Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

“Θέλουν να φάνε τα οικόπεδα του Ηρακλή”!

pic-0-norm
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρώην πρόεδρος του  ΓΣ Ηρακλή, Ηλίας Στοφορόπουλος, για την στάση της Κεντρικής Περιφέρειας στο θέμα του αιτήματος της διάλυσης του Ηρακλή από το Υπουργείο Οικονομικών.
Αναλυτικά είπε:
“Απ ότι κατάλαβα θέλουν να πούμε και συγγνώμη τον κύριο Τζιτζικώστα. Θα έπρεπε να ντρέπονται. Θα έπρεπε να βγάλουν τα ονόματα τους, να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι. Δε γνωρίζουν άμα ο Ηρακλής είναι κερδοσκοπικό η αθλητικό σωματείο; Όταν λέγαμε ότι ο Ηρακλής στοχοποιούταν για να του φάνε την περιουσία κάποιοι γελούσαν. Ο Ηρακλής δεν είναι η μόνη ομάδα σε αυτές τις κατηγορίες.
Βρήκαν αυτό το κόλπο για να φάνε την περιουσία του Ηρακλή και να βγάλουν κανένα φράγκο. Αυτή είναι η αλήθεια. Το δημόσιο ξέχασε να πάει σε άλλες ομάδες που χρωστάνε 120 εκατομμύρια.
Επιπλέον, δε μπορείς να πάρεις αποφάσεις για ανθρώπους που είναι στα δικαστήρια. Ας δικαστούν αυτοί οι άνθρωποι να μας πούνε για τις παραβάσεις  τους και μετά να το συζητήσουμε αυτό το θέμα. Αφού αποδοθούν ευθύνες άμα αποδοθούν και αφού δικαστούν τα φυσικά πρόσωπα θα δούμε τι γίνεται.
Άμα η περιφέρεια δεν έχει καταθέσει αυτή την απόφαση να μην την καταθέσει, άμα τη κατέθεσε να την αποσύρει. Αν οι κατηγορίες ισχύουν πρέπει να πληρώσουν τα φυσικά πρόσωπα.
Είναι γνωστό ότι χρωστάνε όλα τα σωματεία της πόλης Δε θέλω να μπω στη διαδικασία να κατηγορώ άλλες ομάδες αλλά σίγουρα άμα ψάξουμε το πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο στον Ηρακλή. Υπάρχουν και αλλού οικόπεδα. Η ιστορία ξεκίνησε από άλλες ομάδες της πόλης αλλά υπάρχουν υπουργοί που προστατεύουν τις άλλες δύο ομάδες. Όταν ο Ηρακλής έπεσε στο βόλεϊ επειδή δεν είχε ΑΦΜ υπήρχε και άλλη ομάδα που δεν είχε, ο ΠΑΟΚ, και δε τον πείραξε κανείς. Βλέπουμε τώρα την διαφορά. Πριν από κάποιους μήνες θα διάβαζες στη Μακεδονία αναλυτικότατα για τα τιμολόγια του Ηρακλή με όλες τις λεπτομέρειες. Για τις άλλες ομάδες γιατί δε δημοσιεύτηκαν τέτοιες πληροφορίες; Γιατί προστατεύονται οι άλλες ομάδες.
Είναι τρελό να μας λένε διαλυθείτε πριν τις αποφάσεις. Θυμάμαι τι δήλωνε ο κύριος Τζιτζικώστας στο Μακεδονία Παλάς στον αγώνα στήριξης του Ηρακλή για το ιστορικό σωματείο. Είναι δυνατόν να κάνει κάτι τέτοιο η κεντρική περιφέρεια στον Ηρακλή;  Ξέρεται ότι θα δικαστούν 75 άνθρωποι οπαδοί του Ηρακλή επειδή έκλεισαν δέκα λεπτά τα Τέμπη; Πόσες πορείες έχουν γίνει και δεν έχει συμβεί τίποτα.
Ο  αείμνηστος Καμβακάς συνελήφθηκε από τη Χούντα για να παραχωρήσει τους Χορτατζήδες για να χτιστεί η εκκλησία του Κυρίλλου και Μεθοδίου. Με όρο να κάνει την παραχώρηση αλλιώς δε βγαίνει από τη φυλακή. Ευτυχώς την άλλη μέρα έπεσε η χούντα. Με ιδρώτα και αίμα κράτησε τα οικόπεδα αυτά ο Ηρακλής.
Την απόφαση άμα την διαβάσουμε, είναι προφανές πως υπήρχε η ικανότητα να πούνε όχι η να το αναβάλλουνε. Αυτό που κάνει ο κύριος Τζιτζικώστας είναι εγκληματικό. Έχουμε ακούσει πως δεν ισχύει μόνο το γράμμα του νόμου αλλά και το πνεύμα.”
Στην συζήτηση παρενέβη ο υπεύθυνος αθλητισμού ΚΚΕ Δημήτρης Μαϊκίδης:
“Το θέμα είναι σοβαρό και πολεμήσαμε να μη φτάσει το ζήτημα στη διάλυση του Γ.Σ Ηρακλής. Ζητήσαμε να πάει το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο και εκεί να ψηφίσουν όλοι. Η πλειοψηφία τους έπαιξε τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Ζητήσαμε το πάει το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο και εκεί όλοι υπεύθυνα να πάρουν θέση.
Εμείς λέμε να πάρει πρωτοβουλία και  απόφαση η περιφέρεια, να μην υπάρξει δίωξη στο σωματείο. Μιλάμε για ένα μεγάλο σωματείο με ιστορία και αθλητές. Το θέμα αυτό αφορά όλα τα Ερασιτεχνικά σωματεία.
Πρέπει να στραφούμε εναντίον στις τότε διοικήσεις και στα φυσικά πρόσωπα και όχι στον Ηρακλή. Μας ενδιαφέρει το τι θα γίνει η περιουσία του Ηρακλή καθώς χιλιάδες παιδιά αθλούνται αυτή τη στιγμή.”
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: