Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Το χρυσό έφερε πόνο!!

Έχουν περάσει αρκετές ώρες από την λήξη του αγώνα στο Κορτράικ και παρότι ξημερώνει κανείς δεν μπορεί να κοιμηθεί απ΄ όσους έζησαν αυτόν τον συγκλονιστικό αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με το Βέλγιο. Νομίζαμε πως τα είχαμε δει όλα. Έξι σετ και χαμένη πρόκριση σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δεν είχαμε δει. Ένα ακόμα θρίλερ με κακό φινάλε και δεύτερη συνεχή διοργάνωση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών χωρίς την ελληνική ομάδα.Γράφει ο Κώστας Ασημακόπουλος.
Το χειρότερο; Από σήμερα αρχίζουν οι... διακοπές των διεθνών καθώς μέχρι τον Ιανουάριο του 2014 δεν υπάρχουν επίσημες διοργανώσεις για το εθνικό συγκρότημα.
Το «χρυσό» σετ δεν έφερε την ευτυχία για τον Αλέκο Λεώνη και τους παίκτες του, όμως, η εμφάνιση που έκαναν απόψε δικαίωσε τις προσπάθειες τους και απέδειξε για άλλη μία φορά πως η ελληνική ομάδα ξεκίνησε αργά την προετοιμασία της για τους δύο αγώνες μπαράζ με το Βέλγιο.
Παράλληλα αν και αγωνίστηκε χωρίς την παρουσία του Κώστα Χριστοφιδέλη έδειξε συνοχή και αντοχή και μάλιστα σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του ευρωπαϊκού βόλεϊ, απέναντι σε μία ομάδα που αναμένεται να κάνει εκπλήξεις στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Δανίας και της Πολωνίας.
Η εκπληκτική εμφάνιση και η νίκη με 3-2 σετ στην κανονική διάρκεια του αγώνα, δικαίωσε την τακτική που είχε ζητήσει ο Λεώνης από τους παίκτες του. Σταθερή υποδοχή, λίγα λάθη και κοντά στο σκορ μέχρι τον 20ο πόντο. Έτσι κι έγινε. Η ψυχολογία αποφορτίστηκε και η ελληνική ομάδα πήρε μία άκρως τιμητική νίκη, αλλά όχι και την πρόκριση που ήταν και το μεγάλο ζητούμενο.
Είναι κρίμα για την ελληνική ομάδα να χάνει την πρόκριση από δύο χοντρά διαιτητικά λάθη έδρας. Αυτή είναι η τελευταία εντύπωση που μένει αλλά εάν δούμε όλη την πορεία της ελληνικής ομάδας από τις 13 Μαΐου που ξεκίνησε και την προετοιμασία της θα κάνει πολλές διαπιστώσεις.
Οπως αποδεικνύεται εκ των αποτελεσμάτων η ελληνική ομάδα άργησε να βρει ρυθμό στην προετοιμασία της, γιατί άργησε να ξεκινήσει την προετοιμασία της. Σίγουρα αν είχε στα χέρια της τέτοιους αγώνες πολύ νωρίτερα, θα είχε αντιμετωπίσει διαφορετικά τους Βέλγους στην Ορεστιάδα.
Η ουσία είναι πως η ελληνική ομάδα με αυτούς τους νέους παίκτες θα πρέπει να βρει νέο στόχο και νέο όραμα. Ο Λεώνης με τον Δρίκο θα πρέπει να ξεκινήσουν με τη βάση αυτής της ομάδας και να συμπληρώσουν το παζλ, να δυναμώσουν την 12αδα με νέους και ταλαντούχους αθλητές και να βάλουν υψηλούς στόχους μέχρι το 2016.
Ο Δημήτρης Τζούριτς είναι πεισμωμένος για να μείνει διαγώνιους και να συνεχίσει την καριέρα του σε αυτή τη θέση όχι μόνο στην Εθνική ομάδα αλλά και σε συλλογικό επίπεδο. Είναι αποφασισμένος για αυτό και σήμερα το απέδειξε κάνοντας εκπληκτική εμφάνιση. Και ο Τζούριτς ήθελε αγώνες για να συνηθίσει αυτή την θέση. Στο Τρεντίνο αγωνίζονταν κεντρικός και επιπλέον δεν έχει πάρει ανάσα από τέλος του καμπιονάτο.
Ο Μενέλαος Κοκκινάκης με τον Ανδρέα Φράγκο σήκωσαν με επιτυχία το βάρος ενός μεγάλου αγώνα με τεράστιες απαιτήσεις βάζοντας και στην... παρέα τον Ραφαήλ Κουμεντάκη, ενώ πιο έμπειροι από ποτέ παρουσιάζονται οι κεντρικοί και τα λίμπερο που απόψε έδωσαν ρεσιτάλ.
Η ελληνική ομοσπονδία μπορεί να περνάει δύσκολα οικονομικά αλλά θα πρέπει να κάνει και την αυτοκριτική της και να πέσει με όλες της τις δυνάμεις πάνω σε αυτή την ομάδα. Πρέπει να όλοι να βοηθήσουν ώστε αυτή η Εθνική ομάδα να βρει το δρόμο της και κυρίως να μην πέσει στη θερινή ραστώνη γιατί η επανεκκίνηση θα είναι δύσκολη και θα κοστίσει σε χρόνο και χρήμα.
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: