Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

«Συγκινήθηκε ο Μπάνε»

No 815785
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο αρχηγός της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ, Κώστας Χαραλαμπίδης. Αναφέρθηκε στην χρονιά που πέρασε και το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας. Τόνισε πως από πλευρά αγωνιστικής προσέγγισης ο “Δικέφαλος” δεν υστερεί κάπου από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και πως η μόνη μεγάλη διαφορά είναι το οικονομικό κομμάτι”.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Κώστας Χαραλαμπίδης:
Για την δήλωσή του πως είδε πρωτόγνωρα πράγματα στον ΠΑΟΚ: “Αυτό που είπα μπορώ να το επισφραγίσω με πολλούς τρόπους. Συνάντησα στην καριέρα μου πολλούς ανθρώπους. Στον ΠΑΟΚ υπάρχει ένα μπασκετικό κλίμα. Όταν βλέπεις ανθρώπους όπως ο Μπάνε που έχουν μεγαλουργήσει να τρέχουν για εσένα για να είσαι εσύ καλά είναι η μέγιστη ικανοποίηση. Το ότι ο ΠΑΟΚ είναι οικογένεια είναι πραγματικότητα. Ήμασταν όλοι μαζί, βγαίναμε μαζί και αυτό που έζησα φέτος ήταν πρωτόγνωρο”.
Για το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να διεκδικήσει τις πρώτες θέσεις: “Τα κριτήρια είναι συγκεκριμένα. Από πλευράς λογικής προσέγγισης δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα. Αυτός που μας διαφοροποιεί είναι το οικονομικό. Η υπέρβαση μπορεί να γίνει σε τομείς όπως η ανταγωνιστικότητα και η διάθεση. Αυτά είναι στο χέρι μας. Τα οικονομικά δεδομένα όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ό,τι κρίνουν καταστάσεις”.
Για την ηλικία του: ” Έχω κλείσει τα 38 χρόνια. Έχω διαφοροποιήσει την βιολογική ηλικία από την αθλητική. Θα συνεχίσω του χρόνου σίγουρα και μετά βλέποντας. Δεν νιώθω πως έχω κορεστεί και κουραστεί. Νιώθω πως είμαι αποτελεσματικός και όσο νιώθω έτσι θα συνεχίσω να κάνω αυτό που θέλω να κάνω”.
Για τους δύο γιους του: “Εγώ μαθαίνω πράγματα από αυτούς και τον τρόπο που βλέπουν το παιχνίδι .Από την ώρα που άρχισαν να έρχονται στο γήπεδο άλλαξα γνώμη από το τι εικόνα θέλω να περνάω. Είμαι πρότυπο ως πατέρας και θέλω σε κάθε φάση της ζωής μου και στο αγωνιστικό κομμάτι να τους περνάω σωστά παραδείγματα”.
Για την συγκίνηση του Μπάνε Πρέλεβιτς: “Όντως διαπίστωσα συγκίνηση. Ο Μπάνε είναι από την φύση του χαμογελαστός και χαρούμενος. Αντιμετωπίζει τα προβλήματα με το χαμόγελο. Όταν τον είδα να αγκαλιάζει όλους αυτούς τους παίκτες, σκέφτηκα πως αν ήμαστε ικανοί να συγκινήσουμε αυτό τον άνθρωπο και αυτή την μπασκετική προσωπικότητα τότε πετύχαμε κάτι”.
Για την βοήθεια από τον Σύνδεσμο Φίλων Δράμας: “Ο σύνδεσμος φίλων Δράμας συνέδραμε με την δική του βοήθεια. Δεν ήταν μόνο η στήριξη στο γήπεδο αλλά και οικονομική βοήθεια. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε που στάθηκαν δίπλα μας και ποικιλοτρόπως, όχι μόνο με την παρουσία τους στο γήπεδο”.
Για την ανταπόκριση του κόσμου στα τελευταία παιχνίδια: “Αυτή η ομάδα δεν αξίζει εφήμερης προσοχής. Ό,τι βήματα κάνει είναι πολύ συγκεκριμένα και με μακροπρόθεσμους στόχους. Μπορούμε απλά να πούμε πως αξίζουμε κάτι παραπάνω σε σχέση με τον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο. Αυτό που οφείλω να πω ως αρχηγός της ομάδας είναι πως αυτοί που ήρθαν στο γήπεδο μας στήριξαν και ίσως να αξίζαμε κάτι παραπάνω”.
Για το κλίμα στους τελικούς των πλέι οφ: “Αυτό που συμβαίνει με τους τελικούς είναι πάρα πολύ στενάχωρο. Ο ελληνικός αθλητισμός δεν είναι κατηγορίες, δηλώσεις και βία στα γήπεδα αλλά κάτι παραπάνω. Δεν πρέπει αυτά να τα ξεχνάμε παίζοντας ένα αγώνα με δύο ομάδες. Αυτό που γίνεται δεν προάγει το άθλημα ούτε μέσω του κόσμου ούτε μέσω των προέδρων. Τα παιδιά που παίζουν δεν δίνουν δικαιώματα. Είναι ένα τεράστιο θέμα και πρέπει να λυθεί γιατί είναι αμαρτία αυτό το άθλημα που έχει προσφέρει τόσο πολλά στην χώρα μας να μην μπορούμε να το ευχαριστηθούμε”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: