Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Καϊμακόγλου: «Μεγάλος ο ανταγωνισμός των ‘‘αιωνίων’’»

Ικανοποιημένος από τις συνθήκες που συνάντησε στο Καζάν, αγωνιζόμενος στην Ούνιξ, παρουσιάστηκε ο Καϊμακόγλου στη SportDay, ενώ αναφέρθηκε και στους «αιωνίους» της Α1.

Καϊμακόγλου: «Μεγάλος ο ανταγωνισμός των ‘‘αιωνίων’’»
Στην πρώτη του σεζόν στο ρωσικό πρωτάθλημα και τους τελικούς της Α1 Μπάσκετ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό αναφέρθηκε ο Κώστας Καϊμακόγλου, μιλώντας αποκλειστικά στη SportDay.

«Είμαι ευχαριστημένος και αυτό που θέλω είναι να κάνουμε κάτι καλύτερο του χρόνου», τόνισε ο διεθνής φόργουορντ της Ούνιξ Καζάν και πρόσθεσε:

«Θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και θα γίνουν ωραία παιχνίδια, εύχομαι χωρίς ακρότητες».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Καϊμακόγλου στη SportDay

Η Ρωσία ήταν όπως την είχες φανταστεί;

«Ως χώρα είναι σε κάποια πράγματα καλύτερη από την Ελλάδα και σε άλλα -όπως η οργάνωση- χειρότερα. Σε ό,τι αφορά τώρα την ομάδα μου, κάναμε μια μέτρια σεζόν, γιατί είχαμε και τραυματισμούς που δεν μας επέτρεψαν να βρούμε τις ισορροπίες μας. Αν με ρωτάς επί προσωπικού, είμαι ευχαριστημένος και αυτό που θέλω είναι να κάνουμε κάτι καλύτερο του χρόνου, γιατί το κίνητρο είναι ένα: να παίξουμε στην Ευρωλίγκα. Εχουμε μια ομάδα με μεγάλο μπάτζετ, ωραίο γήπεδο και όλες τις προδιαγραφές για να έχουμε μια καλύτερη σεζόν».

Πώς είναι η ζωή στα κρύα;

«Το πιο ακραίο γεγονός που θυμάμαι, και μάλιστα ήμουν τυχερός που δεν έπαθα κάτι, ήταν όταν ερχόμουν στην Ελλάδα για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Εκείνο το πρωινό είχαμε -25 βαθμούς. Ζήσαμε ένα ζεστό χειμώνα (με 0 βαθμούς Κελσίου), ενώ δεν άργησα να προσαρμοστώ στις καιρικές συνθήκες, γιατί μαζί με τον Ιαν (Βουγιούκα) πήγαμε γι' αυτόν τον λόγο από νωρίς στο Καζάν. Το βέβαιο είναι ότι όταν έχει κρύο, σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις έξω. Το πρόγραμμα είναι "σπίτι, εστιατόριο, γήπεδο, σπίτι". Το καλό είναι ότι σε όποιον κλειστό χώρο και αν μπεις, είναι σαν να είσαι σε σάουνα. Και έξω για να... επιβιώσεις, πρέπει να κυκλοφορείς με στολή σκιέρ».

Μπορείς να μας πεις τι κάνει ένας κάτοικος του Καζάν που θέλει να διασκεδάσει, να βγει με φίλους;

«Είναι διαφορετικός ο τρόπος διασκέδασης, η γενικότερη νοοτροπία. Δεν υπάρχουν εξωτερικοί χώροι για να διασκεδάσεις. Ξέρουν ωστόσο, να ζουν με το ποτό τους, τη βότκα τους στα σπίτια ή σε άλλους κλειστούς χώρους».

Πώς είναι το μπάσκετ εκεί;

«Σαφέστατα είναι τελείως διαφορετικό το επίπεδο. Ναι μεν στην Ελλάδα είναι πιο υψηλό αλλά στη Ρωσία υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Υπάρχει μεγαλύτερη δυναμική, καλοί ξένοι και αν δεν παίξεις καλά, θα χάσεις. Κάθε ματς είναι ζωής και θανάτου. Εχουμε κάνει αμέτρητα ταξίδια και οι αποστάσεις είναι τεράστιες. Είναι κάτι που σε κουράζει, αλλά διαπιστώνεις τα όριά σου, τις αντοχές σου και είναι μια νέα εμπειρία για μένα αυτό. Να φανταστείς ότι πάντα πετούσαμε μέσω Μόσχας, γιατί δεν έχουμε ανταποκρίσεις στο Καζάν, οι πτήσεις ήταν πάντα πρωινές και κάναμε στην ουσία άυπνοι ταξίδια 12-14 ωρών, για να πάμε να δώσουμε ένα ματς. Θα επιμείνω ωστόσο, ότι υπήρχε μια χρησιμότητα: να δω τα όριά μου».

Μετρούσες αντίστροφα για την επιστροφή;

«Μέτρησα, δεν λες τίποτα. Και ήδη έχω επισκεφτεί κάποια νησιά για να ξεκουραστώ και να απολαύσω τον ήλιο, τις ομορφιές της χώρας, με ανθρώπους που αγαπάω. Ξοδεύω τον χρόνο μου σοφά, προκειμένου να πάρω ανάσες. Φυσικά κάποια στιγμή θα προστεθεί στο πρόγραμμα η προπόνηση συντήρησης, γιατί διαφορετικά δεν γίνεται».

Τη διαδρομή του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης την είδες; Τους τελικούς της Α1 θα τους δεις;

«Πάντα όταν έρχεται μια επιτυχία ελληνικής ομάδας, είναι χαρά μας, διότι πρωτίστως είμαστε Ελληνες. Ο Ολυμπιακός απέδειξε για άλλη μια χρονιά ότι είναι σε υψηλό επίπεδο. Ο Παναθηναϊκός, αν και δεν τον περίμεναν πολλοί λόγω των πολλών αλλαγών, έκανε τρομερή πορεία και αδικήθηκε, καθώς έπρεπε να αποκλείσει με 3-0 την Μπαρτσελόνα και να πάει εκείνος στο φάιναλ φορ. Στα των τελικών, ο Ολυμπιακός θέλει να αποδείξει ότι δεν πήρε τυχαία το Ευρωπαϊκό, γι' αυτό και θέλει να έχει συνέχεια, ενώ ο Παναθηναϊκός θα είναι διψασμένος και πεινασμένος, για να αποδείξει ότι είναι εδώ. Θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και θα γίνουν ωραία παιχνίδια, εύχομαι χωρίς ακρότητες».Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: