Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

«Κοριός» της εφορίας σε καταθέσεις, δάνεια, κάρτες!!

Σε απευθείας σύνδεση όλες οι τραπεζικές συναλλαγές.

«Κοριός» της εφορίας σε καταθέσεις, δάνεια, κάρτες
Τριπλό μπλόκο στη ροή μαύρου χρήματος μέσω των τραπεζικών λογαριασμών με το ηλεκτρονικό φακέλωμα καταθέσεων, δανείων και πιστωτικών καρτών για την εξπρές διαβίβαση των στοιχείων για υπόπτους για φοροδιαφυγή στις ελεγκτικές αρχές, προβλέπει ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, με τη ρύθμιση η εφορία συνδέεται on line με όλες τις τράπεζες και μπορεί ανά πάσα στιγμή να έχει στην οθόνη το ύψος και τις κινήσεις των καταθετικών λογαριασμών, τα δάνεια για τις αγορές περιουσιακών στοιχείων καθώς και τις συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών για φορολογουμένους για τους οποίους υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες ή ενδείξεις για λαθρεμπόριο και φοροδιαφυγή.

Επίσης με αυτόν τον τρόπο θα εντοπίζονται περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και εικονικού «πόθεν έσχες» για την αποφυγή καταβολής ή απόδοσης φόρων και τελών στο Δημόσιο.

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

- Θα καταγράφονται αναλυτικά το ύψος και οι μεταβολές στους λογαριασμούς καταθέσεων σε αντιπαραβολή με το προφίλ του φορολογούμενου.

-Θα υπάρχουν στοιχεία για το χρόνο λήψης και το ύψος των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων και για τις δόσεις για την εξόφλησή τους.

- Η εφορία θα αποκτήσει πρόσβαση στις εντολές για πιστώσεις χρηματικών ποσών, καθώς και σε πιστωτικές και σε χρεωστικές κάρτες και θα αντιπαραβάλλει τα στοιχεία με το δηλωθέν εισόδημα και την περιουσιακή κατάσταση του φορολογουμένου.

Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: