Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Ανάμειξη Πλατινί στο σκάνδαλο με Κατάρ!

Για εμπλοκή του ονόματος του προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί, στο σκάνδαλο ανάθεσης του Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ κάνει λόγο η βρετανική Telegraph.

Ανάμειξη Πλατινί στο σκάνδαλο με Κατάρ
Μπελάδες για τον Μισέλ Πλατινί, το όνομα του οποίου φαίνεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο για την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ.

Η βρετανική εφημερίδα Telegraph αναφέρει πως έχει αδιάσειστα στοιχεία για συνάντηση του προέδρου της UEFA με τον Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ, ο οποίος φέρεται να δωροδόκησε με εκατομμύρια ευρώ μέλη της FIFA για να κερδίσει την ψήφο τους στις διαδικασίες για την ανάθεση του μεθεπόμενου Μουντιάλ.

Η συνάντηση έγινε-όπως αναφέρει το δημοσίευμα-λίγο πριν την ψηφοφορία και ο Μπιν Χαμάμ προσέγγισε ο ίδιος τον Μισέλ Πλατινί για να κερδίσει τη συμπαράστασή του. Η ψηφοφορία είναι μυστική, αλλά ο πρόεδρος της UEFA είχε δηλώσει πως είχε ψηφίσει το Κατάρ στη διαδικασία που είχε γίνει το 2010, αλλά και πως ήταν υπέρμαχος για τη μετάθεση της διοργάνωσης το χειμώνα προκειμένου να αποφευχθούν οι ανυπόφορες καλοκαιρινές θερμοκρασίες στη χώρα. Ο Πλατινί είχε παραδεχτεί πως είχε δειπνήσει με τον Νικολά Σαρκοζί και αξιωματούχους από το Κατάρ, χωρίς ωστόσο να του έχει ζητηθεί να υποστηρίξει την υποψηφιότητα. Η πρόσληψη του γιου του προέδρου της UEFA, Λοράν, σε ηγετικό πόστο σε αθλητική εταιρεία στο Κατάρ, έδωσε ακόμη περισσότερη τροφή στα σενάρια.

Η Αυστραλία και οι ΗΠΑ, που ήταν οι ηττημένες της ψηφοφορίας, φέρονται έτοιμες να θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα μετά τις αποκαλύψεις για τη διαφθορά, ενώ φημολογείται πως και η Αγγλία ίσως διεκδικήσει τη διοργάνωση του 2018, που ανατέθηκε στη Ρωσία, καθώς η ψηφοφορία για τα δύο Μουντιάλ είχε γίνει ταυτόχρονα. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: