Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Πεδουλάκης: «Θα αποφορτιστούμε με αυτή τη νίκη»

Την άποψη ότι η νίκη επί της Λιέτουβος Ρίτας θα αποφορτίσει τους παίκτες του Παναθηναϊκού, εξέφρασε ο Αργύρης Πεδουλάκης. «Βρήκαμε ρυθμό από την άμυνα και κερδίσαμε» τόνισε.

Πεδουλάκης: «Θα αποφορτιστούμε με αυτή τη νίκη»
Ανακουφισμένος από την αγχωτική νίκη του Παναθηναϊκού επί της Λιέτουβος Ρίτας, εμφανίστηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης. Ο τεχνικός των «πράσινων» στάθηκε στην άμυνα του δευτέρου ημιχρόνου, που βοήθησε τους παίκτες του να βρουν ρυθμό και να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι η νίκη θα βοηθήσει τους παίκτες του να αποφορτιστούν από την πίεση, ενώ δεν αρνήθηκε ότι η ομάδα επηρεάστηκε μετά την ήττα από τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ.

Αναλυτικά:

«Το παιχνίδι είχε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αρκετά έως πολύ νευρικοί. Και στα σουτ και στα τελειώματά μας και στις επιλογές μας. Πηγαίναμε να φάμε τη θάλασσα μ’ ένα κουτάλι. Από την επιθυμία να κερδίσουμε το παιχνίδι μας με τη βοήθεια του κόσμου μας, δεν είχαμε καθόλου καθαρό μυαλό. Στο ημίχρονο είπαμε να ηρεμήσουμε και να διαβάσουμε το παιχνίδι. Μέσα από την άμυνα ψάξαμε να βρούμε ρυθμό και νομίζω ότι μπορέσαμε και γυρίσαμε το παιχνίδι που δεν είχε καλό μομέντουμ για εμάς. Κάναμε αρκετά κλεψίματα και ήμασταν πιο εύστοχοι. Αυτό κρατάμε. Θα αποφορτιστούν τα παιδιά και όλη η ομάδα με αυτή τη νίκη».

Αναφερόμενος στην αναστάτωση που προκλήθηκε μετά την ήττα από τη Μακάμπι, τόνισε: «Σίγουρα επηρεάζουν κάποια πράγματα. Ξέραμε ότι ήταν πολύ σημαντικό παιχνίδι. Κάποια παιδιά δεν είναι έτοιμα. Μας έτυχε ένα περιστατικό με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, που έφυγε τα ξημερώματα και πήγε στη γενέτειρά του για ένα ατυχές συμβάν αλλά γύρισε κι έπαιξε. Του ευχόμαστε συλλυπητήρια. Νομίζω ότι δεν ήταν αυτό όμως. Σε ένα παιχνίδι επιπέδου Ευρωλίγκας κάποια παιδιά δεν θα είναι καλά. Κάποιοι θα μπουν. Αυτό έγινε από την επιθυμία να βοηθήσουν. Αλλά έγινε με λάθος τρόπο».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τη νίκη της Λαμποράλ Κούτσα μέσα στο Τελ Αβίβ, τόνισε: «Ο όμιλός μας είναι πολύ ανοικτός. Πρέπει να έχεις αυτοσυγκέντρωση. Όταν έρθει η ώρα θα μιλήσουμε για το παιχνίδι με τη Λαμποράλ. Πλέον έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με τον Άρη και δεν θέλουμε να αλλάξουμε τρόπο δουλειάς».


«Αλλάξαμε τον τρόπο σκέψης μας στο δεύτερο μέρος»
Στην αλλαγή στην αλλαγή αγωνιστικού προσανατολισμού στάθηκε ο συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη, Γιώργος Βόβορας, εξηγώντας τη διαφορετική εικόνα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μέρος.

«Αλλάξαμε τον τρόπο σκέψης μας στο δεύτερο μέρος»
Ο Παναθηναϊκός εστίασε περισσότερο στην άμυνα και γι’ αυτό κατάφερε να ανατρέψει το ματς απέναντι στη Λιέτουβος Ρίτας, όπως δήλωσε μετά τη νίκη της ομάδας του ο συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη, Γιώργος Βόβορας.

«Μπήκαμε στο ματς με πολύ άγχος. Είναι λογικό να υπάρχει, αλλά δεν μπορούσαμε να το βγάλουμε δημιουργικά. Είχαμε πολλά άστοχα σουτ και δεν εκμεταλλευτήκαμε κάποιες καλές άμυνες και τα επιθετικά ριμπάουντ. Οι αντίπαλοι είχαν πολύ καλά ποσοστά και φτάσαμε στο -13. Ο κόουτς στο ημίχρονο προσπάθησε να πείσει τους παίκτες πως μέσα από την άμυνα θα γίνουμε επιθετικοί. Βγάλαμε πολλή ενέργεια, αλλάξαμε τον τρόπο σκέψης στην άμυνα και φτάσαμε σε εύκολα καλάθια. Στο πρώτο μέρος σκεφτόμασταν την επίθεση, στο δεύτερο όμως πώς θα βγάλουμε ενέργεια στην άμυνα. Αυτό έκανε τη διαφορά», τόνισε.

Όσο για τη συνέχεια, είπε: «Το πιο σημαντικό που κρατάμε είναι η νίκη. Μας έλειψε ο Λάσμε, που είναι κομβικός για την άμυνα. Τώρα έχουμε το ματς με τον Άρη και από Δευτέρα θα ετοιμαστούμε για ένα πολύ δύσκολο ματς με τη Λαμποράλ Κούτσα στη Βιτόρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: