Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

«Όνειρο η εθνική Αλβανίας»

Ο Έργκους Κάτσε διάλεξε να αγωνιστεί με την εθνική Αλβανίας και μιλώντας μια μέρα μετά το ντεμπούτο του, δήλωσε περήφανος για την επιλογή του.

«Όνειρο η εθνική Αλβανίας»
Το ντεμπούτο του με την εθνική Αλβανίας πραγματοποίησε χθες ο Έργκους Κάτσε, στο ισόπαλο 1-1 με τη Νορβηγία για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Ο 20χρονος μέσος του ΠΑΟΚ μίλησε στην ιστοσελίδα της ομάδας για την πρωτόγνωρη εμπειρία του και τις βλέψεις που έχει με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του.

Αναλυτικά, όσα είπε στο paokfc.gr:

Μετά από μήνες σκέψης διάλεξες την Εθνική Αλβανίας. Πως ήταν η πρώτη σου εμπειρία με τα χρώματα της;
«Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα τι να περιμένω, καθώς δεν γνώριζα πολλούς ανθρώπους από την Εθνική. Όμως οι συμπαίκτες μου με υποδέχθηκαν όλοι με ζεστό τρόπο και μ/ έκαναν να αισθανθώ λες και είμαι χρόνια μέλος της ομάδας».

Ο προπονητής σου ανέβασε τον πήχη, καθώς μίλησε για σένα παρομοιάζοντάς σε με τον Γκατούζο! Σε άγχωσαν αυτές οι προσδοκίες;
«Ως άνθρωπος δεν δίνω τόση σημασία στα λόγια, πολύ περισσότερο στα θετικά. Προσπαθώ να είμαι ανεπηρέαστος και να δουλεύω. Θέλω να κερδίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή με τη δουλειά μου και την απόδοσή μου και όχι με το… στυλ μου»!

Πως σε αντιμετώπισε; Τι σου είπε;
«Ο προπονητής είναι πολύ άνετος και δεν κάνει διακρίσεις στη συμπεριφορά του, είτε είσαι νέος, είτε μεγαλύτερος. Κάνει πλάκες με όλους και προσεγγίζει πολύ τους ποδοσφαιριστές. Μου ζήτησε να είμαι ο εαυτός μου, είπε ότι μ/ εμπιστεύεται κι ότι αν συνεχίσω μ/ αυτόν τον τρόπο θα βρίσκομαι στις επιλογές του».

Η Αλβανία, αν και δεν κατάφερε να κρατήσει το 1-0 και ισοφαρίστηκε στο τέλος, διατηρεί τις ελπίδες της για πρόκριση, έστω και μέσω μπαράζ. Φαντάζεσαι συμμετοχή στα τελικά του Μουντιάλ;
«Η Εθνική Αλβανίας κάνει μεγάλη προσπάθεια και οι ποδοσφαιριστές όλοι πιστεύουμε ότι έχουμε τη δυνατότητα ως ομάδα μα τα καταφέρουμε. Υπάρχει και ταλέντο και προσωπικότητα και… γιατί όχι;»

Τι σου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση στην πρώτη σου συμμετοχή;
«Ήταν η πρώτη φορά που έπαιξα στο στάδιο των Τιράνων και πραγματικά μου έκανε εντύπωση η ατμόσφαιρα. Είχε πολύ κόσμο, όλοι ντυμένοι με τα χρώματα της Εθνικής και δεν σταμάτησαν να μας ενθαρρύνουν! Αυτό και το ζεστό κλίμα μέσα στα αποδυτήρια είναι πολύ σημαντικά όπλα για την ομάδα. Προσωπικά αισθάνομαι περήφανος που συμμετείχα έστω και λίγο. Είναι πάντα όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή να βρίσκεται στην Εθνική Ανδρών της χώρας του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: