μιλάνε για το 1-4. Αγωνιστικά, το σκηνικό δίνει φαβορί τον ΠΑΟΚ, έχει παίκτες που μόλις πανηγύρισαν την πρόκριση στο Μουντιάλ, είναι δύσκολο να πει κανείς πως το παιχνίδι είναι 50-50». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: