Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Πρέπει να βρούμε ταυτότητα!

Ο Σταύρος Κόλκας καταθέτει την άποψή του για το σύστημα που πρέπει να παίζει ο ΠΑΟΚ, γράφει για το ποια στελέχη άλλων ΠΑΕ θα ήθελε στην ομάδα, για τους Νίνη και Τζαβέλλα στην Εθνική και μεταξύ άλλων αναρωτιέται για το ποιος κάνει κουμάντο στον Άρη... Στο ποδόσφαιρο αυτό που κάνει την διαφορά είναι ο προγραμματισμός, αλλά κακά τα ψέματα ψάχνω να βρω μία ομάδα που να είναι προγραμματισμένη και μάλλον αδυνατώ να βρω. Ίσως και να είναι κάπως ο Ατρόμητος λόγω Αγγελόπουλου ο οποίος από τα στελέχη που βρίσκονται εκτός ΠΑΟΚ είναι ο μοναδικός που θα ήθελα στην ομάδα. Θα ήθελα και τον Μώραλη, αλλά τα επίπεδα έλλειψης συναισθήματος στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχουν φτάσει τόσο χαμηλά για να σηκώσουν κάτι τέτοιο.
Όταν δεν υπάρχει προγραμματισμός, χάνονται λεφτά και αυτό θα πρέπει άπαντες να κατανοήσουν. Πλην του Ολυμπιακού που ουδέποτε κατάλαβα πως σκέφτεται ποδοσφαιρικά γιατί προφανώς δεν σκέφτεται ποδοσφαιρικά, η μοναδική ελπίδα των υπολοίπων να τον πλησιάζουν είναι να συνθέσουν ένα παζλ χαρακτηριστικών στο ρόστερ τους που θα τον αιφνιδιάσει. Αυτή την εποχή, εμείς είμαστε αυτοί που καλούμαστε να ανατρέψουμε το καθεστώς, όμως όπως έχω καταγράψει και στο παρελθόν, με ευθύνη κυρίως του μεγαλομετόχου, αυτό το πράγμα δεν είναι προγραμματισμός.
Σήμερα 10 Σεπτεμβρίου παίρνουμε στόπερ, ενώ η υπόθεση Κάτσε θα μας στερήσει μία έστω εναλλακτική αξιόπιστη λύση σε μία θέση που το βάθος της είναι ο 37χρονός Γκαρσία που δεν έχει μπει ακόμη αποστολή σε κανένα από τα επτά επίσημα παιχνίδια και ο 20χρονός Τζανδάρης με επίσημα παιχνίδια μόνο σε επίπεδο Φουτμπολ Λιγκ. Είναι γεγονός πως ψάχνουμε και κόφτη μέχρι την Παρασκευή ελπίζοντας να βρούμε.
Επίσης, οι μεταγραφές των τελευταίων ημερών σε συνδυασμό με την υπόθεση Κάτσε, φέρνουν τον Στέφενς σε φάση αλλαγών, αφού το πλέον εύκολο σύστημα για την ομάδα πλέον είναι το 4-3-3 με Νίνη – Λάζαρ 8άρια και τον Κατσουράνη, αν χρειαστεί, να περνάει πιο μπροστά. Αν ο Μάντλουγκ είναι στα επίπεδα που πρέπει.
Για εμένα ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που πρέπει να παίζει καθαρό 4-3-3. Να έχει ένα αμυντικό χαφ και 8άρια που θα κινούνται περιοχή με περιοχή. Αθλητικά, με τεχνική και δημιουργία. Με καλά εξτρέμ όπως έχει τώρα και με τον Κλάους κορυφή που έχει τα γκολ σε πρώτο χρόνο. Αυτό θα έπρεπε να δουλέψει από την αρχή και στη τελική αυτό θα παίξει.
Και θα πρέπει να αποφασίσουν επιτέλους, να στήσουν μία ομάδα που θα έχει μία ξεκάθαρη αγωνιστική ταυτότητα. Και με ρόστερ που εύκολα θα μεταβάλλεται από Ελλάδα σε Ευρώπη γιατί το ύφος των αγώνων είναι πολύ διαφορετικό.
Η ομάδα θα είναι καλή, αλλά αυτό όχι γιατί το προγραμματίσαμε αλλά γιατί μπορέσαμε να βρούμε μία ισορροπία μεταξύ ποδοσφαίρου και της λογικής Σαββίδη. Και όσο καλή ισορροπία και να βρεις, θα έρθουν στιγμές που θα γλιστρήσεις.
Σήμερα το βράδυ, θα παίξουν τέσσερις παίκτες μας στην εθνική. Το μυαλό μας και τα μάτια μας βέβαια, θα βρίσκονται στους Νίνη – Τζαβέλλα που αποτελούν και νέα πρόσωπα της ομάδας. Ο πρώτος, μου άρεσε στο Λιχνεστάιν γιατί έδωσε ποιότητα και καλύτερες επιλογές στην επίθεση. Τον περίμενα χειρότερο αλλά καμιά φορά στο ποδόσφαιρο οι δυσκολίες σε προσγειώνουν … κατάλληλα.
Ο Τζαβέλλας δε νομίζω να άλλαξε πολύ σε σχέση με το πώς έφυγε από εδώ. Στην άμυνα ποτέ δεν θα είναι σούπερ, αλλά σίγουρα η εμπειρίες και οι παραστάσεις των βοηθούν, όμως δημιουργικά είναι καλός παίκτης.
Αν καταφέρει η εθνική να περάσει σαν πρώτη τι να πω. Θα έχει άστρο, γιατί κακά τα ψέματα, στα χαφ αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα. Μακάρι να το πετύχει, να καλύψει ο Σαββίδης πάνω από ένα εκατ. ευρώ του μπάτζετ της σεζόν. Φέτος, σχετικά φθηνά την έβγαλε είναι η αλήθεια και αν συμβεί και αυτό, μάλλον συν θα είναι η χρονιά.
ΥΓ Στον Άρη ποιος είναι το κουμάντο; Δεν θέλω να πιστέψω αυτό που λέγεται δεξιά κι αριστερά.
ΥΓ Ο Νικολακόπουλος πάει να μας φάει το ψωμί. Όλο για ΠΑΟΚ μπλογκ ανεβάζει. Πάντως, Κώστα μου κόψε το παραμύθι του τι αρέσει στη Θεσσαλονίκη γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να αρέσει κάπου που δεν έχεις πάει τα τελευταία είκοσι χρόνια.
ΥΓ Ρε τον Ραϊκόνεν τι μας έκανε.
ΥΓ Αύριο έρχεται ο Κάτσε. Το σήριαλ θα λάβει τέλος.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: