Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Σωκράτη εσύ σούπερ σταρ!!

Η βασική αμυντική τετράδα της Ντόρτμουντ τέθηκε εκτός του ντέρμπι τίτλου με τη Μπάγερν, αναδεικνύοντας τον Παπασταθόπουλο σε άνθρωπο του αγώνα.
Το Σάββατο (19:30) η Ντόρτμουντ υποδέχεται τη Μπάγερν στο μεγάλο φετινό ραντεβού της Μπουντεσλίγκα. Ωστόσο, αυτό που ξαφνικά έχει συμβεί δεν θα μπορούσε να το έχει ονειρευτεί ο Γίργκεν Κλοπ ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του. Ο τεχνικός των γηπεδούχων είδε μετά τον Νέβεν Σούμποτιτς (χάνει την χρονιά), τους Ματς Χούμελς και Μαρσέλ Σμέλτσερ (αριστερός μπακ) να μπαίνουν στα πιτς και να χάνουν το ντέρμπι τίτλου. Σε αυτά προσθέστε και τον Λούκας Πίστσεκ (δεξιός μπακ), ο οποίος από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ακούμπησε μπάλα μόλις την Τετάρτη (μετά από 178 μέρες έπαιξε για λίγο σε φιλικό) και θα έχετε την ακραία κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα μετόπισθεν.
Με δεδομένο ότι βασικός στα δεξιά είναι όλη τη σεζόν ο Κέβιν Γκρόσκροϊτς που όμως κανονικά είναι μεσοεπιθετικός, η σύνθεση της οπισθοφυλακης των Βεστφαλών αναδεικνύει ξαφνικά και απροσδόκητα τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο ως ηγέτης της. Εντάξει, και ο παρτενέρ του, Μάνουελ Φρίντριχ είναι πολύπειρος αμυντικός (με Μάιντς, Λεβερκούζεν), μόνο που έχει πατήσει τα 34 και δεν έχει ακόμα κάνει καν ντεμπούτο με τη Ντόρτμουντ. Για την ακρίβεια μόλις μία ημέρα νωρίτερα υπέγραψε (για ευνόητους λόγους) συμβόλαιο ως ελεύθερος και αφού δοκιμαζόταν για καιρό και μάλιστα ήταν και αυτός τραυματίας.
Αριστερά τους θα βρεθεί ο 21χρονος Ερικ Ντουρμ, ο οποίος έχει κάνει κάποια καλά ματς φέτος, αλλά και εκείνος με τη σειρά του ήταν αμφίβολος εξαιτίας τραυματισμού. Μάλιστα στη Γερμανία είχε κυκλοφορήσει το σενάριο να παίξει δεξιά ο Κούμπα Μπλαστσικόφσκι και να πάει αριστερά ο Γκρόσκροϊτς. Οπότε καταλαβαίνετε γιατί ο Ελληνας αμυντικός είναι εκείνος που θα παλέψει να σουλουπώσει τα ασυμμάζευτα σε μία άμυνα ειδικών συνθηκών που θα είναι μάλλον απίθανο να κρατήσει απέναντι στην φορτσάτη Μπάγερν που ακόμα και χωρίς τον Φρανκ Ριμπερί θα ταξιδέψει στην Κοιλάδα του Ρουρ για να... τελειώσει το πρωτάθλημα από Νοέμβρη μήνα.
* Το κορυφαίο πάντως ήταν ότι η επίσημη Ντόρτμουντ «τουιτάρισε» η ίδια γηπεδάκι με τις πιθανές 11άδες του αγώνα, ίσως πριν να τις έχουν σκεφτεί και οι Κλοπ, Γκουαρδιόλα!

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: